agresívny pes POMOC!

Príspevok v téme: agresívny pes POMOC!
Vrato

chcel by som vas poprosit o radu.Mam psa border koliu (1.5roka) ale je dost agresivny na cudzich ludi.ked bol maly bol uplne zlate steniatko ale kedze bol vzdy pusteny na zahrade tak mu susedove deti robili zlost(s otcom sme museli upravit plot aby mu nic nemohli robit) od vtedy je agresivny na cudich ludi pretože sa ich boji.snazim sa s nim chodit medzi ludi aby si zvykal ale velmi sa jeho povaha nemeni a ja mam s nim problem pretoze ho nemozem pustat na luku aby nahodou niekomu neublizil,nemozem s nim nikam chodit a hlavne s nim nemozem ist k veterinarovi atd a tym padom mu musim len na nasej zahrade vymyslat aktivity aby sa uplne nenudil.on zo zaciatku v sebe nemal ziadne naznaky agresivity a tym padom to urcite nieje zdedene pretoze so zvieratami vzdy vychadzal aj stale vychadza dobre(sliepky pasie bez naznaku agresivity a ked sa stretava s iními psami tak je tiez uplne dobry,len macky velmi nema v oblube-tie pred nim utekaju) a ked bol maly tak k ludom bol tiez dobry(samozrejme ked sa k nemu rozbehlo decko tak on chudak od strachu nevedel co ma robit a chodil sa ukryvat do bezpecia ku mne) takze za tu jeho agresivitu zo strachu mozu tie deti a ja teraz neviem ako mu mam ukazat ze sa nemusi bat.prosim poradte mi.

Messje

a este nieco,ktokolvek v jeho okoli,nech sa mu neprihovara v stoji.Cupnut si ku nemu,aby nemal pocit nadradenosti a sily z velkeho cloveka.My sme pre nich velki.Preto psi vzdy utekaju k nam skor,ked si klukneme,nemaju z nas taky strach.Nie sme tak velki.

Messje

nie som sice odbornik cvicitel,ale sama som mala troch psov a kazdy posluchal na slovo a bol velmi dobry ku ludom.Co by som urobila ja...
vzdy maj po ruke pisinger,piskotu,nieco,co mu davas za odmenu.Ked sa mu niekto prihovori,daj mu piskotku,nech mu ju daju.Zbehni za susedmi,ktorych poznas,vysvetli im,ze by si chcel ho naucit na ludi,aby mu dali pisinger.Daj im ho ty,ale do papulky oni.Najdi kamaratov,alebo len tak sa s nim prechadzaj.Moze byt,ze ukaze priznak agresivity hned,preto by si mal ist na cvicisko,kde su na to nauceni.A tam s nim pracovat.Musi prist havko na to,ze ludia mu neublizia...to cvicisko je ale najlepsie riesenie.Ked aj,tak chod osobne za cvicitelom,nech ti poradi on.Ja mam vzdy vo vrecku ked idem s mojim psom von nieco pod zub a dam ho ked sa s nim chcu pohrat.Hocikto.Mam staforda a je to uzasny pes a strasny dobracisko.