Ahojte. S manzelkou sme svoji asi polroka. Byvame spolu v nasom byte a myslim ze ako par fungujeme skvelo a milujeme sa. Byvame asi 30 km od svokrovcov. Manzelka pochadza z rodiny kde ma mama hlavne slovo a prave teraz ked sme sa osamostatnili sa to zacina prejavovat. Je vidiet ze svokra sa velmi tazko luci s ulohou rozhodujuceho clena rodiny. Teraz to funguje tak ze svokra nas chce mat skoro stale na navsteve ale nie ako rovnocennu navstevu ale ako male deti. Najlepsie aby sme prisli v piatok a odisli v nedelu vecer a prisposobili sa tomu co ona vymysli. Toto ja moc nemusim pretoze cely tyzden stravim v praci v kamione a cez vikend som rad ze som doma a oddychnem si. Takze nas rezim je taky ze prideme v sobotu na navstevu a svokra furt huci ze nech prespime ja slusne poviem ze nie, ale je vidiet ze ju to strasne stve ked nieje podla nej a potom sa sprava odmerane. Pricom mi chyba podpora manzelky keby sa aspon postavy na moju stranu a povie ze mi uz pojdeme. Ale nie ona cusi a nepovie nic lebo mama je boss. Takto by sme tam boli aj mesiac. Ja potom vyzeram ako keby ich nemam rad a chuda zena sa mi musi prisposobit a ist somnou. Ja nemam problem keby bolo treba s niecim pomoct tak tam robim aj cely vikend a kludne aj prespim ale nie takym stylom ze vikendy travit v cudzej obyvacke a usmievat sa na navstevy a papat jogurtik. Ja mam 31 a polovicka 25 Takto mam pocit ze si rozbijem bud vztah s manzelkou alebo svokrovcami. Riesili ste nieco podobne? Dakujem. Peter
rodinny problem
2Messje dakujem je vidiet ze myslis velmi racionalne a mudro.
a okrem práca máš aj druhý dôvod: moji rodičia nás tiež potrebujú, ešte sme u nich neboli tento mesiac. Takže neboj sa tej zodpovednosti, len si stoj za svojim.
Ja chapem aj moju polovicku. Viem ze kludne moze zalozit forum ze jej manzel nema rad jej rodinu. Ale ja proste citim ze ked teraz cuvnem tak budem cuvat furt aj na ukor svojho a nasho stastia.
:-(...to mi teraz prislo luto tvojich rodicov.Musi byt aj im luto,ze ste viac u svokrovcov ako u nich.Najlepsie im to ani nespominat.To by som radsej isla ku svojim rodicom,pomohla cez den a vecer,keby som aj na gauci spala,ale uzila si ich.Bud rad,ze ich mas a,,,ked uz nie su najzdravsi,rob tak,aby si si to raz nevycital,ze si byval viac tam,kde to nebolo potrebne,,,zena nech ide ku mame ak chce,,,ty mas tiez rodicov.Hlavne jej to povedz narovinu.Ziadne vycitky.Proste jej oznam,ze ku nim budete chodit na pol dna.Koniec so spanim.Mas svoju postel a tam ti je lepsie.Ked si raz dupnes,,,oni si po case zvyknu.
Peter. Ty si chlap. Mas to o nieco laxsie ako keby sa svokre xcela postavit nevesta)) Ty svokre povedz ze sa dost nabehas nalietas za cely tyzden a cez vikend potrebujes proste pokoj klud a vypnut. Postav to na tomto - ze si po tazkom tyzdni potrebujes cez vikend oddyxnut. Nie ze ich odmietas nemas rad ale ze si narobeny ako vol)
Pozri. Porozpravaj sa otvorene v 1rade so zenou. Vy ste uz nie samostatne jednotky ale jedno, celok. Ste uz vy dvaja rodina. A tak aj musite spolocne postupovat. Dohodnite si jasne pravidla teraz a budete uz mat potom svaty pokoj. Na vsetko sa da zvyknut a zvykne si aj svokra. Takze nech zena telefonuje s matkou ked jej tak chyba. Alebo kym ty jazdis nech ju ide v tyzdni pozriet. Ale aj zena musi chapat ze po tyzdni jazdenia mas vsetkeho plne zuby a chces mat svaty pokoj a klud. Vsak soboty premilujte, chodte do wellness do prirody jedzte pite tancujte kino muzikal bicykel korcule kolky ci pozerajte z postele dvd ai ci prespite. A nedelu tiez. Vsak mate xy moznosti: kultura umenie sport priatelia sex ai ai. Dohodnite sa, ze spolu mozete ist k svokrovcom raz do mesiaca na nedelny obed dezert a je. Vsak aj k vasim raz-zacas chodte. Ale proste sa dohodnite ze vikendy chcete travit spolocne a iba vy dvaja. Cez tyzden zena nech ide ked chce ale vikendy nech su vase
2Messje Moja manželka sa skôr bojí že jej mama bude ofučaná tak radšej pride zamnou že mama volala kedy prídeme. A už nech je zodpovednost na mne. Aj ked vie že sme snimi boli pred par dnami.
Naštastie tam niesme každý víkend to by chcela len svokra ale aj tak pomer medzi návštevami mojich rodičov a jej je asi 1 : 5 keďže občas svokrovci pridu aj knam. To ma trochu mrzí pretože moj tatino už nieje najmladší a treba občas aj na chalupe pomôcť. Moja mama je proste taká že si tie návštevy nevydupáva a viem že je rada vždy ked prídeme lebo bývaju dost daleko. Svokra je zas taká že miluje návštevy a rada sa ukazuje že mladý su doma a stará sa o nich ako o deti. Kdežto ked idem k našim tak tam idem ako chlap a ja sa starám či netreba čosi porobit. To je ten hlavný kontrast. V tom je aj pohodlnosť mojej manželky a jej bratov že sa nechalli dlho obskakovat. Ja som sa naučil robit doležité rozhodnutia sám a hned ako som začal pracovať už som aj začal prispievat rodičom aby si pomohli. Zato svokra by chcela financovať svoje deti asi do konca svojich dní a zato chce byt aj hlavou všetkého. Asi manželke poviem nech nad tým porozmýšla. Ja skrátka potrebujem aby moja manželka zistila že už nemá 10 rokov.
Presne ako bolo spomenute...manzelka nech si uziva rodicov ked si ty prec.Slusne jej povedz,ze tvoja rodina su oni a ty chces byt dima a uzit si klud.Pokial je manzelka rrochu rozumna,pochopi ta.A svokrovcom proste zavolajte,ze neridete.Preco to robis ked nechces?Si dispely clovek a mas svoje pravo sa rozhodnut ako a s kym a jde chces travit svoj cas voľna.Trosku nerozumiem,preco manzelke nevadi,ze nie ste sami ked mozte.Mne ti skor pride,ze jej to vyhovuje,ze nemusi byt s tebou sama.