Poradiť, pomocť? Prosím!

Príspevok v téme: Poradiť, pomocť? Prosím!
zmätok96

Potrebujem radu co urobit. Prvy krát mám normálny vzťah, ktorý dobre drží až na posledné dni. Vzťah síce není dlhý teraz to bude mesiac ale viem, že to je silné a intenzívne (nie ružové okuliare). O čo ide priateľka býva hodinu odomňa na intrakoch takže zas každý deň sa nevidíme ale zas na ďaľšiu stranu nemáme problém prísť vlakom. Študujeme obidvaja VŠ. Zoznámil nás môj veľmi dobrý kamarát. Dohodli sme sa s priateľkou že jej narodky oslavíme u mňa na chate len mi dvaja s čoho bola nadšená. Avšak s tymto veľmi dobrým kamarátom sme chceli spolupracovať v určitej práci. Ja teraz mám už jednu robotu školu priateľku a šport a týmto by prišla druhá robota. A tato robota by obnášala aj určité školenia a jedno take ma byt aj keď bude ta chata. Namiesto toho aby som to zamietol som sa egoisticky pýtal či to s priateľkou nemôžem presunúť. Bol som hlúpy a plakala mi do telefónu. Uvedomil som sa povedal som si nie takto to nechcem a tu druhú robotu som vymazal a chcem sa venovať hpavne vzťahu a doteraz som to hravo stíhal. Ide aj o to že často teraz ona došla za mnou a ju to vyčerpáva. Dokonca čo som nevedeľ tak ten môj veľmi dobrý kamarát jej hovoril aby ma vždy podporila a preto ma nechcel aobmedzovat. Viem že vo vzťahu treba akceptovať druhého ale toto už je moc a myslím že to trochu kamarát prehnal. On práveže vzťah nechce a ma na to opačný názor. Takže sa pýtam čo by pomohlo chcem ísť na tu chatu nezrušil som to a dúfam že bude chcieť ísť stále zajtra idem za ňou a neviem čo mám povedať. Cítim to ale tak že chcem byť s ňou a nie mať druhú robotu .

zmätok96

Adria
Neviem asi som to nespomenul. S týmto kamarátom sa ja poznám dlho. Môžem povedať že je to môj najlepší kamarát keďže mi toho dáva veľa či už myšlienkami ale dokonca aj teraz možnou spoluprácou čo je podľa mňa super a taktiež toto aj ja jemu. Áno pozná ju už rok, a áno mal s ňou niečo a to niečo bolo bozkávanie sa ale nić vážnejšie. Hovorila mi o tom ona sama a on mi to hovoril predtým tiež. Potešilo ma, že mi to povedala aj ona sama od seba. On ku nej ma určitú citovú väzbu to mi sám hovoril. Ja som sa ho aj spýtal či mu to nevadí kebyže sa medzi mnou a terajšou priateľkou vyvinie niečo viac. Akceptoval to v pohode a bol rád, že som sa ho opýtal. Sám mi hovorí, že je za ňu úprimne rád pretože ju nespoznáva v dobrom zmysle. Ako je pravda, že dakedy vyzerá byť ako keby ho to sralo lebo sa mu to nepodarilo a mne áno ale je vidieť že mu na nej záleží a kebyže nechce ani nás nezoznámi. Snaď som ti zodpovedal tvoju otázku :)

adr1a.

Zmatok. A ten kamos vas dal preco vlastne dokopy? Odkial ju tak dobre a doverne pozna? Mal s nou nieco ked ju tak pridobre na "obycajneho" len kamosa zna ze vie co a jak? Sa mi to nezda)

zmätok96

Messje
Pravda je ze nie ale ona je taka skor kona ako rozmysla. Kakarat co nas zoznamil ju pozna dobre a vravel mi ze mudim pritrvdiť. Je to vtipne ale je to tak. Mame drsný sex tak potom treba byť aj podobny vo vztahu myslim teraz to ze si aj sem tam otvorit hubu. Posledny dni som bol fakt taky zeby kazdy zomna dostal cukrovku. Chata je teši sa na ňu veľmi. Školenie taktiež.

