Zdravim :)
pisem sem z jednoducheho dovodu - som totalne zufala
mam 16 a som studentkou prveho rocnika na gympli, kde to nenavidim
nenavidim to z toho dovodu, ze ma tam ludia, spoluziaci este aj zo zakladky sikanuju, posmievaju sa mi, robia si na mne rozne zarty, fotia si ma a upravuju tie fotky
dalsim dovodom je, ze ma to tam absolutne nebavi a akokolvek sa snazim, vela predmetov mi nejde, ci uz kvoli tomu, ze som na ne totalny antitalent, alebo ma proste dany profesor nenavidi.
Hrozne by som chcela prestupit na Pedagogicku a socialnu akademiu, kde by ma to myslim aj bavilo, pretoze ma veci ako pedagogika, sociologia a psychologia dost zaujimaju. Viem, ze sa to da aj tak, ze by som tam zacala od prveho rocnika, lenze kedze som prestupila uz v septembri na tento gympel, kde som si myslela, ze vsetky moje psychicke problemy sa skoncia, tak moja mama uz o dalsom prestupe nechce ani pocut. Som ozaj zufala, kvoli tej skole nenavidim svoj zivot, nemam ziadnych kamaratov, pretoze moji spoluziaci o mne po celom meste rozpravaju same vymysli. Viem, ze by som to mala s nimi riesit, ale nechce sa mi s nimi a o nich vobec rozpravat, tak to zatajujem aj pred mojou psychologickou. Skratka by som sa vas chcela spytat, ako by som o tom mala povedat mame s tym, ze by mi umoznila ten prestup uskutocnit. Uz nemam chut viac trpiet zo sikany ucitelov a spoluziakov a nemam chut brat viac antidepresiv, zial bez nich by som sa ani z postele nedokazala postavit.
Šikana, depresia, neúspech
o tyzden mam kontrolu u psychologicky, tak jej to asi vsetko poviem, alebo napisem na nejaky papier, kedze sa mi o takychto veciach zle rozprava a dufam, ze sa to nejako pokusi vysvetlit mojej mame, ked mna nechce ani len vypocut, tak dufam, ze na nu uz nezacne kricat a necha ju vysvetlit jej to :)
Za prve nechci dobre svojej mame, starkej a ani nikonu inemu. Myslí v prvom ráde na seba, rob to čo cítiš.. Viem, že tvoja myseľ je uväznena strachom urobíť ten najťahší prvý krok, ale musíš lebo to postupne zabije tvoje vnútro. Neboj sa to niekomu povedať.
Ja som si šikanou prešiel, bol som šikanovaný psychický aj fyzický - 5 rokov v kúse. Nedokázal som urobiť prvý krok, zlyhal som, žerie ma to zaživa. Nedokázal som to ani nikomu povedať, dokonca doteraz no chcel by som aby sa mi uľavilo aspoň trochu, no niet komu, som stale sám. Som vo vnútri mŕtvy, no telo žije, čo s takeho človeka.
Tak naber odvahu, nechcem aby išiel niekto v mojich šlapajach.
Myslim, ze s mojim sebavedomim to az taky problem nie je, kedze na dovolenkach ci v nemocnici si kamaratov dokazem najst, problem je ten, ze byvaju bohuzial daleko. Tu ide o to, ze tych ludi poznam odmalicka a byvam v malom meste, v ktorom pozna kazdy kazdeho.. Jasne, mama mi navrhla aj to individualne studium, ale myslim, ze ked mi tie vybrane predmety nejdu ani po opakovanom vysvetleni profesorom, sama sa to asi tazko naucim :) a okrem toho, myslim, ze mojej mame by ten rok naozaj neprekazal, kedze by ma najradsej mala stale pri sebe a tak.. A okrem toho radsej budem lutovat jeden zbytocny rok ako styri :)
Kočka, čo tak skúsiť individuálny študijný plán? Že by nechodila na vyučko, ale by si sa učila len sama doma a do školy by si chodila iba na preskúšanie? To by si bola v kontakte len s profákmi, nie so spolužiakmi. A nestratila by si rok. Všetko sa dá vybaviť, aj individuálny študijný plán, len treba dať riďovi do vačku a máš po starosti. Šikanovaní bývajú ľudia s nízkym sebavedomím a tam zmena školy asi nepomôže, akurát budeš nadávať sama na seba, že si zbytočne stratila rok a nič sa nezmenilo, lebo aj tam ti ubližujú. Pre tvojich fotrovcov sú to tiež starosti keď ťa až o rok neskôr budú mať dole z krku pre prípad, že by si prestúpila, preto sa hnevajú, ani sa im nečudujem. Nikto nechce mať zo svojho dieťaťa večného študenta, ktorého treba naveky chovať.
