Môžu tie isté antidepresíva na druhý,resp. tretí krát už nezabrať?

Príspevok v téme: Môžu tie isté antidepresíva na druhý,resp. tretí krát už nezabrať?
oriesok.dh

Ahojte, má prosím niekto s týmto skúsenosť? Liečim sa už dosť dlho na depresiu, naposledy keď bolo dobre som užívala asi rok Alventu 75mg (1-1-0), ale keďže som chcela otehotnieť s dr. sme pomaličky začali liek vysadzovať, čo sa aj podarilo, ale depresie sa asi po dvoch mesiacoch vrátili. Tak mi dr. nasadila Sertralin (čo by malo byť že vraj dosť slabé AD a môže sa užívať aj v tehotenstve), po ktorom sa mi ale vyhodili vyrážky a nezaberali ani na depresiu. Tak sme sa vrátili k Alvente 75mg, ale zabrala už až dávka 1-1-1. Asi po 3 mesiacoch, keď už bolo zase dobre som urobila sama chybu, keď som si začala zase znižovať dávku, ale nie s tým že, lieky úplne vysadím, ale že si len znížim na 1-0-0. Zase sa mi ale pohoršilo, tak som zase začala pomaly zvyšovať, teraz som na 1-1-0 asi dva týždne, ale mám pocit, akoby už vôbec nezaberali. Najviac mám problém s tým, ako by mi nefungovala myseľ a pamäť, proste že nevládzem myslieť na dôležité veci, väčšinu dňa len pozerám ako keby do blba a veľmi ťažko sa do niečoho donútim. A ešte keď som bola na dávke 1-0-0 mi bolo do plaču, ale teraz na 1-1-0 akoby mi plač zablokovalo, ale teda necítim sa ok, keď neviem normálne myslieť, lebo teda keď neviem normálne myslieť, nedokážem ani nič robiť. Mám ešte čakať, alebo skúsiť ešte zvyšovať dávku? Má prosím niekto podobnú skúsenosť? Moc ďakujem!!!

lienka...

prosím Vás a ak beriete lieky, aké máte nežiadúce účinky ?
Mne tiež predpísali antidepresíva a po prečítaní nežiaducich účinkov odkladám ich bratie už o tretí mesiac. Bojím sa, že mi bude po nasadení horšie ako takto bez nich.

oriesok.dh

ok,nevadí...ale mne práveže zabrala veľmi dobre keď mi ho dr. prvý krát nasadila,brala som 1-1-0 celý 1 rok,ale kedze som chcela otehotnieť,tak som ho pod dohladom dr. pomaly úplne vysadila, čo sa mi aj podarilo,ale asi mesiac,alebo dva po vysadení sa mi depresie vrátili,tak mi ho nasadila naspäť,ale už zabrala až dávka 1-1-1 no a potom som spravila asi chybu ja, ked som si asi po troch mesiacoch tým že mi bolo ok začala zase sama dávku znižovať..lenže ked som došla na dávku 1-0-0 sa mi opäť pohoršilo...teraz znova postupne zvyšujem,som momentálne na 1-1-0 ale moc sa mi nezdá ze by sa zlepšovalo

Alventa

Na toto neviem odpovedať úplne dobre, keďže Alventu som vysadil naraz, síce som ju potom začal brať, asi nejakých 150 mg, ale už si to dobre ani nepamätám, takže by som písal len skreslené informácie a možno by som si domýšľal, Alventu som bral možno 2-3 roky dozadu, nemám tušenia, ako to bolo presne. Ale ako liek to určite nie je zlý. Ale ak aj väčšine sadol, tak tebe práve nemusel, to je normálne.

Alventa

Ahoj, mne teraz na depresiu najviac pomohol liek Brintellix, ale je to individuálne, čo sadlo mne, tebe nemusí sadnúť a môže ty byť z toho zle, alebo naopak, pomôže to, ako mne. Tých liekov je veľmi veľa, niekedy je to dosť ťažké trafiť na mieru.

oriesok.dh

hm,zrejme nezabera,dneska mi bolo tiež do plaču...keby som vedela či ešte vydžať,alebo treba zmeniť liek,alebo ešte zvýšiť dávku?

oriesok.dh

Alventa, a za aký liek ti ho vymenil, a ten ti zabral? Lebo ja som mala alventu asi 2 roky (prerušovane) a teraz mám strach, že ak by bolo treba vymeniť za iné, strašne sa bojím nežiaducich účinkov. Pri Alvente to nebolo také strašné, ale keď som mala predtým rôzne iné lieky, pri niektorých som myslela že sa asi zbláznim.