Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bývanie...

Príspevok v téme: Bývanie...
Ivana55544

Zdravim vsetkych.. Chcela by som vediet vase nazory :)

S priatelom sme spolu 6 rokov.. mna sice este cakaju 2 roky a to uz budeme 8 rokov spolu ked ju skoncim.. preto som minule rozmyslala ze by bolo dobre poriesit potom ked skoncim skolu nejake byvanie. Ale odradza ma brat nejake hypoteky na byt ci dom. Ja som sama s rodicmi v rodinnom dvojposchodovom dome a aby sme si to s priatelom ohladom byvania ulahcili tak ma napadlo ze by mozno nebolo zle si ten dom predelit. Rodicia by mohli byvat na dolnom poschodi a ja s priatelom by sme mali horne + mohli by sme postavit este jedno navyse aby sme akoze mali 2 poschodia.. ja si myslim ze pokial budeme oddeleny od rodicov tak by to nebolo zle. Byvali by sice v jednom dome s nami ale oni by mali svoje dole a my svoje hore a jednak by sa usetrilo aj dost peniazkov kedze by sme sa skladali na platenie uctov s mojimi rodicmi. Moji rodicia mi to uz davnejsie navrhli len tak medzi recou ze by to nebolo az take zle riesenie keby sme to takto spravili.. Nejak som sa nad tym nikdy nepozastavovala ale momentalne uz ano :) rozmyslam nad tym. Lebo kym ja skoncim skolu, kym si najdem v pohode robotku nejaku a kym by sme si vzali hypoteku a kupili byt alebo zacali stavat dom tak by to trvalo este dost dlho... a tak by sme mohli po skole skor zrealizovat to co vam tu pisem nez aby sme si kupovali nieco nove... Nehovorim ze by som mozno nechcela mat svoj vlastny dom ale je doba aka je a mali by sme to jednoduchsie podla mna keby sme ro spravili tak ako pisem.. A na zaklade tohto prispevku by som teda chcela vediet vas nazor na to ci by ste to aj vy takto spravili ak by bola taka moznost.. aky mate nato nazor? Moj priatel nevyzeral velmi nadsene ked som mu to navrhla a tusim ani nesuhlasil :-O... ale ja osobne to fakt nevidim ako zlu vec. Kolko ludi je takych ktory nemaju nieco take k dispozicii a su nuteny si kupit byt alebo postavit dom a nemaju taku moznost ako ja. A dom v ktorom byvame je novy... Vdaka vopred sa vase odpovede :)

Prezyvka055

Lol ze rozdelit hypoteku na 4 hlavy :D :D.
By som ti na to povedal ze v poriadku ale prv na mna prepis 1/4 domu a pozemku.

N-ika

Byvanie s rodicmi a svokrovcami NIKDY nerobi dobrotu. Aj ja som mala s rodicmi uzasny vztah ale vsetci sa rokmi menime a teraz by som s nasimi nevydrzala ani tyzden..a so svokrovcami ani den. Radsej hypoteku a vlastny byt, kde mi nikto nechodi za zadkom.

0vecka

podla mna iluzia toho ze predsa oni byvaju dole a my hore a teda je to to iste ako kebyze byvame oddelene je dost naivna..

mna chcel tiez svokor nahnat do jeho domu tam by sme byvali akoze samy a on by byvala si 100km od nas ale tiez som to odmietol .. teraz tam uz sice byvam ale len preto ze svokor zomrel ... inak som s nim mal dpbry vztah ale ine je vychadzat spolu ked tam niesu ziadne taketo vezby a ine ked byvam v jeho baraku.

pre mna by to bolo velmi neprijemne... mozno by som este pripustil aby sa tam islo stylom ze sa urobi samostatny vchod a inak by sa tam uz neinvestovalo a peniaze ktore usetrite by sli na spolocny ucet/splacanie hypoteky na vlastny byt...

