Už niekoľko rokov si neviem poradiť s niektorými otázkami. No v poslednej dobe sa nimi zaoberám čoraz viac, až som z toho zúfala. (Som dosť citlivý človek silne vnímam pocity iných. Mám takú zvláštnu osobnosť cítim sa ako by som bola na svete uplne stratená. Neviem či niekto pozná čo je INFJ ale to som presne ja.) Od kedy som začala v po škole pracovať tak mením pravidelne prácu. Neviem si predstaviť celý život robiť niečo čo ma nebaví nenapĺňa. Skúsila som už viacero vecí ale pri ničom neviem vydržať.Aj teraz som v práci na silu. Nie že by som bola lenivá vždy su všade so mnou spokojný ale vnútorne ma ubíja. Nevidím nijaký zmysel vo svojom živote. Nemôžem si dovoliť kurzy ani školu. Mala by som sen, ale strašne pochybujem o tom že ho dokážem uskutočniť. Popri práci ho uskutočniť keď je toho tak veľa čo k tomu potrebujem a strašne ma stresuje že mám tak málo času že robim niečo čo nemá zmysel. Najhoršie je že aj keď som si vybrala svoj cieľ sen bojím sa že to nebude mať ten výsledok ktorý čakám. Napríklad budem na ňom makať 5 rokov a nič z toho zasaskončím ako predavačka alebo niečo podobné. Vždy som zaostávala za ostatnými najskôr vo všetkom ... najskôr ma šikanovali že som škaredá keď už som bola pekná nemohla som si dovoliť školu ako ostatné bojím sa že aj v tomto to bude tak. Ako keby som nemala dostatok sily na nič. Silu sa vzoprieť , Cítim sa bezmocná lebo ani neviem či to robím pre seba jednoducho neviem či som kto som .neviem si ujastniť ciele. cítim sa menejcenná stratená . Jednoducho zle. Stres a žiarlivosť sú mojimí dennými spoločníkmi. Stretli ste sa niekedy s takouto životnou situáciou? Čo vám pomohlo.
Neviem nájsť zmysel života. INFJ
Ahoj,
Neviem,ci sa viem uplne vcítiť do toho,co prezivas,lebo som Tvoj presný opak - ESTP. Poznám niekoľko ludi INFJ,ktorí to so svojou personalitou dotiahli pekne ďaleko.
Myslím,ze by si sa mala mozno zamerať na čiastkové ciele. Nedávať si cieľ,ktorého dosiahnutie bude trvať 5 rokov,ale nieco menšie a postupne sa dopracovať k suhrnnemu cieľu.
Ked pises,ze nemas peniaze na kurzy,su celkom dobre kurzy,ktore sa dajú urobit zadarmo cez úrad prace. Nevzdávaj sa a hľadaj to,co by Ta v živote napĺňalo...
Ahoj. Velmi dlho som myslel ze som snad jediny a konecne viem ze existuje niekto taky ako ja. Viem velmi dobre ako sa citis a nad cim premyslas pretoze som tiez INFJ. Stotoznujem sa skoro zo vsetkym co si pisala. Tiez som vzdy zaostaval a zaroven vynikal, avsak to v com som vynikal som nevidel ako moju silnu stranku a porovnaval som sa s ostatnymi a namyslal som si ze som slabsi. Rovnakou aj s pracou, chodim tam lebo musim. Pravdou je ze my potrebujeme zmysel zivota. Musime mat nieco co nas naplna. Ak to nemame, nedokazeme tento stav dlhodobo znasat a premyslame nad tym. Presne ako pises, tiez mam svoje sny ale realita, povinnosti a sposob zivota mi brani toho dosiahnut. Musim robit veci ktore ma nebavia a nenaplnaju, dokonca mam v poslednej dobe depresie a stracam chut do zivota ale neviem ako sa z toho dostat. Drzi ma vsak pri zmysloch vizia ze sa mi raz vsetko podari a vsetko bude tak ako si predstavujem. Kazdy den sa snazim identifikovat akykolvek naznak prilezitosti ktorej by som sa mohol chytit. Mozno ze by ti tento pohlad ulahcil zivot v kazdodennej realite. A tiez som zistil ze mi dost pomaha sa o tom porozpravat s niekym kto mi rozumie (ktorych bohuzial vela nie je kedze sme INFJ) ale urcite mas niekoho blizkeho ktory to vie aspon z casti.