Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Šikana, depresia, neúspech

Príspevok v téme: Šikana, depresia, neúspech
angie111

Zdravim :)
pisem sem z jednoducheho dovodu - som totalne zufala
mam 16 a som studentkou prveho rocnika na gympli, kde to nenavidim
nenavidim to z toho dovodu, ze ma tam ludia, spoluziaci este aj zo zakladky sikanuju, posmievaju sa mi, robia si na mne rozne zarty, fotia si ma a upravuju tie fotky
dalsim dovodom je, ze ma to tam absolutne nebavi a akokolvek sa snazim, vela predmetov mi nejde, ci uz kvoli tomu, ze som na ne totalny antitalent, alebo ma proste dany profesor nenavidi.
Hrozne by som chcela prestupit na Pedagogicku a socialnu akademiu, kde by ma to myslim aj bavilo, pretoze ma veci ako pedagogika, sociologia a psychologia dost zaujimaju. Viem, ze sa to da aj tak, ze by som tam zacala od prveho rocnika, lenze kedze som prestupila uz v septembri na tento gympel, kde som si myslela, ze vsetky moje psychicke problemy sa skoncia, tak moja mama uz o dalsom prestupe nechce ani pocut. Som ozaj zufala, kvoli tej skole nenavidim svoj zivot, nemam ziadnych kamaratov, pretoze moji spoluziaci o mne po celom meste rozpravaju same vymysli. Viem, ze by som to mala s nimi riesit, ale nechce sa mi s nimi a o nich vobec rozpravat, tak to zatajujem aj pred mojou psychologickou. Skratka by som sa vas chcela spytat, ako by som o tom mala povedat mame s tym, ze by mi umoznila ten prestup uskutocnit. Uz nemam chut viac trpiet zo sikany ucitelov a spoluziakov a nemam chut brat viac antidepresiv, zial bez nich by som sa ani z postele nedokazala postavit.

angie111

pytu ďakujem za radu :) ale nemám chuť ani silu sa nimi zaoberať
v mojom prípade by určite pomohla tá zmena školy, keďže "šikanu" pociťujem aj zo strany niektorých učiteľov, ktorí ma od prvého momentu nemajú radi a taktiež to proste celé nezvládam a nebaví ma to
jediným problémom je, že by to bol už môj druhý prestup a mamu so starkou by asi trafil šľak, už takto im robím veľa problémov, čo ma nesmierne mrzí :/

pytu

angie111 preco si to nechas? Spravila si snad nieco zle za co si to zasluzis? Maju dovod na to aby ti ublizovali? Myslim ze vela ludi zazilo sikanu na zakladnej skole, mozno aj prve rocniky na strednej, ale toto mi pride uz moc, aby ta to psychycky deptalo. Musis to povedat psychologicke. Ved tam chodis na to aby ti pomohla a toto vizera na celkom nezanedbatelnu pricinu tvojich problemov. Urcite to netaj. A hlavne sa nenechaj deptat spoluziakmi. Kasli na to co hovoria, len robia machrov, chcu si ziskat pozornost. Ignoruj ich. Vysvetli im ze ich mas na haku a nech ti daju pokoj. To chces fakt nechat zajst az tak daleko ze si sama ublizujes? Tak tebe je ublizovane a este sa za to trestas? Nemali by byt oni potrestani? Pouvazuj nad tym. Dojdi do triedy a povedz im co chces. Kasli na to ze sa budu na teba vseci pozerat. Horsie to uz aj tak nebude. A ludia rychlo zabudnu. Urcite sa nenechaj tirat, to je najhorsie co mozes spravit.

angie111

a ano, je to so mnou tak zle, ze si ublizujem, robim si napriek, snazim sa ochoriet, len aby som mohla zostat doma ci ist do nemocnice, aby som nemusela ist do skoly a prezivat tam peklo.