Môžu tie isté antidepresíva na druhý,resp. tretí krát už nezabrať?

Príspevok v téme: Môžu tie isté antidepresíva na druhý,resp. tretí krát už nezabrať?
oriesok.dh

Ahojte, má prosím niekto s týmto skúsenosť? Liečim sa už dosť dlho na depresiu, naposledy keď bolo dobre som užívala asi rok Alventu 75mg (1-1-0), ale keďže som chcela otehotnieť s dr. sme pomaličky začali liek vysadzovať, čo sa aj podarilo, ale depresie sa asi po dvoch mesiacoch vrátili. Tak mi dr. nasadila Sertralin (čo by malo byť že vraj dosť slabé AD a môže sa užívať aj v tehotenstve), po ktorom sa mi ale vyhodili vyrážky a nezaberali ani na depresiu. Tak sme sa vrátili k Alvente 75mg, ale zabrala už až dávka 1-1-1. Asi po 3 mesiacoch, keď už bolo zase dobre som urobila sama chybu, keď som si začala zase znižovať dávku, ale nie s tým že, lieky úplne vysadím, ale že si len znížim na 1-0-0. Zase sa mi ale pohoršilo, tak som zase začala pomaly zvyšovať, teraz som na 1-1-0 asi dva týždne, ale mám pocit, akoby už vôbec nezaberali. Najviac mám problém s tým, ako by mi nefungovala myseľ a pamäť, proste že nevládzem myslieť na dôležité veci, väčšinu dňa len pozerám ako keby do blba a veľmi ťažko sa do niečoho donútim. A ešte keď som bola na dávke 1-0-0 mi bolo do plaču, ale teraz na 1-1-0 akoby mi plač zablokovalo, ale teda necítim sa ok, keď neviem normálne myslieť, lebo teda keď neviem normálne myslieť, nedokážem ani nič robiť. Mám ešte čakať, alebo skúsiť ešte zvyšovať dávku? Má prosím niekto podobnú skúsenosť? Moc ďakujem!!!

Alventa

Ja som bral Alventu, vysadil som ju narazil, a ako sa dala naspäť, môj osobný pocit bol, že už tak nezaberala a nikdy som sa nevrátil do tak dobrého stavu, preto sa potom ten liek aj tuším zmenil, ale to som bol už u iného doktora.

oriesok.dh

ok,a ako teda rozoznat ci mam este vydrzat alebo liek nezaberie,lebo napr. na ten plac mi zabral ale to myslenie zatial nie je celkom ok