Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo mám urobiť? Prosím poraďte

Príspevok v téme: Čo mám urobiť? Prosím poraďte
MajkaMM

Ahojte. Chcela by som si prečítať názory nezainteresovaných ľudí, asi predovšetkým mužov.

Včera sme boli s priateľom v jednom podniku a bola tam jeho bývalá. Celý čas sa mi priateľ venoval - sedel pri mne, pritúlil sa, bozkával, hladkal. Ale ja som si všímala, že často pozoruje bývalú. Chcela som mu niečo na to povedať, ale pomyslela som si, že nechcem byť taká žiarlivá a nemôžem mu predsa hovoriť, kde sa má pozerať. Obaja sa vo vzťahu neobmedzujeme a dôverujeme si. Viem, že ak by som tam s ním nebola, tak by ma nepodviedol. Jeho bývalá má už viac než rok vzťah a je s ním šťastná.

Na jeho bývalú som s auž pýtala veľakrát, riešili sme to hnedď na začiatku vzťahu. Ja som chcela vedieť, že či je s rozchodom vyrovnaný a je pripravený mať nový vzťah. Vraj bol do nej veľmi zamilovaný, ale teraz je zamilovaný do mňa (aspoň tak mi povedal). Nikdy ju nespomína, pokiaľ sa ja neopýtam. Ale keď ja mám taký pocit, že k nej stále niečo cíti, hlavne včera som sa o tom presvedčila ako ju často pozoroval. Som z toho smtná a sklamaná. Už nerada otváram túto tému s priateľom, lebo stále mi povie to isté - že on je so mnou spokojný a šťastný. Ale popravde niekedy mám pocit, že on ma má preto veľmi rád, lebo ja mu tie city opätujem. Kdežto tá bývalá ho viac-menej využívala - vraj ho mala rada, ale bol pre ňu dosť dobrý. Chodila s ním vtedy, keď s nikým nebola. Boli spolu napr. týždeň ako pár, potom zase nie, potom pár dni, potom polroka nič a potom zase sa začala môjmu rpiateľovi ozývať a tak dookola. Priateľ si robil ilúzie, bral to ako vzťah a ona ho len ako kamaráta. Počas 4 rokov, to s ňou skúšal 5-krát, ale dokopy vraj spolu maximálne 3 mesiace. Bol do nej po uši zamilovaný.

Ja som z toho všetkého smutná, viem, že ma má rád, ale niekedy si myslím, že preto, lebo konečne stretol niekoho, kto ho má ozaj rád. Neviem, skúste mi poradiť, čo mám robiť? Mám voliť rozchod alebo mám počkať, že to prejde? Kde som urobila chybu? :( Ďakujem za rady.

MajkaMM

DontWorry

Áno, máš pravdu. Uvidím ako to bude ďalej medzi nami. Aj keď mám v sebe stále taký pocit neistoty, že on ma má síce rád, je mu so mnou dobre, ale len preto, že už mu nič iné neostalo. Ak ma to bude dlho zožierať, tak to radšej ukončím a dám si pauzu od vzťahov a mňa to po čase prejde.

DontWorry

Rozumiem tvojim pocitom nuz len opakujem, ze s tym nenarobis nic keby sa rozhodol za nou ist. Alebo by ju nejakym spôsobom chcel spät.
Mam osobnu skusenost s tym, ze moj terajsi v zaciatkoch nasho vztahu sa stretaval so svojou ex aj kazdy druhy den a ja som bola nutena tiez ked som chcela byt vonku pri nom a jeho kamaratoch kedze ona do tej skupiny patrila. Sama sebe som sa divila ako mi to zily netrhalo. Neviem cim to bolo. Asi tym ze som citila, ze ma ma rad a citila som sa v tej chvili dostatocne sebavedomo a to som nikdy sebavedomie az take vysoke nemala. No a nehovoriac o tom, ze on ju stretava dodnes, zabijem sa? Nie. Zivot ide dalej, mam kopu inych starosti a dalsie si vyrabat nebudem. Viem, ze keby ma nechcel tak uz na zaciatku sa to dozviem..
No a potom som mala byvaleho ktory hovoril bezne a bez problemov ako sa mu snivalo s byvalou a mala som vzdy pocit, ze je zamilovany do nej a nie do mna...ano skoncilo to, lebo sa rozhodol pre nu.
Cize moznosti je vela a skutocne neovplyvnis jeho rozhodnutie. Preto sa tym netrap. Ak by sa to kvôli nej zacalo kazit medzi vami tak odporucam cuvnut, nech si on urobi poriadky v zivote a nepodlizuj sa.
Nie si s nim v manzelstve, aby si bojovala o muza, ktory si ta nevazi :)

