dobry vecer pisem sem pretoze som neskutocne nestastna a znicena. este minuly rok v auguste som ratovala svojho byvaleho a jeho rodinu ktory mi ostal dlzny nemalu sumu.Od augusta mi neni schopny vratit ani euro vyhodili ho z prace a ponajnovsom si vymysla choroby. Ako sa dostat spat ku svojim peniazom? ja som uz totiz z toho totalne nanervy a nestastna rodina o nicom neviem keby to vedeli zabili by ma. Viem ze to bola aj moja chyba ale fakt som nevedela co za idiota sa z neho vykluje. Prosim boli ste niekto v podobnej situacii ze vam niekto znamy popripade exfrajer bol dlzny? Ja uz som taka nahnevana ze mu nemienim nic darovat a chcem to riesit aj cez policiu. Prosim o vsetky vase rady.Ponajnovsom nereaguje na moje spravy a vyhyba sa mi. Mam strach ze tie peniaze uz nikdy neuvidim.
dlh prosim poradte som zufala
1500EUR je suma ktoru clovek zarobi na SK za dva mesiace... akoze nepride mi to ze je to taky peniaz ze skocme pod vlak alebo ako ze by to bola zivotna tragedia... mna odrbali ludia o viac a nejako to neriesim.. neviem ako dlho spolu chodili ale mna kebyze zenska odrbe o dva platy po dajme tomu rocnom vztahu tak to fakt neriesim...
inak vy musite byt velmi stastni ludia ked vam toto pride ako tragedia :)
... hlavne ak nemá v ruke žiadny písomný záznam o požičaní peňazí
1500 eur je dosť, je poriadna pálka peňazí, ale ťahať to na políciu a súd sa neoplatí, viacej dokopy zaplatí za súdne poplatky poprípade za právnika ako tých 1500 eur
1500 eur nieje vela? podla mna je to teda dost a autorka ma pravo ziadat si svoje nieje to 10 eur aby sa nato clovek vykaslal a nechal to plavat..
zufalababa a co chces riesit?? ak nemas nic pisomne tak to nemas ako dokazat.. nejake SMS ako tu podomnou radia su uplnou blbostou. Na zaklade toho ziadny sudca nic nespravi.
mozes to skusit slusne s rodinou alebo s nim zakat risit aby ti podpisal ze ti nieco dlzi.. ak to ale odmietnu tak sa na to vykasli, zbytocne sa zosmiesnis...
ase tych 1500 EUR neni az taka suma. akoze viem clovek sa kvoli tomu narobi ale aj kebyze ti ich teraz vrati tak sa nijako zavratne tvoj zivot nezmeni
jasnacka s jeho rodinou to este mienim riesit nakolko ide o sumu 1500 eur nieje to 5 eurovy dlh nad ktorým clovek len mavne rukou.
ak sa smiem opýtať, aká je to nemalá suma? 300 € alebo 3 000 € alebo 30 000 € alebo viac alebo menej?
Ked nereaguje na spravy,tak preto ze nechce potvrdit ze ma voci tebe dlh.To znamena ze urcite nic ani nepodpise.Ak si to robila pre jeho rodinu este by som skusila to potvrdenie od nich nejak vytiahnut.Napisat spravu im.Kde bude zmienene ze ti stale nevratil .Nieco kde oni potvrdia ze si ty dala peniaze
tak ešte je ďalšia možnosť, ak nie je nejak právne uvedomelý, tak dalo by sa ho "pritlačiť k múru" a to tak, že mu dáš na výber:
add1 že bud pojdeš ihned na políciu a ho udáš
alebo add2 že spíšete dokument o uznaní záväzku, a tak sa dohodnete "priateľsky" o splatení alebo splácaní sumy, a že tak nepôjdeš na políciu
a keď sa ti toto podarí, tak budeš mať dokument - t.j. čierne na bielom, že ti dlží peniaze,,,,, a potom sa môžeš vybrať na políciuu
inak takto sa to robí, právnik mi poradil
Alebo svedka pri ktorom si mu odovzdavala peniaze.Spravu v mobile kde je zmienene ze si mu pozicala .Vypis z uctu kolko si vybrala kde je zmieneny datum.Ak by v ten isty datum on peniaze vratil aj toho by sa dalo chytit.Ale nieco kde je to cierne na bielom by pomohlo.