Bývanie...

Príspevok v téme: Bývanie...
Ivana55544

Zdravim vsetkych.. Chcela by som vediet vase nazory :)

S priatelom sme spolu 6 rokov.. mna sice este cakaju 2 roky a to uz budeme 8 rokov spolu ked ju skoncim.. preto som minule rozmyslala ze by bolo dobre poriesit potom ked skoncim skolu nejake byvanie. Ale odradza ma brat nejake hypoteky na byt ci dom. Ja som sama s rodicmi v rodinnom dvojposchodovom dome a aby sme si to s priatelom ohladom byvania ulahcili tak ma napadlo ze by mozno nebolo zle si ten dom predelit. Rodicia by mohli byvat na dolnom poschodi a ja s priatelom by sme mali horne + mohli by sme postavit este jedno navyse aby sme akoze mali 2 poschodia.. ja si myslim ze pokial budeme oddeleny od rodicov tak by to nebolo zle. Byvali by sice v jednom dome s nami ale oni by mali svoje dole a my svoje hore a jednak by sa usetrilo aj dost peniazkov kedze by sme sa skladali na platenie uctov s mojimi rodicmi. Moji rodicia mi to uz davnejsie navrhli len tak medzi recou ze by to nebolo az take zle riesenie keby sme to takto spravili.. Nejak som sa nad tym nikdy nepozastavovala ale momentalne uz ano :) rozmyslam nad tym. Lebo kym ja skoncim skolu, kym si najdem v pohode robotku nejaku a kym by sme si vzali hypoteku a kupili byt alebo zacali stavat dom tak by to trvalo este dost dlho... a tak by sme mohli po skole skor zrealizovat to co vam tu pisem nez aby sme si kupovali nieco nove... Nehovorim ze by som mozno nechcela mat svoj vlastny dom ale je doba aka je a mali by sme to jednoduchsie podla mna keby sme ro spravili tak ako pisem.. A na zaklade tohto prispevku by som teda chcela vediet vas nazor na to ci by ste to aj vy takto spravili ak by bola taka moznost.. aky mate nato nazor? Moj priatel nevyzeral velmi nadsene ked som mu to navrhla a tusim ani nesuhlasil :-O... ale ja osobne to fakt nevidim ako zlu vec. Kolko ludi je takych ktory nemaju nieco take k dispozicii a su nuteny si kupit byt alebo postavit dom a nemaju taku moznost ako ja. A dom v ktorom byvame je novy... Vdaka vopred sa vase odpovede :)

Ernesto

taketo byvanie nikdy vztahu neprospelo. Bud to zostalo v normale alebo sa to pokaslalo. Poznam jednu VELMI nekonfliktnu dievcinu, ktora takto sla byvat k svokrovcvom a viackrat uz tiekli slzy na oboch stranach. A uz len pre ten priatelov prvotny postoj je jasne, ze akym scenarom sa to uberat bude. Tak si vyber: platit hypoteku rodicom alebo si vziat vlastnu a mat klud.

Ivana55544

danielkas. - aj ja som sama takze dom tiez bude moj... no je to zlozite no... ked ja chcem jedno a partner druhe.. predstavujem si to presne tak ako ste to pisali vy... vedela by som si to celkom predstavit.. ved keby to fakt nefungovalo tak uz by sme poriesili nieco ine. Momentalne mam taky nazor ze naco investovat velke peniaze do noveho domu ked jeden mame k dispozicii s celkom rozumnym riesenim.

Danielkas.

ahoj autorka ja s muzom tak byvame a ziaden problem my+ syncek sme hore a rodicia su dolu hore mame vsetko kuchyna kupelna izby proste nenarusujeme si sukromie len to chce davku tolerancie a prisposobivosti. V dnesnej dobe si clovek nenavybera ked je partner taky mudry nech teda nieco vymysli on ked chce robit pana. Sme spokojní funguje nám to. Platit niekomu za podnájom je vyhadzovanie penazi a nieje to vase a ked ste s rodinou je to predsa len ine, Ja mam vyhodu ze rodicia maju len mna tym padom sa s nikym o dom delit nebudem. Na vlastne sme nemali sancu si nasporit aj ked mame dobre platy tak sme to vyriesili takto. Mame to stastie ze sme s muzom nekonfliktny prisposobivy a priatelsky keby aj mame konflikt riesime ho s chladnou hlavou. Rodicia nam strasne pomohli s domcekom za co im budem do smrti vdacna :) zariadenie samozrejme + vsetko sme si hradili mi ale tato s muzom napriklad poskladali nabytok porobili plavajucu bodove svetla proste stale si pomahame. Aj ked nasi nieco potrebuju ja a muz im pomozeme. Mame skvely vztah.

Messje

Keby aj mal len na poplatky prispievat.Nikdy to na neho napisane nebude.A je normalne,ze chlap chce tiez povedat..."toto je moje"
Ja keby som bola chlapom,citila by som sa ako pristahovalec a zila by som tam s pocitom,ze nic nemozem.Ze som kontrolovana a nemozem si robit co chcem.Darmo,stale tvrdim,ze rodicia su super,ked nebyvaju s nami.

Ivana55544

No tak najorv k tej hypoteke.. moji rodicia ju platia ale keby sme byvali umna tak im jednoducho budeme len prispievat na to byvanie.. zato ze byvame a aj za energie... ale mate kazdy v niecom pravdu ano... a jasne ze som to myslela tak ze by sme mali samostatny vchod.. normalne oddelene oni vlastny vchod aj my.. urcite by som nechcela aby to bolo tak ze budeme kazdy den okolo seba chodit v dome.. nie.. my vlastne aj oni vlastne.. vsetko ma pre a proti.. keby sme si postavili vlastny dom alebo byt boli by sme sami.. a keby sme boli umna tak zili by sme s myslienkou ze pod nami byvaju moji rodicia.. ale ja som to nemyslela zle... len mi momentalne pride celkom fajn ze by sme hned mali kde byvat a aj by sme boli osamostatneny a nemuseli by sme si brat hypoteku na dom alebo byt atd... no je to tazke noo.. vsetko ma svoje vyhody a nevyhody.

0vecka

Jax to takto nejde.. to sa takto da s cudzimi ludmi ktorych posles do Pecka ked sa im nieco nepaci..

ale ober si napr situaciu ze mladi chcu pozvat par kamosov a starym sa to nebude pacit.. co zahrada?? co spolocne priestory popripade svokra pride na navstevu pozriet mladych upratat atd... pohadaju sa a zenska pride hned dole sa vyplakat a mne by to bolo dost neprijemne kebyze sa pohadame a ona ide dole za mamou a potom napr ja videm von a aona sa na mna skaredo pozera popripade sa do toho bude miesat atd .. a to su len veci ktore ma tak na rychlo napadli....

Jax

Osobne by som do toho siel iba ak by tam bol samostatny vchod a ak by som sa s kazdym vopred dohodol na jasnych podmienkach v zmysle "neruste moje kruhy".
V kazdom vztahu sa casom objavia trecie plochy a bude to tak aj medzi vami 4, je na kazdeho osobnej vyspelosti ako sa s tym vysporiadate. No tvoj partner bude vzdy v nevyhode ze tam nebude doma...