Ahojte, každý druhý deň keď prídem zo školy si umývam vlasy. Na druhý deň sú v pohode, ale na tretí deň - mám ich mastné. Mama mi zakazuje si ich umývať každý deň aj keď ich mám mastné. S mastnými vlasmi do školy - to nieje pekná výhra. Umývam si ich vlažnou vodou, nechávam si ich vysušiť prirodzene.Čo mám robiť aby mi nemastneli na tretí deň? :/ Môže to byť aj znakom puberty? Aký šampón mám používať?
Mastné vlasy
Ahoj :-) Proti masteniu vlasov je veľmi dobrý šampón Hairina, my ho doma používame tretí mesiac a nevieme si vynachváliť :-) Vlasy sú jemnejšie, lesklejšie, pevnejšie a mastnota prichádza po štyroch dňoch (predtým hneď na druhý deň) :-) -odkaz odstránený- :-)
Celkom je sranda, že keď si vlasy nechám "vymastiť", čiže si ich z nejakého dôvodu dlhšie neumyjem, potom si ich potrebujem umyť trikrát. Inak sa sa zamastia skôr ako obvykle.
tak nam povedz co je spravne no
Všeobecne prijímaná dogma, že vlasy sa mastia tým viac, čím viac sa umývajú, je nesprávna. Táto rada možno pomáha ľuďom, ktorým sa skutočne rýchlo nemastia vlasy. Zvyšku je táto rada tak na dve veci, pretože tá tretia už z toho nevzíde. Skúšala som ju a nepomohla. Tak ako mnoho ďalších rád na mastné vlasy. V minulosti som ich mala mastné už večer toho istého dňa, kedy som si ich umyla. Teraz som to dotiahla "až" na ďalšie ráno.
Rada, neumývaj si ich často, pretože kvôli tomu sa ti viac mastia vlasy je v očiach u ľudí, ktorým sa vlasy cca do pol chrbta zamastia za 4 dni trochu pritiahnutá za vlasy.
presne tak!
Tak za mňa tí určite odporučím tento šampón www.zdravie-priroda.sk a nezabudni, že čím viac Umývaš, tým viac sa mastia
mastne vlasy su strasiakom asi kazdej zeny
ja si zmyvam tak dva krat do tyzdna a nikdy som problem nemala ze mi rychlo mastli vlasy
majhna zabica, never vsetkemu, co citas v casopisoch. Pokial clovek nepracuje v extremne prasnom prostredi, kedy je potrebne umyvat telo aj vlasy kazdy den, tak rozhodne nie je dobre pre vlasovu pokozku a vlasy denno denne samponovanie. To pisem ja, ktorej sa vlasy mastili pri pokozke dost rychlo a umyvala som ich velmi casto, rozhodne nie len raz za tyzden.
Pri trvalej mi stacilo 1x za tyzden, ale trvala nici vlasy, takze tu by som urcite neodporucala. Okrem ineho teply vzduch z fenu (alebo kulmofenu ako ty pises) prospieva taktiez k premasteniu pokozky.
Jedinu spravnu radu, ktoru si jej napisala je, ze vlasy treba umyvat vlaznou vodou. Na zaver moze kludne zakoncit studenou sprchou.
Apropo, necakaj, ze kupou jedneho kvalitneho samponu sa ti mastenie vlasov zlepsi. To je dlhodobejsi proces.
cim castejsie si ich budes umyvat tym viac ti budu masniet