MajkaMM

DontWorry

V tom podniku sme tam včera boli cca 4 hodiny. On si ju všímal, keď sa bavila s kamarátkami, keď tancovala s kamarátmi na pódiu, keď sa rozprávala s chalanmi. A priateľ bol včera taký zvláštny, smutný, eby ho neičo trápilo. Pýtala som sa ho najmenej 3-krát, čo ho trápi a on mi povedal, že nič, ale ja ho už trošku poznám a viem, kedy mu nič nie je a kedy ho niečo trápi. Videla som na ňom, že ju sleduje, čo robí, s kým sa rozpráva a mňa to veľmi sklamalo. Potom ma išiel odviezť domov, ale on sa tam vrátil za bratom a kamarátmi, ktorí tam boli s nami. Tiež mi neostáva nič iné len dôverovať, že sa s ňou viac nezblížil, lebo tam bola bez priateľa. A trošku si aj myslím, že si niekedy cez Fb napíšu a stále má jej číslo v mobile.

MajkaMM

adr1a.

Ani nie, že majetníckosť,ale skôr to, že sa obávam, že som akási náhrada za to čo mohlo byť, ale nie je a ja som mu teda ostala. Lebo priateľ nemal šťastie vo vzťahoch. Viem, že by som mala pozerať na to ako ho ja ľúbim,ale tá jeho bývalá má v tom,,brzdí". Chcem byť peeto opatrná a radšej to riešiť, kým nie sme spolu dlho a potom prípadne zistiť, že on vlastne ju chce mať späť. Neviem či sú spolu v kontakte, ale myslím si, že si niekedy aspoň napíšu. Majú spoločných kamarátov. Veľakrát išiel von bezo mňa s kamarátmi, mohla tam byť aj ona. To ja neviem, nepýtala som sa radšej. A inak ja s priateľom nespávam (mám na to osobné dôvody a nechcem nič unáhliť) a on to akceptuje. A doba medzi jeho rozchodom s bývalou (vlastne oni sa ani nerozišli, lebo ona si našla iného a on to ta pochopil, potom sa rozišla a potom si zase našla nového) a mnou je rok a pol cca.

lolinka
Ty si to zobrala z tej pozitívnejšej strany. Neviem čo sa mu včera odohrávalo v hlave, ale podľa jeho zamysleného pohľadu som usúdila, že mu aj prišlo ľúto, že mu to s ňou nevyšlo. A na fb su stále priatelia. On vraj nemá dôvod si ju zmazať. Naše fotky nám ona lajkuje, on jej fotku s priateľom nelajkne. Aj to o niečom hovorí. Už sa naňu nechcem pýtať, preto som mu včera nič nepovedala, že vidím ako na ňu čumí.

Fleur de lis
Toto si úplne vystihla ako to vnímam aj ja: ,,a by som tiež od radosti neskákala, keby som vedela, že v živote môjho partnera bola žena do ktorej bol veľmi silno zaľúbený a keby to ona opätovala tak by boli spolu. Asi by ma to tiež občas zneistilo (či si ma vybral alebo či som mu "ostala"). Ja som potrebovala muža, kde som vedela že som jeho istá voľba." Ak by ho chcela, bol by s ňou, ale nechcela, tak si musel nájsť náhradu?. Som jej dosť podobná výzorovo teda určite (okuliare, farba vlasov, dokonca, keď sme sa spoznali s priateľom, tak mi povedal, že aj jeho priateľka bola rovnakého znamenia ako ja - blbosť, ale nečakala som, že to povie).
Keď sa ho opýtala, že či ešte ľúbi bývalú, povedal mi, že sa takými vecami nemám zaťažovať, že on je spokojný so mnou. Už by neopakoval tú chybu, keby ona sa chcela vrátiť. Hm..ale niekedy mi to proste tak nepríde.
Ja som akurát na strednej zažila to, že som veľmi chcela jedného chlapca, platonická láska. Aj som s ním nadviazala kontakt, ale on si vybral inú a doteraz sú spolu. A tiež mi to ľúto bolo a niekedy aj teraz je. Ale nikdy som s ním vzťah nemala, takže sa až tak neviem vcítiť do jeho kože.
Nechám tomu čas a uvidím. V podstate my máme dobrý vzťah, my si rozumieme, ale neviem či je to ozaj tak ako hovorí. Niekedy mu v tom veľmi neverím.

