Som v koncoch uz !!!!!

Príspevok v téme: Som v koncoch uz !!!!!
theend1

Prosim Vas, poradte mi niekto co mam s tymto robit. Zblaznim sa s toho
Priatel ma psych.problemy, uz viac mesiacov berie lieky, ok je raz hore raz dole - uzkosti nema, len depky a zmeny nalad. Je neustale unaveny, ale spat nevie. Ci uz v noci abo cez den. Nie je nicoho schopny, len sa poflakuje po byte a do roboty netusim ako chce nastupit ked si najde nejaku. Lutuje sa, nic zosebou netobi, absolutne! Ja som neustale oporou, butlavou vrbou kt vsetko moze povedat- pocity,emocie,myslienky no komplet vsetko. Dotetaz som to zvladala, ale uz nastava u mna stagnacia. Nevladzem !!! Podotykam ze sama som mala vazne psych problemy zapricinene traumou a dotetaz beriem lieky-ale plnohodnotne fungujem v zivote.
On sa nikam neposuva, ako som pisala - len sa utapa vo svojch myslienkach atd. Niekedy mu je dobre ale tak to neni vyhra lebo tak ci tak je unaveny.
Lekari mu nedokazu pomoct, terapie bez uspechov...a ja som v koncoch zo silami......

Ludia, co mam robit aby som sa nezblaznila?????? Ja potrebujem tiez od neho ked mam stres alebo ma nieco trapy aby bol tu pre mna. Lubim ho, niesom hovedo aby som ho nechala kvoli tomuto......Ale ja chcem zit plnohodnotny partnersky zivot.... Nie toto :-((((

ivobrick

Nijako. Ty sama to pises. "Lutuje sa, nic zosebou nerobi, absolutne!"
Vela ludi sa vyseka so svojich sraciek len tym, ze sami chcu, ze prijmu pomoc, radu a tak dalej. Snazia sa. Z nicoho nieco nespravis. Aj chciet je nieco. Ale to musi on.

Ostatne potrebne ti napisala Kafe.

diagnostik

skus z neho dostat co mu tie stavy sposobuju a prebrat to...a ak ste to uz urobili a stale to pretrvava tak tu nepovedal celu pravdu

kafe

si na dobrej ceste, aby ťa priateľ stiahol na dno. Prestaň mu byť oporou a bútľavou vŕbou, nech si so svojimi stavmi a myšlienkami pomôže nejak sám. Lebo zdieľanie s tebou mu nepomohlo. Aby namiesto jedného nefunkčného človeka zrazu neboli dvaja. Na to, aby si zachránila niekoho topiaceho sa, potrebuješ byť sama dosť silná. Ak nie si, môžete sa utopiť dvaja. Myslíš, že dvaja mŕtvy je niečo lepšie ako jeden?
Ja by som z takéhoto vzťahu vycúvala. A neni to o tom, že si hovädo, ale že si vážiš svoj vlastný život dosť na to, aby si si ho nezničila. Ak chceš vo vzťahu pokračovať, drž si nejaký odstup. Priateľovi povedz, že proste nevládzeš, sama si na pokraji šialenstva a potrebuješ pomoc. Už mu nemôžeš byť oporou, nech sa naučí zvládať aspoň nejako v hrubých rysoch svoj život, nájde si prácu a funguje. Proste neber viac jeho problémy (stavy, nálady, myšlienky) na svoje plecia. A ak sa nepozbieral s tvojou pomocou a nepozbiera sa ani bez tvojej pomoci, ukonči to. Alebo trp a buď vo vzťahu aký si si vybrala.

theend1

Ja som az velmi trpezliva a pomaham mu zo vsetkych sil. Som pri nom aj ked je total na dne. Viem ze to sa neda dokopy zo dna na den - ale uz mi to zacina pripadat abo bezvychodiskove..... Ja mam aj vlastne aktiviity takze ja niesom s toho utrapena,smutna. Len uz nevladzem. Som velmi pozitivna ale toto ma zacina uz nicit ked vidim ako je to vzdy len na P. Malo kedy je to dobre.
Potrebujem pomoct, ako mam voci tomu taky ten obranny stit. Aby som bola viac vytrvala, trpezliva....