Čo si mám myslieť?

Príspevok v téme: Čo si mám myslieť?
Maxim1

Ahojte,
mám zriedkavý problém, s ktorým si neviem sám dať rady.
S priateľkou som viac než 3 roky, pred rokom sme sa zasnúbili. Všetko medzi nami klapalo, kým neodišla pracovať do zahraničia. Bývame na severnom SK, pracuje v Poľsku kam každý deň dochádza, takže to nie je na druhom konci sveta. Ja pracujem na SK.
Obaja máme dobre platenú prácu, máme VŠ, svoj vek (vyše 30), kúpili sme byt, auto, proste nemáme žiadne problémy, len posledný mesiac akoby sa ma stránila moja snúbenica. Už 3 týždeň býva doma, čo som aj chápal, nakoľko jej mamka je po operácii a musí jej pomôcť. Keď jej volám, tak je doslova neslaná - nemastná. Keď prídem za ňou, tak je unavená,... . Keď sa pýtam na svadbu, čo plánujeme už 5 mesiacov, tak má neurčité odpovede. Termín sme mali pôvodne na február, ale sme ho zrušili, kvôli zdravotným problémom jej matky. Teraz mi povedala, že až v lete, lebo nie je vo svojej koži. Tvrdí mi, že nemá problém ani so mnou a ani žiadny iný, len je jednoducho unavená a vyťažená. Doteraz mala niekedy trikrát viac problémov, naraz končila 2 VŠ, okrem toho mala kopec aktivít a vždy bola veselá, proste baba do voza aj koča. Teraz je uzavretá a s nikým o tom nehovorí. Dnes som sa rozprával s jej najlepšou kamoškou a ona mi povedala, že ona cíti to isté,akurát si myslela, že sa zmenila kvôli vzťahu.
Čo by ste robili na mojom mieste?

Ernesto

Urcite uz svadbu nespominaj. A zacni ju balit odznova, mas podstatne lepsiu poziciu ako pred rokmi, ked si ju vobec nepoznal. Teraz vies co ma rada a na co ju urcite zbalis.

dovolim si zacitovat jeden fajn clanok:
,,Buď verný a vytrvalý. Ale nie zúfalý! Nechceš ju predsa svojou pozornosťou utrápiť na smrť. Ak sa snažíš získať alebo si udržať ženu len preto, že nevieš a nedokážeš byť sám, alebo že si nevieš predstaviť žiť bez nej, tak potom nie si pripravený na vzťah. To isté platí aj o ženách. Túžiš po dievčati, ktoré nemá žiadne iné ciele, záujmy, hobby a kamarátky okrem teba? Tak je to aj naopak. Ak žena vycíti, že je všetkým, čo máš, tak uteká. Pretože na to nemá. Ona nie je Boh."

clanok je sice o ziskani zeny, ale toto je i tvoj pripad. musis ju ziskat nanovo.

zdroj: www.bezhranicna.sk

Deli_1

Nehľadala by som za tým automaticky novú lásku, alebo chlapa. Skús sa zamyslieť aj nad sebou, prípadne nad tým, či netlačíš na svadbu až príliš. Treba tomu dať čas. Keď má rozbehnutú kariéru, úspechy, nemá chuť zrejme sa vydávať. Predpokladám, že je karieristka, nakoľko po 30-tke v zahraničí byť riaditeľom, je výsledok dlhej makačky a tam ide vzťah bokom.

adr1a.

Ja v tom vidim mozne priciny tieto:
1. Postup na vyssi post. Stala sa pred 3mesiacmi riaditelkou. To znamena aj viac zodpovednosti povinnosti, vacsi tlak, stres zaber, viac prace, vacsia zodpovednost. Musi ukazat ze na to ma - ze volba ked ju menovali za riaditelku bola spravna. Je tazke vypracovat dostat sa hore no este tazsie je sa tam udrzat. Je zena + cudzi statny prislusnik. Takze je vacsmi pod drobnohladom. Vacsi tlak. Je to vycerpavajuce. Ten tlak je velky aj ked to mozno na sebe nedava znat
2. Zdravotny stav jej matky. To je jedno ze operacia dopadla ok. Ide o to ze si mohla uvedomit, ze mohla o nu prist, ludsku pominutelnost, ze sme tu vsetci len na isty kratky cas
3. Pochybuje o vasej spolocnej buducnosti ako takej. Ci sa chce vobec vydat, usadit, mat deti rodinu. Bud iba nateraz - ma slubne slusne rozbehnutu karieru a chce z toho vytazit maximum. Mozno teraz vidi prioritu v praci (mozno v mame) ai. Mozno si uz nie je na 100% ista laskou citmi ku tebe. Mozno sa odlubila a citi uz len kamaratsky ci viac "surodenecky" vztah k tebe nez hlboku lasku. Zvazuje a nechava si cas na rozmyslenie, na zvazenie pre a proti, vyhody nevyhody ai. Toto si musi ona sama v sebe usporiadat upratat
4. Je v tom iny muz. Poliaci su inak velmi sympaticki muzi a musim dodat, ze su velmi galantni pozorni mili pohodovi zabavni a gentlemani. Poznam takych na "vyssom leveli" co su a su okuzlujuci, ocarujuci, maju charizmu noblesu sarm. Davaju zene pocit ze je jedinecna uzasna najkrajsia)) K zenam su velmi pozorni slusni taka "stara skola". A pritom im ide jasnee ze o to, o co ide vlastne vsetkym ostatnym muzom)) cize o blaho zeny :D no nedavaju to tak okato jasne najavo. Vedia pekne oblbovat) su to lišiaci)

Mesačný princ

Takže je v tom mladý asistent, aké prosté

A čo keď je zadaný, neznamená to v dnešnej dobe nič iné len to, že má u nej ešte šancu.

Tak, dúfam, že sa mýlim

Maxim1

V Poľsku pracuje už 7 mesiacov, ale pred 3 mesiacmi sa vypracovala na riaditeľku. Bol som za ňou nie raz, pracuje vo vlastnej kancelárii s jedným mladým asistentom (ten má ale len 24 rokov a vážnu známosť), čiže viem, že medzi nimi nič nie je. Poznám väčšinou ľudí, ktorí tam pôsobia.

kafe

pracovať v Poľsku začala pred mesiacom? Bol si ju niekedy pozrieť v práci? Rozpráva ti o kolegoch/kolegynkách a ako to tam je?

kafe

v tejto téme je celkom podobná situácia. www.zdravie.sk
Čo by som robila? Nuž, ja tu čuchám, že sa kočka odmilovala, to sa niekedy stáva aj úplne bezdôvodne. Ale ešte je skoro hovoriť niečo také. Možno na ňu len doľahlo to, že mohla prísť o mamu alebo má blbé obdobie a prejde to, alebo spoznala niekoho zaujímavého a nemá gule sa rozísť.. Dala by som najavo, že ak potrebuje pomôcť, som tu a ak potrebuje svätý pokoj, kľudne sa stiahnem a nebudem to brať osobne. Nechám jej priestor. To je asi všetko. Svadbu by som odložila na neurčito a venovala sa práci, záľubám, kámoškám... Tiež by som si neodpustila otázku: chceš sa rozísť? Pričom by ma ani nezaujímala odpoveď ako len jej reakcia, mimika tváre a pod.