angie111 to by si mala tym padom naozaj lepsie na tej skole. Bol som v tom ze fyz chem su povinne na strednej, ja som mal obe. Ale zasa ja som bol na priemyslovke, tam to asi povinne je, neviem no. Aspon som sa nieco nove dozvedel :). Myslis ze by si nepresvedcila rodicov aby si mohla prestupit po tomto skolskom roku? Co ja viem, za pokus to stoji. Ked ta tato skola vrcholne nebavi, nema zmysel tam ostavat. Skus vychytat ked budu mat rodicia dobru naladu potom s tym vyjdi :).
pytu - podla oficialnej stranky skoly sa chemia ani fyzika vobec nevyucuje :) a matematika 2x tyzdenne prve dva rocniky, ale myslim si, ze gymnazialna matematika a matematika vyucujuca sa na PG sa neda porovnat :)
messje - jasne, ak to clovek nezazil, tak to nikdy nepochopi :) doma problemy robim hlavne tym, ze mam proste strasne znicenu psychiku a niekedy, aj ked nechcem, tak sa rano, ked mam ist do skoly totalne zrutim, dostanem panicky zachvat a zacnem hystericky plakat, bohuzial, to neviem ovplyvnit, aj ked sa naozaj snazim a som rada, ze sa to od minuleho skol. roka zmensilo asi o polovicu, podla mojich vymeskanych hodin. A s tymi ucitelmi som to myslela napriklad tak, ze som nedavno bola uplne chora, nevladala som ani rozpravat, ospravedlnila som sa ucitelke, ze nech ma nevyvola, ze som sa neucila a nevladzem rozpravat, samozrejme, sama to pocula na mojom hlase a kaslala som ako keby som mala tuberkulozu, lenze ona ma napriek tomu vyvolala a ja som samozrejme, dostala 4 a k tomu prisli dalsie hejty mojich spoluziakov, ktori mi pripominali, aka som sprosta a ako mi ten predmet nejde, co by mi ani tak velmi nevadilo, ale bohuzial som nemala hlas, tak som im nevedela povedat moj nazor, alebo nie raz sa stalo, ze som dostala zlu znamku, chcela som si ju opravit, no ucitel ma nevyvolal, pretoze ini odpovedat este neboli a ja uz ano, alebo som mala nedavno kozny problem a po dvoch tyzdnoch som uz musela ist k lekarke, pretoze som nevladala chodit. Naschval som prisla este po hodine do skoly, aby som nemala vymeskane hodiny a moj ucitel na mna zacal ziapat, ze si svoj malicky ekzem mam riesit po skole.. samozrejme, ze by som si ho po skole aj riesila, lenze kazdy den mam 10 minut casu dojst na zastavku a ledva to stiham a cakat hodinu a pol na dalsi autobus, hlavne v takejto zime, vonku sa mi naozaj nechce.
Preco mas pocit ze ta aj ucitelia neznasaju.Poses ze aj doma im uz dost takto robis problemy.Takto ako?Introverti su vacsinou ludia ktori nezvyknu robit problemy.Preto tomu nerozumiem nejak.Hlavne tym ucitelom.
Ja som tiez dost silny introvert a nerad sa prihovaram ludom, tiez som nikdy nebol party tipek ale nastastie som si nasiel takych kamaratov ktori su podobni ako ja, teda skor nez som zintrovertnel este viac :D. Ale mal som tiez takych kamaratov ked som bol mladsi. Cas ukaze aki su to ludia. Bohuzial (resp. nastastie) si dospela skorej ako oni. A matiku pokial viem mas min. 2 roky, fyziku rok, chemia tiez myslim 2 roky. Resp. fyz chem je mozno naopak. Vsetko odpadne az 3 - 4 rocnik. Aspon tak som to mal ja a aj moje okolie. Mozno na pg je to inak ale nemyslim si. Inak s matikou viem pomoct, zhodou okolnosti mam vystudovany matfyz :D.
Pretoze nie som ako oni, nemam potrebu sa kazdy piatok opijat, hulit ci kazdu prestavku chodit potajomky fajcit.. Nemienim sa niekomu usmievat do ksichtu len preto, ze sa s nim chcem kamaratit. Okrem toho som dost velky introvert, takze ak nahodou narazim na niekoho normalneho, chcem sa mu prihovorit, ale nejde to a kym by som sa odvazila, uz mu ostatni nakecaju aka som podla nich divna :).. takto to funguje asi 2 roky, predtym som mala kamaratov, aj vsetko, lenze, no, zmenili sa a ja nie. A okrem toho si myslim, ze PG je ovela jednoduchsia a predmety ako matematika, fyzika ci chemia tam mozno ani nie su, a ked ano, venuje sa im minimalne, takze urcite by som to mala lahsie :)
A preco ta vseci tak strasne nemaju radi? Robis nieco zle? Inak tie stredne skoly, ono prve dva roky su skoro vsade rovnake, + - par predmetov. Takze asi by ta nebavila ani ta pedagogicka. Tie prve dva roky musis nejak vydrzat, potom sa to zlepsi. Jednak aj psychycky, aj sebavedomie aj vsetko. Hlavne si neublizuj, nestoji to za to. Ked chces napis, mozeme pokecat.