DontWorry

A jedna rada - nepytaj sa, kasli na jeho byvale. Je to jeho minulost, teraz ste vy dvaja a jeho spomienky a zazitky nezmenis..casy a okolnosti sa menia.

DontWorry

Podla mna to prilis riesis. No tak ju tam videl, tak sa na nu automaticky pozrel a myslim si, ze by to urobil kazdy. To neznamena, ze k nej nieco citi, ale clovek je zvedavy. Pokial jej nepise, nesnazi sa kontaktovat, nespomina ju a medzi vami dvoma je to fajn...tak potom nie je ziaden problem ;). On nejake partnerky pred tebou mal, je normalne, ze bol do nej zamilovany. Ja som tiez mala pred svojim terajsim inych a ano, bola som zamilovana. Ale pre nieco to skoncilo a teraz by som svojho nevymenila. Uzivaj si to co mas a kasli na to. Moze ju stretnut hocikedy hocikde a to chces zakazdym toto prezivat? Ak by chcel sa k nej vratit tak to urobi a ty s tym neurobis nic. Vsetko je v poriadku ;)

Fleur de lis

Či je to sebecké či nie teraz neriešim, sme ľudia a máme pocity... Ja by som tiež od radosti neskákala, keby som vedela, že v živote môjho partnera bola žena do ktorej bol veľmi silno zaľúbený a keby to ona opätovala tak by boli spolu. Asi by ma to tiež občas zneistilo (či si ma vybral alebo či som mu "ostala"). Ja som potrebovala muža, kde som vedela že som jeho istá voľba.
Človek sa pre človeka rozhoduje na dvoch úrovniach - úroveň citov a úroveň vedomého rozhodnutia. Niekedy sa stane, že nás city ťahajú k niečomu, čo by pre nás nebolo dobré (či je to iný človek alebo niečo iné). Buď nasledujeme city alebo rozum, ktorý nám vraví, niečo iné.
Ideálne je ak sa úroveň citov a toho čo je pre nás dobré zhoduje.
Neviem, či dokážeš zistiť ako je to u tvojho partnera. Nakoľko ho city ešte k nej ťahajú, ale rozumom si vyberá niečo iné. Alebo či už tam sú len také neškodné city spojené so spomienkou a láskou ktorá tam bola.
Kdesi som raz čítala, že láska ktorá skončila nebola nikdy láskou.
Ja som nemala vážnejší vzťah pred mojim manželom, ale bol tam človek, do ktorého som bola aj zaľúbená a aj ho mala rada (ja to nevnímam ako to isté). Zaľúbená doňho už dávno nie som, ale v mojom srdci mu miesto ostalo a keby že ho stretnem asi by ma tiež zaujímal (tak priateľsky).
Určite je to pre teba ťažké aj preto, že si to sama nezažila a nevieš sa do toho vcítiť. Vnímaš niečo čo môže byť úplne neškodné ako hrozbu. Chceš byť pre priateľa prvou v túžbe aj rozumom, je to prirodzené. Na druhej strane je často rozhodnutie viac než city. Len pre ženu je to málo romantické ;)
Čo s tým robiť, ak máte inak fungujúci vzťah, ak ho vnímaš ako zrelého, zodpovedného, dobrého muža na ktorého sa môžeš spoľahnúť, tak by som tomu dala šancu. Neviem či hľadáš niekoho na celý život. (Ja som nikdy nešla do vzťahu s niekým, s kým by som si nevedela predstaviť budúcnosť. Preto som mala vysoké nároky). Pokiaľ ani nevieš či by si s ním chcela ostať tak asi nemá zmysel trápiť sa tým, či si jeho vytúžená.
Ale k tej sebeckosti, človek by sa vždy mal viac sústrediť na to, ako on miluje a nie na to ako miluje jeho partner. Keby sa tým ľudia riadili, mali by sme celú zem plnú šťastných a pevných vzťahov ;)