Messje

Presne ako pise lolinka
Ja by som tiez odmietla platit alebo sa podielat na plateni hypoteky na nieco,co na papieri nie je moje.Preto by som riesila ...bud nech sa on podiela na nakladoch a hypoteky na troch,alebo hypoteka,ale mimo vasich,aby ste to mali naposane na oboch.Co je osamostatnenie.Nedla by som do toho ale ako som uz pisala.Aj ja mam uzasnych rodicov,ale toto nie.Musis si to len s nim vydiskutovat.Ak nechcete mat v buducnosti problemy,radsej mimo rodicov.2 generacie v jednom dome,ked aj oddelene,nikdy dobrotu nerobi.

lolinka

A hrac ma ale tiez pravdu, kedze je na ten dom hypoteka, bolo by nefer, aby ju tvoj priatel platil, resp. sa na nej podielal. Lebo nedajboh sa rozidete, a nehovor, ze u vas sa to stat nemoze, moze sa stat vzdy vselico. On z toho domu bude musiet odist a nepripadne mu z neho nic. Tak by si mal platit len najomne a energie, to je jasne, ale nie hypoteku. Resp. ak ju platit bude, tak spiste zmluvu, ze v pripade rozchodu to dostane naspat. Je to cele komplikovane ta situacia. Ale nemozes ratat s tym, ze on bude platit hypoteku na dom, ktory mu nepatri. Toto si tiez musite vyriesit predom.

lolinka

No pytas sa, ako by sme to riesili my, tak ja by som do toho nesla. Ale to je moj pripad, lebo moja mama ma stale povazuje za nerozumne decko a ma potrebu mi vo vsetkom dirigovat zivot. Ty podla toho co pises mas inych rodicov, takze tam by to dajmetomu mozne bolo. No ale este ma napadaju nejake veci, budete mat samostatny vchod a samostatnu kupelnu, zachod, kuchynu? Akz velky priestor budete mat hore, kolko izieb? Aby ste mali fakt ze mali nejake sukromie. Tebe to nemusi vadit, ze sa budes denne stretavat so svojimi rodicmi, ale tvojmu priatelovi to nemusi byt po voli. Rodicia sa zvyknu montovat do zivota mladych, chcu im radit, ako myslia to v dobrom, ale mladym to moze liezt na nervy. Toto si predtym ujasnite a ak do toho pojdete, stanovte jasne pravidla. Oni mozu mat pocit, ze byvate v ich dome a preto sa musite podriadit. A tiez, ze oni ako starsi vedia vsetko najlepsie, aj to, co je pre vas dobre. Ak toto mate vyriesene a neni v tom ziaden problem, tak mozes skusit navrhnut priatelovi, ze tam skusite byvat niekedy v blizkej dobe trebars par dni, tyzden. Rodicia dole, vy dvaja hore. Nech si to vyskusate a nech aj on vidi, ci mu taketo spoluzitie vyhovuje. Ty budes odtial chodit do skoly, on do prace a iba si to vyskusate. Dohodnite sa, ze ak mu to nebude vyhovovat, tak ho do toho nebudes nutit, lebo tym aj tak nic nedosiahnes a tiez on sa bude citit pod tlakom a moze byt znechuteny a vidiet vsetko este cernejsie ako to je. Preto nepouzivaj vety typu "urcite sa ti tam bude pacit, uvidis", lebo tym mu nedavas moznost vyberu a vystavujes ho tlaku. Skor povedz nieco ako "vyskusame to na par dni a uvidime, ked sa ti to nebude pacit, tak najdeme ine riesenie, nebudem na tom trvat aby si tam isiel a budem respektovat tvoje rozhodnutie, nech je akekolvek". Ale mate na to cas, netlac na neho teraz, nechaj ho trocha zvyknut si na tu myslienku, mate este dost casu.

Messje

tak to skus s priatelom este prebrat dopodrobna.Ja neviem kde som tam videla spomenuteho brata.Hehe
Priatel sa mozno boki toho,co som pisala.Vies,chlapi neradi moc byvaju so svokrovcami.Zena skor,ale chlap malo.Maju pocit,ze budu pod este vacsou kontrolou a nebudu si moct dovolit tak,ako ked su mladi sami.Mozno,,,sem tam ked vzniknu hadky,mysli si,ze hned poutekas dole sa postazovat.Preber to s nim vsetko a upozorni ho,ze to teda mozte skusit na zaciatok.Dajte si termin,dokedy to vyskusate a neminte vela penazi ako bolo spomenute dole.Dodrzte ten termin dohody a potom rieste ci ostanete,alebo pojdete.Urcite ho nevynechavaj z rozhodnutia,ze ho postavis pred hotovu vec.A ked aj,povedz mu,ze vyhadzovat peniaze do cudzieho nechces.Takto mozte setrit.Pokial je ochotny vsetko platit sam...od hypoteky,alebo byvanie v najme...Je to naozaj len hadzanie penazi do vrecka cudzim ludom.Len to s nim preber tak,aby bol ochotny to vyskusat.Mozno keby aj vasi mu slubili,ze sa moc do vas montovat nebudu,by mu pomohlo.