Ahojte, každý druhý deň keď prídem zo školy si umývam vlasy. Na druhý deň sú v pohode, ale na tretí deň - mám ich mastné. Mama mi zakazuje si ich umývať každý deň aj keď ich mám mastné. S mastnými vlasmi do školy - to nieje pekná výhra. Umývam si ich vlažnou vodou, nechávam si ich vysušiť prirodzene.Čo mám robiť aby mi nemastneli na tretí deň? :/ Môže to byť aj znakom puberty? Aký šampón mám používať?
Mastné vlasy
Ja si umývam každý deň. Začalo sa to, keď som mala 11 rokov - vlasy sa mi veľmi rýchlo mastili a každodenné umývanie bolo nutné. Pubertu už mám za sebou, som po 25-ke a stále si umývam každý deň. Aký šampón použijem, je skutočne jedno. Vyskúšala som už asi všetky, aj tie z Bio obchodov, aj tie z lekárne, aj tie z drogérie - bez výsledku.
Mamina sa asi na teba hnevá, lebo míňaš veľa vody. Tak si tie vlasy skús umývať napríklad ráno, keď už odišla do roboty - snáď robí. Alebo večer, ak náhodou robí poobedné - na smeny, aby nezbadala :) Hygiena však musí byť.
Už dávno sa v časopisoch píše, že mastné vlasy sa môžu umývať aj denne, ale nie príliš horúcou vodou. A vôbec nie je pravda, že čím častejšie si umývaš, tým viac sa budú mastiť. To hovoria iba ľudia, ktorým sa vlasy nikdy nemastili a ktorým stačí si umyť raz za týždeň. Tebe sa budú mastiť tak, či tak a každodenné umývanie ti zostane až do konca života.
U mňa sa najskôr začali mastiť, až potom prišlo časté umývanie. Nebolo to naopak. Keď budeš umývanie vlasov obmedzovať, tak sa budeš zbytočne len trápiť, že si škaredá a okolie by si to mohlo všimnúť a vysmievať sa ti kvôli tomu, čo by asi by asi bolo dosť nepríjemné.
Mne sa osvedčilo nosiť polodlhé, do postupna zostrihnuté vlasy (aby sa od spodu smerom hore tvorili také vrstvy) a raz za 4 mesiace si sama doma urobím trvalú - v drogérii Teta, aj v 101 drogerie dostaneš Studenú vlnu od Valea za asi 2, 50. Okrem toho si musíš niekde zohnať natáčky na trvalú - tenké drevené. Ak potom vlasy po každom umytí vyfúkaš kulmofénom, tak nebudeš mať na nich kučierky, ale budú ti vyzerať takmer rovné, iba mierne zvlnené a oveľa hustejšie a aj menej mastné. Ak je trvalá čerstvá, stačí umývať vlasy kazdý druhý deň, po takých dvoch mesiacoch už každý deň. Pokožka pri korienkoch vlasov sa mastí rovnako a aj sa mastiť bude, aj keď tam bude trvalá, ale tá trvalá tam urobí aspoň optický klam - že vlasy budú vyzerať menej mastné. Úplne ideálne riešenie pri mastných vlasoch sú krátke vlasy a trvalá na najtenšie natáčky, ponechanie kučier po umytí (= nepoužiť kulmofén) no taký účes máloktorej žene k typu tváre sadne. Ďalšie riešenie - zopnúť dlhé mastné vlasy do vrkoča - no bystré oči si všimnú, že sú vlasy mastné, takže každého človeka neoklameš :)
Snaz sa vlasy umyvat max. 2x do tyzdna a vyhybaj sa samponom, ktore obsahuju SLS a vysusuju pokozku hlavy. Cim menej penivy, tym lepsie. Mozes pridat do samponu aj kvapku oleja, pripadne si robit olejove zabaly a zmyt samponom.
Vážne si ich dlhšiu dobu neumývaj, ja som tak urobila cez prázdniny a to som ostala doma zakempená týždeň, max. som si dala vlasy do copu a tak šla vonku :D :D Ale inak mi pomaha aj len obycajny brezovy sampon a k tomu este z biocare si obejdnavam prírodný na mastné vlasy a niekedy mi vydržia aj 4-5 dní vlasy bez úmyvania :)
Ja používam heden shouders a nemastia sa mi tak vlasy ako ked som pouzivaal aj nevien ake sampony pred tym teraz mi zacnu mastiet az po styroch dnoch ale moze to byt aj tym ze si ich casto umyvas skus si ich aspon cely vikend neumyt (ak teda nikde neplanujes ist)a umyt si ich az v nedelu vecer poprip. Pon rano pretoze ked si casto umyvas vlasy skor ti budu mastniet a ked si das niaku dlhsiu prestavku bez umyvania (ani vodov) tak ti vydrzia dlhsie mam to odskusane :)