Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo mám urobiť? Prosím poraďte

Príspevok v téme: Čo mám urobiť? Prosím poraďte
MajkaMM

Ahojte. Chcela by som si prečítať názory nezainteresovaných ľudí, asi predovšetkým mužov.

Včera sme boli s priateľom v jednom podniku a bola tam jeho bývalá. Celý čas sa mi priateľ venoval - sedel pri mne, pritúlil sa, bozkával, hladkal. Ale ja som si všímala, že často pozoruje bývalú. Chcela som mu niečo na to povedať, ale pomyslela som si, že nechcem byť taká žiarlivá a nemôžem mu predsa hovoriť, kde sa má pozerať. Obaja sa vo vzťahu neobmedzujeme a dôverujeme si. Viem, že ak by som tam s ním nebola, tak by ma nepodviedol. Jeho bývalá má už viac než rok vzťah a je s ním šťastná.

Na jeho bývalú som s auž pýtala veľakrát, riešili sme to hnedď na začiatku vzťahu. Ja som chcela vedieť, že či je s rozchodom vyrovnaný a je pripravený mať nový vzťah. Vraj bol do nej veľmi zamilovaný, ale teraz je zamilovaný do mňa (aspoň tak mi povedal). Nikdy ju nespomína, pokiaľ sa ja neopýtam. Ale keď ja mám taký pocit, že k nej stále niečo cíti, hlavne včera som sa o tom presvedčila ako ju často pozoroval. Som z toho smtná a sklamaná. Už nerada otváram túto tému s priateľom, lebo stále mi povie to isté - že on je so mnou spokojný a šťastný. Ale popravde niekedy mám pocit, že on ma má preto veľmi rád, lebo ja mu tie city opätujem. Kdežto tá bývalá ho viac-menej využívala - vraj ho mala rada, ale bol pre ňu dosť dobrý. Chodila s ním vtedy, keď s nikým nebola. Boli spolu napr. týždeň ako pár, potom zase nie, potom pár dni, potom polroka nič a potom zase sa začala môjmu rpiateľovi ozývať a tak dookola. Priateľ si robil ilúzie, bral to ako vzťah a ona ho len ako kamaráta. Počas 4 rokov, to s ňou skúšal 5-krát, ale dokopy vraj spolu maximálne 3 mesiace. Bol do nej po uši zamilovaný.

Ja som z toho všetkého smutná, viem, že ma má rád, ale niekedy si myslím, že preto, lebo konečne stretol niekoho, kto ho má ozaj rád. Neviem, skúste mi poradiť, čo mám robiť? Mám voliť rozchod alebo mám počkať, že to prejde? Kde som urobila chybu? :( Ďakujem za rady.

Hrac+

Otazku by si sa nemala pytat, či on je pripraveny na vztah. Ale ci ty si pripravena na vztah? Podla popisu vyzera, ze este nie si.

MajkaMM

Mesačný princ

Priateľ mal viac vzťahov, on je však môj prvý priateľ (je medzi nami 8-ročný vekový rozdiel). Tak tu asi stále uvidím ten výraznejší rozdiel. Ja beriem asi tento vzťah ináč ako on. Budem musieť sa trošku odľúbiťa keď sa budem trápiť, tak asi radšej odstúpim zo vzťahu. Lebo myslieť na to, že priateľ možno myslí na bývalú, lebo ju stále ľúbi ma dosť ubíja. Ak by aj náhodou sme spolu boli niekoľko rokov a stali sa manželia a mali deti, bolo by pre mňa asi dosť zlé vedieť, že priateľ má stále rád inú ženu aja budem tá ,,druhá". Možno som sebecká, ale ja potrebujem mať vo vzťahu istotu a rovnocennú lásku.

Mesačný princ

Neurobila si chybu. Ak sa človek zamiluje, tak je to často na celý život. Jasné, že sa dokáže zamilovať x krát a určitým spôsobom ju stále ľúbi ale to neznamená, že neľúbi teba.
Ja by som to tak čierne nevidel. Vyhýbať sa čo najviac bývalej a ty sa musíš zmieriť s tým, že časť jeho srdiečka už patrí a vždy bude patriť niekomu inému. Ak by to bol jeho prvý vzťah a boli predtým by ste nemali partnerov je to iné, ako teraz.
Ľudia si naivne myslia, že sa dá odmilovať, ale ak má naozaj človek niekoho veľmi rád, tak v jeho srdiečku ostane navždy. Skôr sa necítil vo svojej koži, keď tam bola aj ona. Ja by som osobne odtiaľodišiel. nepotrebujem sa predsa týrať a nemá to nič spoločné s tým, že je s rozchodom človek vyrovnaný alebo nie.