Ahojte. S manzelkou sme svoji asi polroka. Byvame spolu v nasom byte a myslim ze ako par fungujeme skvelo a milujeme sa. Byvame asi 30 km od svokrovcov. Manzelka pochadza z rodiny kde ma mama hlavne slovo a prave teraz ked sme sa osamostatnili sa to zacina prejavovat. Je vidiet ze svokra sa velmi tazko luci s ulohou rozhodujuceho clena rodiny. Teraz to funguje tak ze svokra nas chce mat skoro stale na navsteve ale nie ako rovnocennu navstevu ale ako male deti. Najlepsie aby sme prisli v piatok a odisli v nedelu vecer a prisposobili sa tomu co ona vymysli. Toto ja moc nemusim pretoze cely tyzden stravim v praci v kamione a cez vikend som rad ze som doma a oddychnem si. Takze nas rezim je taky ze prideme v sobotu na navstevu a svokra furt huci ze nech prespime ja slusne poviem ze nie, ale je vidiet ze ju to strasne stve ked nieje podla nej a potom sa sprava odmerane. Pricom mi chyba podpora manzelky keby sa aspon postavy na moju stranu a povie ze mi uz pojdeme. Ale nie ona cusi a nepovie nic lebo mama je boss. Takto by sme tam boli aj mesiac. Ja potom vyzeram ako keby ich nemam rad a chuda zena sa mi musi prisposobit a ist somnou. Ja nemam problem keby bolo treba s niecim pomoct tak tam robim aj cely vikend a kludne aj prespim ale nie takym stylom ze vikendy travit v cudzej obyvacke a usmievat sa na navstevy a papat jogurtik. Ja mam 31 a polovicka 25 Takto mam pocit ze si rozbijem bud vztah s manzelkou alebo svokrovcami. Riesili ste nieco podobne? Dakujem. Peter
rodinny problem
pozri, ak si rozbiješ vzťah so svokrovcami, bude to vlastne malé plus, myslím, že pre vás oboch. Si predstav ako bude vystrájať, ak budete mať bábo a nebudete ho kŕmiť, obliekať a vychovávať tak, ako sa to jej páči. Nech si pekne zvyká na svoju vedľajšiu úlohu.
.
Tiež nevidím dôvod, aby ste každý víkend chodili k svokre. K tvojim rodičom chodíte kedy? A kedy máte svoj program, aktivity, koníčky? Tak ako si to povedal tu, to povedz aj svokre: cely tyzden stravim v praci v kamione aspoň cez vikend chcem byť doma, so ženou a oddychnuť si. Nech sa správa odmerane, oduje, urazí sa na smrť, keď chce. Ako prepáč, ale vy dvaja jej máte skákať okolo zadku, aby ona bola spokojná??
Neviem, čo na to hovorí manželka. Rada sa vidí s mamou? Alebo sa teší že jej aspoň niekto odporuje, lebo ona sama na to nemá gule? Pokiaľ sa mame nikdy nepostavila, tak tie začiatky si budeš musieť vybojovať sám. A ona sa buď odváži mame vzdorovať a pridá sa alebo snáď, dúfam, bude aspoň potichučky na tvojej strane. Má s mamou dobrý vzťah alebo je len počúvna dcéra?
aka sranda ake su tie vztahy domotane a kompikovane :)
Filip TT ty si to dobre vymyslel:-)
vhoda vztahu so svokrou je ze s nou vobec nemesis mat dbre vztahy (ak spolu nebyvate). na tvojom mieste sa porozpravam so zenou a urcim pevne hranice. Ja napr nevidim dovod preco by ste tam mali chodit castejsie ako raz mesacne. a tym by som sa drzal. Bol by som ochotnysi to raz za mesiac odkrutit samorejme bez prespania taka navsteva bud obed alebo prist na 2-3 hodinky nic viac... ak to manzelke nevadi a ty si cez tyzden mimo domu nevim ako jazdis s tym kamionom) tak nech si tam manzelka zajde pocas pracovneho tyzdna a ty si oddychni...
ja som mal tiez tento problem moja stara je dost naviazana na moju svokru... inak ona je mila v pohode ale tiez by som tam urcite nevysedavam kazdy vikend...
Toto este bude problem, ked matka nevie pustit svoju dceru na slobodu. Treba aby jej to dcera aspon raz vysvetlila a co najtvrdsie, aj ked to bude moze mat nasledky ale radsej hned urobit poriadok ako potom cely zivot si tym pokazit. Opytaj sa manzelky ci chce byvat s tebou alebo s mamou.
Ked je problem s odchodom, tak tam chodte len vtedy, ked prespite, alebo pridite az v nedelu k obedu.
Vymyslite si na sobotu program a mate ospravedlnenku :)