Neviem nájsť zmysel života. INFJ

Príspevok v téme: Neviem nájsť zmysel života. INFJ
Slnečnica24

Už niekoľko rokov si neviem poradiť s niektorými otázkami. No v poslednej dobe sa nimi zaoberám čoraz viac, až som z toho zúfala. (Som dosť citlivý človek silne vnímam pocity iných. Mám takú zvláštnu osobnosť cítim sa ako by som bola na svete uplne stratená. Neviem či niekto pozná čo je INFJ ale to som presne ja.) Od kedy som začala v po škole pracovať tak mením pravidelne prácu. Neviem si predstaviť celý život robiť niečo čo ma nebaví nenapĺňa. Skúsila som už viacero vecí ale pri ničom neviem vydržať.Aj teraz som v práci na silu. Nie že by som bola lenivá vždy su všade so mnou spokojný ale vnútorne ma ubíja. Nevidím nijaký zmysel vo svojom živote. Nemôžem si dovoliť kurzy ani školu. Mala by som sen, ale strašne pochybujem o tom že ho dokážem uskutočniť. Popri práci ho uskutočniť keď je toho tak veľa čo k tomu potrebujem a strašne ma stresuje že mám tak málo času že robim niečo čo nemá zmysel. Najhoršie je že aj keď som si vybrala svoj cieľ sen bojím sa že to nebude mať ten výsledok ktorý čakám. Napríklad budem na ňom makať 5 rokov a nič z toho zasaskončím ako predavačka alebo niečo podobné. Vždy som zaostávala za ostatnými najskôr vo všetkom ... najskôr ma šikanovali že som škaredá keď už som bola pekná nemohla som si dovoliť školu ako ostatné bojím sa že aj v tomto to bude tak. Ako keby som nemala dostatok sily na nič. Silu sa vzoprieť , Cítim sa bezmocná lebo ani neviem či to robím pre seba jednoducho neviem či som kto som .neviem si ujastniť ciele. cítim sa menejcenná stratená . Jednoducho zle. Stres a žiarlivosť sú mojimí dennými spoločníkmi. Stretli ste sa niekedy s takouto životnou situáciou? Čo vám pomohlo.

_meno

Ahojte Slnečnica24

Podľa mňa mate veľku odvahu (mate vôľu meniť) a silu vytrvať (vytvarate aj to, čo vas možno až tak nebavi, ale pomahate tym druhym).
Ste veľmi pracovitá (pracujete napriek tomu že nič nechcete) a veľmi samostatná (svoje problémy neprehadzujete na druhých, práve naopak, snažíte sa k nim postaviť zodpovedne).
Ste aj veľmi vnímavá (vnímate svoje sny, zároveň vnímate ale aj zodpovednosť).
Tá istota, ktorú chcete cítiť, vnímať, pramení z vašej tvorby.
(napríklad veľmi rada by ste kreslili .. Vám to prináša radosť keď to vytvárate (baví vás to, je to váš sen) ...... keď však ešte navyše čo nakreslíte dáte niekomu, komu to zlepší náladu .. voala - dostaví sa spätná väzba (dobrý pocit) v ešte väčšej miere.
Ak môžem, skúste začať postupne, malilinkým krokom:
Skúste nájsť (v okolí bydliska, na internete) ľudí s podobnými záujmami (podobní tvorcovia) a následne ľudí, ktorým sa páči čo vytvárate ("zákazníci").

Napríklad chceli by ste ísť učiť španielčinu: pozrite sa v okolí, kto ponúkate napríklad takéto kurzy (akaedémie vzdelávania) a skúste sa tam ísť prejsť, popozerať nástenky, pozdraviť sa s ľudmi, spýtať sa na recepcii, náhodou ak počkáte lektorku ..... alebo môžete na internete nájsť ľudí, napríklad ktorí hovoria spanielsky (socialne siete napríklad pokec) alebo zaujmove skupiny o spanielsku, vyucovani spanielciny (Facebook) a získajte ich odber, popozerajte príspevky, môžete kľudne aj vy tam neskôr pridať ten svoj (napríklad že by ste sa chceli ist učiť, tak touto cesto prosite ostanych ak by sa mohli podeliť o svoje skúsensti).

Ak môžem, na začiatku však skúste spomaliť :-) Sadnite si, oddychnite si, len vnimajte svoje pocity .. tie pocity začnete vnímať čoraz intenzívnejšie, podobne vonkajší svet aj myšlienky sa stanú čoraz ľahšími .. za chvíľku si oddýchnete, možno aj pospíte trochu :-) keď sa zobudíte, budete sa cítiť ľahšia, ale možno trošku menej ista(je prirodzene ked cez den riesime problemy, ze po zobudeni pokracujeme nevedome v tomto zvyku nahanania sa). To je uplne v poriadku, pokračujte v oddychovani :-) Za chviľu vypracha ten zhon, to riešenie problemov, a nastane väčšie ticho.. V tomto tichu už začíname viac vnímať radosť, tu začína prave to radostne žitie, zabavanie sa s tym, čo nás baví (napríklad jupí, riadne sa teším na zmrzlinový pohár, alebo riadne mám rada spev, alebo si spomeniete ako by ste chceli tancovať, prosto tu nás napĺňa Život, spontánnosť :_) a táto radosť, keď sa jej naplnime vo veľkom, prosto ju bežíme prejaviť k ostatným :_)

Je to veľmi krásny pocit, ľahký, radostný, obsiahly, velkoplosny :)

www.youtube.com

Kľudne si vyskúšajte si oddýchnuť Slnečnica24 :-) Ak by ste si chceli len tak popísať, kľudne môžte na ateven@pokec.sk.

Z mojej strany zatiaľ všetko, ďakujem Vám za Vás čas Slnečnica24 a prajem Vám veľa šťastia radosti a zábavy a keby niečo email :_)

Kýčera

Ľudia sme rôzní...Jeden už v 17-tich vie, KTO je, ČÍM chce byť, AKÚ cestu si zvoliť, KADE kráčať... Niekto na to príde v 30-tke, ktosi sa začne spamätávať v 40-tke, voľakto sa ešte hľadá aj v 50-tke...Ktorýsi celý život a nenájde sa...Treba si dávať pozor nato, aby nakoniec nedošiel do bodu, kedy "sám seba v sebe stratí, na vlastnom svojom dne"!