Zdravím, mám 23 rokov a tento rok by som mal ukončiť posledný rok na VŠ .Už dávnejšie (cca 2 až 3 roky dozadu) som mal problémy so závratmy, bolesťami hlavy, slabosťou, poruchami sústredenia a aj s nespavosťou. Navštívil som niekoľkých neurológov (EEG, CT všetko OK), navštívil som aj ORL (tiež OK)..., ale nič nenašli. Závrate časom ustúpili aspoň na takú úroveň, že som ako tak dokázal fungovať. Avšak poslednú dobu sa tie závrate trochu zintenzívňuju. Ďalej sú tu problémy v rodine a taktiež osobné problémy. Stále častejšie prepadám panike a mávam úzkosti. Vážne neviem čo ďalej, či navštíviť nejakého lepšieho neurológa, alebo možno aj psychiatra.
Ak by mal niekto z Vás podobné problémy a bol by oschotný podeliť sa so svojimi skúsenosťami, bol by som len rád. S pozdravom a ďakujem za odozvy :)
neurologický alebo psychický problém
mjanik: Máš nejakú osobnú skúsenosť s akupunktúrou, lebo som nad tým už uvažoval, ale potom ma odradili aj nejaké zlé recenzie?
pravdepodobne ide o krčnú chrbticu,preliečiť ju akupunktúrou a problém by mal zmiznúť
Kýčera .... čo sa týka stravy som skúšal azda všetky možné kombinácie. Problémy s tlakom trochu mám (ale len trošku nižší ho mám). Riešim to tak, že pijem kávu (asi 3 kávy denne). Možno trochu mi pomáha, ale jej pomoc je minimálna. Vážne netuším, kde by mohla byť nejaká psychická príčina. Spomínaš nejakú alternatívu ... čo tým myslíš ?
Jake-n, skús v hlave popátrať, čo sa stalo pred tými 2 - 3 rokmi, keď si začal mať tieto problémy. A skús popátrať, čo sa stalo teraz, keď sa opäť objavili. Možno nájdeš spoločného menovateľa a aj sám prídeš na príčinu. Tá je dôležitá, aby si sa posunul ďalej, mohol ju začať odstraňovať...Trošku Ti napoviem - berieš nejaké lieky, doplnky stravy, povzbudivé látky, nepreháňaš to s nejakými nápojmi - energetické, cola, káva,... jedlom, oddychuješ dostatočne, nevyčerpávaš príliš svoju psychiku,...??? Lekári, ak poctivo spravili všetky potrebné vyšetrenia, nemusia nájsť príčinu. Nemáš náhodou kolísavý TK? Skús si odsledovať svoje závraty - čo si jedol, pil predtým ako nastali. Káva pri niektorých chorobách pomáha, ale zapamätaj si, že je močopudná a tlak Ti zvýši len na chvíľu. Ak jej piješ príliš, môže sa stať kontraproduktívnou. Zapamätaj si, že ak ochorie telo, premietne sa to aj na duši a naopak. Z toho, čo si napísal, som usúdila, že máš oslabený meridián sleziny a srdca, čo sa odráža v psychickom prejave ich energetickej nerovnováhy - poruchy pamäti, sústredenia, spánku, úzkostné stavy,...Riešila by som to alternatívou...
Gima, tak čo sa týka tých vecí, ktoré si vymenoval/a, tak tie dodoržiavam. Tekutín príjmam dosť, kávu pijem lebo jednak mi chutí a jedna mam trochu nižší tlak, stravu si myslím, že mám vyváženú, čo sa týka minerálov a vitamínov. Je síce pravda, že občas ked je nejaká akcia, ktorá sa môže pretiahnuť aj na pár dní tak si vypijem, ale každý raz potrebuje nejak zresetovať, možno újsť od svojich problém alebo dokonca sa cítiť na chvíľu šťastný.
A ak sa mám priznať, tak trochu sa hanbím ísť k psychiatrovi, lebo som človek, ktorý má problém sa len tak niekomu otvoriť.
Závrate súvisia s nízkym tlakom, vtedy treba prijímať dostatok tekutín vo forme bylinkových čajov, vody. Nie alkohol. Dosť vitamínov sa skrýva v ovocí a zelenine. Tlak zvyšuje pitie kávy. Prechádzky na čerstvom vzduchu.
Pokial mas tieto priznaky opakovane a mas vnutorny pocit ze to nie je vyvolane alergiou alebo nejakou inou chorobou a stav sa zhorsuje (zaroven si presiel vysetrenia) tak kazdopadne treba hladat pricinu ci uz neurologicku alebo psychicku (prip. nieco ine)Je velmi dobre ze si to uvedomujes a chces to riesit. Moja rada znie aby si skusil navstivit psychiatra a mozno pride k tomu ze vyluci "psychicky problem". Ja mam skoro 40 rokov a nikdy som nemal tieto problemy ale zial sa mi to stalo a cim skor to bolo podchytene odbornikom tym lepsie/rychlejsie sa mi to podarilo prekonat.
Kaazdopadne vyjadrenia typu ze psychiater je pre slabochov k nicomu nevedu. Drzim ti palce
Tak čo sa týka už tej spomínanej alergie, tak som síce alergický na prach, pele, buriny, mačky a seno, ale nie na plesne. Keď je leľová sezóna tak beriem antihistaminiká, takže pochybujem, že tie moje problémy budu imunologického charakteru. Inak som možno zabudol spomenúť, že tie úzkosti a možno až depresie prišli až po spomínaných závratoch a bolestaich hlavy a až časom sa k tomu pridali návali úzkosti a depresie, ktoré sa zvyknú sem tam objaviť. Závrate a bolesti hlavy a poruchy koncentrácie sú u mňa však takmer na dennodennej báze.
majhna zabica alias LMarika-nechaj na zakladateľovi témy, či sa rozhodne ísť k psychiatrovi, alebo nie. To, že ty liečbu svojej psychózy odmietaš, je tvoja vec, ale neprenášaj to na iných ľudí. Zbytočne bude chodiť po alergológoch, keď má jasnú somatizovanú úzkostnú poruchu, ty trdlo.
Pisal si ze prepadavas panike a mavas uzkosti a zaroven si spomenul problemy v rodine a osobne problemy. Cez internet sa neda robit diagnoza samozrejme. Mozno keby si blizsie rozpisal situacie kedy sa ti spustaju tie zavrate panika alebo uzkosti. Ja som zacal mavat tieto problemy po chronickej chorobe.