Messje

Jajajaaaj..no vynadat si jej tiez nemusel :-).Ale hlavne,ze ste si to vysvetlili a viete ako dalej do buducna .Takze bolo skolenie a bude aj chata?

Zmätok96

Takže bol som len hlúpy a moc milý. Bol som s ňou a vynadal jej za pár vecí ako sa chová ona bola s toho rada lebo fakt vedeľa, že nekonala správne a ja som jej všetko v pohode odpúšťal. Dokonca som jej vysvetlil že chcem tam pracovať (na základe minulého školenia). Ospravedlnila sa ako sa chovala a ja som povedal že som sa jej to mal spýtať inak a možno by nebola ani vytočená. Dakujem za vaše komentáre tie mi pomohli taktiež aby som si s toho vybral to najlepšie

michal555

A nie je to moja byvala? Ta tiez za vsetko plakala, potom presla na mod urazania sa na vsetko a so mna si spravila somara ktoreho vydierala.
Ona ma rada seba a hladi na svoje dobro. Ved vztah je o kompromisoch a o tom robit partnera stastneho. Mohli ste sa dohodnut tak ze chatu by ste si dali den/dva pred/po skoleni. Mohol si jej to vysvetlit. Ty si sa obetoval pre nu, to je pekne gesto ktore nespravi kazdy. Ale mysli na to ze to nemozes robit stale ak chces aby vam vztah fungoval. Viem o com vravim, ty musis byt chlap a musis najst vzdy najvhodnejsie riesenie aby boli zachovane JEJ potreby a zaroven tvoje. Len potom mozete byt obaja stastny v tom vztahu. Druha vec ktora je nebezpecna ze ak ty sa budes pravidelne obetovavat pre nu tak ona si proste na to zvykne a bude vzdy od teba ocakavat ustupok, raz na ukor kariery, volneho casu, kamaratov, rodiny, atd. Musi si uvedomit ze ty si zijes svoj zivot, ze mas svoje sny, plany, ciele a zaroven jej musis dat pocit ze ona je sucastou nich bez ohladu na to ci pojdete na chatu v piatok alebo v sobotu. Uz to teraz nechaj tak ako to je. Vysvetli jej to ako si to vysvetlil nam a do buducna sa zariad podla toho co som ti napisal.

zmätok96

Zaroven ma určite problémy s psychikou čo som už zažil a tiež som toto mal a chcem jej pomocť. Som jej prvy ktorého ľubi a s koho nechce stratiť(hej teraz si pomyslite ze to moze hovorit kazdemu). Poznam ju uz vcelku dobre a aj kamarat co mi ju dohodil ju pozna uz rok a ze ju nikdy takuto stastnu nezazil len je tu pre ňu a taktiež pre mňa niečo nove.

zmätok96

Ja rozumiem ako hovorite a ano presunut sa to da ja viem ale uvedomujem si ze som nieco slubil a kvoli veciam ze sa nestretavame casto musim chapat ze ju to chytilo (a to nieje ze som na jej strane) dnes sme si pisali a vie ze sa musime porozpravat problem je v tom ze som to chcel presunut a ju to chytilo kvoli tomu ze planujem do predu a potom mi do toho vleti skolenie. A ked sa niekto tesi tak ho to moze polozit takato sprava. Prelozila si kvoli mbe zajtra program a chce byt somnou uz prestava byt chladna a rozpravame sa normalne o veciach ale lubim ju a urcite som aj ja niekde spravil chybu.

adr1a.

Kvoli hentomu plakala?) Mon Dieu! Ako male deti)) Vsak si to chcel maximalne prelozit na iny termin, nie to zrusit uplne) a aj keby) Takyx xat bolo je a este bude. Len ci aj vy budete este spolu)) a po mesiaci robit taketo vyvrtky tragedie) jak sa ti ofucala tak sa ti aj odfuci)

Prezyvka055

wtf? kvoli take veci sa rozrevat? boze moj... no comment radsej

v kazdom pripade urcite sa da prelozit ci uz skolenie alebo chata, ale povedz tvojej priatelke nech trosku skludni hormon a da sa do laty lebo ked ti bude revat pre kazdu sprostost tak ta to casom znudi.