Velmi zapalene hrdlo,penicilin

Príspevok v téme: Velmi zapalene hrdlo,penicilin
emmanemethova

ahojte priatelia. zacalo to klasicky, bolest hrdla, a zostala som bez hlasu, potom sa pridala mierna nadcha, a dna dni teploty 39 ktore neklesali ani po uziti liekov. teplota mi treti den klesla, a isla skm k doktorke, zobrala mi krv z prstu a ze mam velmi zapalene hrdlo, ze mi musi dat antibiotika. uz to je treti den, co beriem penicilin, a hrdlo sa mi len zhorsuje. velmi to boli, nemozem ani jedlo prehltat :( teplotu uz nemam, nadchu iba po ranu, a tak isto aj kasel, len rano po prebudeni ked vykasliavam..
neviete mi poradit, co s tym ?:(

Kirka

Minuly rok som mala presne takto zapalene hrdlo, doktorka mi predpisala antibiotika a znamy (lekar) mi odporucil brat aj wobenzym ako podporny liek. Vraj zvysuje ucinnost liecby a mal pravdu.

katty103

ja som to mala teraz také, najlepšie na také hrdlo tantum verde sprej forte . to si priamo nastriekate na hrdlo, hneď pocítite úľavu a za deň dva je bolesť fuč .

emmanemethova

dakujem za rady, ano bol to test z krvi z prstu, a vysledok som mala 68.
pojdem si dnes kupit nieco na to kloktanie, snad mi to zaberie :) dakujem :)

cogito

skús kloktať, celkom fajn je kloktadlo Tantum verde, prípadne máš kloktadlá aj na báze jódu a iných antiseptík, zaujímal by ma ešte výsledok CRP vyšetrenie (krv čo Ti brali z prsta), ak to bolo CRP vyšetrenie, ale vyzerá to skôr na bakteriálnu infekciu, keďže máš biele povlaky. Tak je tu možnosť ešte nechať rozpúšťať v ústach Dorithricin - tvrdé pastilky (ide o lokálne antibiotikum, ale treba ho užívať každé 2-3 hod., aby sa dosiahol účinok...tak ako je odporúčané v príbalovom letáku). Penicilín je potrebné vybrať celý, aj keď sa Ti polepší, aby sa Ti to nevrátilo.