Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nechcem deti?

Príspevok v téme: Nechcem deti?
Karin...

Ahojte. Mam 22 rokov a partner 31. Bavili sme sa v poslednych tyzdnoch o detoch, kedze kamarati uz planuju. Ja ale taku potrebu nemam, neviem si predstavit mat deti. Nemyslim len teraz. Ale aj v buducnosti. Porod sa mi nezda ako prirodzena vec, ktoru by mala zena absolvovat. A partner zase velmi chce aspon 2. Ja neviem, co mam robit :( Mam malo rokov a on stale hovori, ze si to rozmyslim. Ale co ak nie? Co ak ho pripravim o roky zivota? On by chcel, aby sme mali tak o 5 rokov. Ale toto ja naozaj nechcem. Som zufala a zmatena. Asi mi nikto v tomto neporadi, ale aspon skusim stastie a dozviem sa vas pohlad na vec. Nehovorim, ze nie je mozne, ze by som niekedy zacala chciet...len...neviem

jedna

necitala som vsetky odpovede... ale za mna... ked som mala 22, 23, 24, 25, 26 tak som o detoch nechcela ani pocut... a potom to pomalicky prichadzalo... moje zname zacali rodit, starat sa o deti a ja som zacala tiez pocitovat tuzbu mat dieta.... teraz mam 34 a stale nemam dieta lebo cakam na lepsie podmienky (???) ale kedy vlastne budu tie spravne? mam pocit, ze nikdy nebude uplne idealne obdobie ani z pohladu kariery, penazi, stavu sveta a pod... ja neviem ci sa viac bojim mat deti - ta zodpovednost za nieci zivot a pod. alebo ci sa viac bojim, ze ich nebudem mat vobec... obe veci ma desia ale momentalne zacina prevazovat strach z toho, ze ich nikdy mat nebudem... ak budes aj v tridsiatke mat pocit, ze deti nechces tak ich nemaj... teraz si este mlada... tak este trosku uzivaj zivot :)))

Gima

Na príchod dieťaťa do rodiny musia byť zabezpečené mnohé veci, materiálne, finančné, plánovanie budúcnosti dieťaťa, dalej zamestnanosť rodičov.....atd. Dieťa si vyžaduje viac starostlivosti ako zviera alebo rybky v akváriu. Svadba alebo krstiny, tiež nie sú zadarmo a zadlžiť banke to tiež nepomôže ku šťastiu. Taktiež bytová situácia. A každý vzťah, dlhodobý by mal viesť k určitým kompromisom, hlavne, čo sa týka detí a výchovy a rodinných vzťahov.

Rozmarínka

Ako možno to bude znieť feministicky, ale tiež niesom zmierená s tým, že môj životný údel je "si odrodiť, odchovať" a hotovo. Mám 29 a nieže mi biologické hodiny netikajú, ale ja ich asi ani nemám... Moja sestra má 34, jej priatel 42 a tiež nechcú ani počuť. Nie každý sa chce na celý život obetovať deťom. Niekto chce proste cestovať a robiť uplne iné veci. Ale s priatelom by si si to mala čím skôr vyjasniť, ako si uviedla, aby nestrácal roky... Moj priatel o mojom postoji vie, ale zase ja sa tomu nebránim uplne že zuby nechty. Milujeme sa bez ochrany naplno a keby k tomu prišlo, tak OK. Ale v tvojom veku som pomaly aj 3 kondomy naraz chcela dať :DDDDDDD

Nevychovanedeckavsade

Tak nechces deti, ani sa ti nedivim, ked vidim ake parchanty to su ....drze, rozmaznane, neuctive, lenive atd.... s kolegynou sme sa o tom bavili.. sama povedala ze keby vedela aka bude doba, tak ani netuzi po detoch... mudro robis.. lepsie uz nebude a naco ich trapit.... ale aj tak musis mat pricinu preco nechces deti.. aka je tvoja pricina? bojis sa ze ich nevychovas dobre? nechce sa ti o nich starat? chces si este uzivat (pokial je to toto tak ani decka nemaj... jedna znama je presvedcena ze aj po 40 si ma uzivat zivot, kasle na deti, jedno droguje a dalsie ma v osemnastich dve deti...takze ak nemas v umysle sa im venovat CELY ZIVOT tak sa radsej vymyskuj....) maj s priatelom vazny rozhovor, kde uvedies aj dovod preco nechces deti tak aby bol proste v tom ze naozaj nebudes mat deti ani ked zacnu tikat biologicke... aby jasne a zrozumitelne vedel na com je...

janka kirschner

vidím že aj tu sa hodí táto pesnička :)
www.youtube.com

Jeffitko ty ber niečo na upokojenie ak máš takéto stavy a nenávisť voči psíkom a iný zlatým tvorom. Práve v dnešnej dobe priviesť na svet dieťa je hotovým šialenstvom.

Slobodna

No je na tom to, ze ty si este zaba, nezodpovedna, bez vyvinutych hodnot, s tuzbou uzivat si zivot a neviazat sa. On je dospely muz, ktoreho uz preveril cas a zivot, vie, co chce.

Partneri sa musia v zakladnych, ale dolezitych veciach zhodnut. Inak to fungovat nebude. Mna by zaujimalo, naco je staremu (starsiemu) chlapovi zaba, ked sa chce usadit.

Ako, ok, nechces deti, tvoja vec, nie nasa. To si vydiskutuj s partnerom. Za tuzbou deti nemat je obvykle nezrelost, alebo nedovera v partnera. Jednoducho mnohym zenam je s urcitym chlapom dobre, ale nie natolko, aby sa s nim usadili, mali zavazky. Citia, ze jeho city k nej nie su az tak silne, uprimne, aby do toho sli. Dnes je dost chlapov nezodpovednych uz, len za seba, alebo za partnerku, nie este za dieta. Zena podvedome citi, ze by sa na neho nemohla spolahnut a tahala by vsetko sama. Musela sa starat o seba, jeho a este dieta. Apelovala by som na matky a ich chore opicie lasky, ktore robia z chlapov nezodpovednych, lenivych a nesamostatnych jedincov nevhodnych pre partnerske suzitie a rodinu.
Vyber si z toho, co chces. Jednoducho by bol asi zazrak, ak by si vo svojom veku chcela rodinu, lebo mas zivot pred sebou. Vztah nie je o tom, ze niekto nieco chce, alebo nechce a ten druhy sa mu podriadi. Sorry za tu zabu, to nemala byt urazka.

Karin...

Otaznik tam mam preto, lebo si nie som ista. Ale nemyslim si, ze to znamena, ze kvoli tomu so mnou moze chlap manipulovat.
Ano, citim sa na to velmi primlada a necitim vobec potrebu mat deti. Ak by som ti niekedy aj mala planovat, tak je iste, ze dieta by bolo maximalne jedno. Aj tym jednym si nie som ista. A on mi povie, ze sa boji, ze nebudeme mat spolu deti a nechce iba jedno. Povedala som, najdi si inu a starsiu. Ale vraj nechce, lebo lubi mna. Ale uplne si odporuje a naozaj sa bojim, ze teraz to budeme spolu tahat napr 10 rokov a potom sa rozideme, lebo stale nebudem chciet deti.