Mám 22 rokov a trpím depresiou už od strednej školy a ťahá sa to so mnou už takmer celú výšku. Mám veľmi nízke sebavedomie, nemám moc chuť do života, som večne smutná, plačlivá, a hlavne podráždená a nech robím hocičo alebo nerobím nič stále som rovnako smrteľne unavená. Rodina si to na mne všimla, hlavne to že bývam často podráždená a "bez nálady" ako to oni opisujú. V poslednom čase ako mi stúpajú aj roky, to začali rozoberať kadetade a tento víkend sme boli na veľkej rodinnej oslave, kde sa dostalo aj k tejto k téme a vtedy môj strýko vyletel, že jediné čo potrebujem je mať chlapa. Všetci stíchli a ja by som najradšej v tej chvíli umrela. Potom mi začali "zo žartu" ponúkať svojich nezadaných priateľov moji bratranci. Bolo to hrozné a večer som kvôli tomu celý preplakala. Naozaj len potrebujem chlapa a budem šťastná, vyliečená? Ako tínedžerka som mala známosť ale nejak som vo vzťahu nevidela zmysel a tak som to ukončila. Mala som si to udržať a depresia by zmizla? Čo si vy myslíte?
Vylieči chlap depresiu?
To by musel byt nejaky fakt normalny chlap ktory by ju vyliecil
Žiadny chlap Ti nevylieči depresiu. Treba navštíviť dobrého psychológa, ktorý posúdi štádium tvojej depresie a v prípade potreby zájsť za psychiatrom.
Zmena jedla a pohyb nepomohli ani po 4 rokoch.
Prešiel som viac na tu surovú stravu OVEĽA viac zeleniny.
min 2 hodiny denne na vonku.
Robím to nasilu, aby telo nemalo nejaké negatívne následky z toho že by som len furt sedel, alebo v robote len stál.
Pocit zo športovania a z hocijakých nových vecí/ zážitkov žiadny.
Ako keby som stál doma pozeral do steny a nad ničím nerozmýšľal mal vypnutý mozog.
Nikdy som nepil ani nefajčil, nepijem kávu, ani sladené vody.
Skúšal som chodiť von najprv s jedným kamošov ktorý tiež športoval no žiaľ nemal som pri ňom o čom rozprávať väčšinou hoovril on po čase ho to prestalo so mnou baviť.
Potom som začal chodiť behávať s viacerými ľuďmi no ani medzi nimi tam som si s nimi tiež nemal o čom rozprávať a väčšinou som bol ticho.
Výsledok? Som divný, prestali sa so mnou stýkať.
Záver: Neviem komunikovať, neviem viesť také tie všeobecné reči, čo sa dnes považuje za normál.
Ib: "Ehe, hej? Vážne, no ja neviem"
Skúšam chodiť medzi ľudí a konfrontovať sa stým, ale nepomáha.
Chcem vidieť čo mi poradíte.
Myslím si že som už vyskúšal všetko okrem liekov ktoré brať nechcem a aj tak nepomohlo, som zvedavý čo dáte za rady.
A co my,co sa liecime na nejaku fyzicku chorobu a tiez sme zdeprimovani? Ja som ochorela na arytmiu po tom,co som zacala chodit behavat. To akoze teraz mam mat pozitivny vztah k pohybu?????
s chlapmi je to tazko jeden ta do depresie dostane druhy ta z nej vyytiahne
Je pozitivne ze ti to nevadi ze nemas chlapa, ja napr za vinika mojich dpiek vinim nedostatok lasky, absencia kamaratov a frajerky. Predsa len mi pride ze v 22 (ja mam) rokoch by mal clovek riesit uz ine veci ako to co riesim ja...
Ovocie a zelenina patria medzi najzdravšie zložky potravy. Priaznivo vplývajú nielen na našu fyzickú kondíciu, ale aj duševnú formu. Dosť podstatné je však množstvo, ktoré treba skonzumovať. Je ešte vyššie, ako sa predpokladalo.
Zvýšená konzumace ovoce a zeleniny je pravděpodobně spojena s pocitem větší spokojenosti se sebou samým a s nižším nebezpečím vzniku deprese i demence. Je známo, že konzumace nejméně pěti porcí ovoce a zeleniny denně pomáhá v boji proti různým chorobám, ale jen málo studií se dosud zabývalo souvislostmi mezi výživou, pocitem spokojenosti a dobrým dušením zdravím.
Skúmali 80 tisíc ľudí
Britskí vedci z Warwickej univerzity pri svojom výskume sledovali takmer 80 000 náhodne vybraných osôb. Za použitia matematických a štatistických metód analyzovali odpovede účastníkov štúdie, ktorí odpovedali na veľmi podrobné otázky týkajúce sa stravovacích návykov, zdravotného stavu, pocitu spokojnosti, či naopak depresie.
Mohlo by vás zaujať: Orechy pre dlhší život aj proti depresiám: Ktoré druhy sú pre vás najlepšie?
S ovocím šťastnejší
Pokiaľ ide o pocit spokojnosti a duševného zdravia, vyšiel najavo silný vzťah medzi množstvom skonzumovaného ovocia a zeleniny, a to nezávisle na ďalších okolnostiach, či už demografických, sociálnych alebo ekonomických. ,,Štatistický efekt ovocia a zeleniny bol prekvapením," uvádza jedna z autorov štúdie, profesorka Sarah Stewardová-Brownová z Warwickej univerzity. ,,Vedci zaoberajúci sa skúmaním spokojnosti berú len veľmi málo do úvahy, ako sa pacient stravuje," dodáva. A zdôrazňuje, že tieto výsledky sú len predzvesťou ďalšieho výskumu a že budú potrebné ďalšie štúdie, aby tieto súvislosti boli potvrdené a spresnené.
Vyše pol kila denne
Aby sme sa dobre cítili a boli duševne v pohode, nestačí zjesť denne päť porcií ovocia a zeleniny, ako sa odporúča, ale skôr sedem až osem, pričom jednou porciou sa rozumie 80 gramov (teda vyše pol kila za deň).
Ovocie zaberá aj proti demencii
Podľa Pascala Barbergera-Gateaua z francúzskeho výskumného ústavu INSERM 897 už mnohé štúdie epidemiológie výživy a stravovacích návykov ukázali, že konzumácia zvýšených dávok ovocia a zeleniny je spojená s nižším rizikom vzniku demencie u starých ľudí.
,,Len málo štúdií sa však zaoberalo dopadom výživy v priebehu detstva či v strednom veku. Niektoré štúdie však ukázali, že dieťa, ktorému bolo podávané veľa ovocia a zeleniny, ako aj doma varených pokrmov, malo v štyroch rokoch celkový inteligenčný kvocient (IQ), verbálne IQ a pamäťové schopnosti vyššia než deti s iným stravovacím režimom," upozornuje Barberger-Gateau.
Jediný chlap, ktorý ti dokáže pomôcť proti depresii, je psychiater.
chlap ta praveze moze dostat do este vacsej depresie