lolinka

A inak si naopak myslím, že je pre teba len dobre, že on zažil takýto podivný vzťah nevzťah. Pri nej si nikdy nebol na istom, kedy ho zase odkopne, kedy a či sa k nemu zase vráti. A teraz má teba - istotu. O to viac to vie oceniť, o to viac si váži to, čo pre neho robíš. Možno keď vtedy čumel na bývalú, spomínal na to, čo s ňou zažil, ale nie v dobrom. Možno si myslel, že ako dobre, že mám teraz pekný vzťah so ženou, ktorá opätuje moje city a nie takú neistotu ako vtedy.

lolinka

Ja to nevidím ako nejaký veľký problém. V tom čo píšeš nevidím, žeby bol do nej ešte stále zamilovaný. To, že ju očumoval nemusí nutne znamenať, že ju stále miluje. Možno bol len zvedavý, ako sa za ten čas čo spolu nie sú zmenila. Ja som napr. občas išla na fb pozrieť profil bývalého, ale vôbec nie preto, žeby som ho ľúbila, to vôbec nie. Len som bola zvedavá, ako sa mu darí ale city tam už neboli žiadne, už by som ho nikdy nechcela späť, ani keby ma o to prosil. Tvoj priateľ mohol byť do nej zamilovaný, ale to neznamená, že musí byť stále. Mohol zistiť, že ten vzťah nevzťah mu nič nedáva, odľúbil sa a stretol teba. Zistil, ako vyzerá konečne pekný vzťah a je s tebou spokojný a nemenil by už. Ak máte inak pekný vzťah, nepátraj po minulosti a nezaoberaj sa jeho bývalou. Nepýtaj sa na ňu, načo ti je vedieť všetky podrobnosti o ich vzťahu ktoré by ťa mohli len zbytočne zraniť. Užívaj si to, čo je teraz, jeho lásku a pozornosť.

adr1a.

Majka. Preco pises hned o rozxode odlubeni sa ai? Je to este take nezrele. Kazdy raz predsa niekoho lubil a bol zalubeny, ci uz od svojix rodicov ze dievcatka milovali svojich otcov a xlapci zas svoje mamy, potom prve zalubenia lasky od MS ZS SS susedov spoluziakov lyziarskych tanecnych idolov hercov spevakov sportovcov ai ai (pises ze je tvoj prvy. Ty jeho nie. No to si vedela uz predsa od zaciatku vasho vztahu). To je dost sebecka laska ako pises ty. Ze nechces byt tou druhou, ze mozno stale mysli na inu ai. Vsetko mas a vyrabas si ty sama v hlave-myslienky dedukcie scenare ai. Xces istotu rovnocennu lasku. Ty ako keby si ho xcela skor vlastnit mat a ovladat. Tak si si mala hladat panica. A keby si zistila ze ten tvoj panic mal/ma v izbe plagaty svojho idola do ktorej bol paf zalubeny tak tiez s tym budes mat problem? Vsak co nahodou ak sa spolu miluje a on mysli nebodaj na tu svoju star?) Ze? Pozri. Zda sa mi ze je to ako pise hrac. Este mozno len potrebujes dozriet ty sama do vztahu. Laska nie je o tom niekoho vlastnit ovladat mat ai.
Zbytocne si nekaz vztah. Vsak nie su ani spolu v kontakte. Je s tebou. Klape vam to. A do buducnosti sa teda radsej vyhybaj miestam kde na nu mozete narazit. A isto nie je s tebou len tak. Keby ju miloval tak caka aj teraz na nu ako predtym tie roky ako ked bol na husenkovej drahe s nou. Ale on to uzavrel a ma novu etapu zivota teraz. S tebou. Keby ta nemiloval tak s tebou nie je