Emocny chlad - co mam robit?

Príspevok v téme: Emocny chlad - co mam robit?
nikusik213

Ahojte. Moj priatel je uplne emocne chladny. Ako on sam povedal, aj keby mu zomru rodicia, tak sa bude tvarit ze je vsetko v pohode. Nevie so mnou hovorit o problemoch. Ak sa hadame, akoby mu to bolo jedno. Je ako dieta.. Nieje pripraveny na buducnost, na rodinu. Zaujima ho len praca. Radsej ma samotu a slobodu. Aj ked vravi ze ma nechce stratit a ze aj on by chcel rodinu, len ze to nejde. No vyzera byt uplne v pohode.. Nevie prejavit emocie ani pocity. Mame pocit ze to je az nejaka porucha. Aj on sam si to prizna a hneva ho to.. Neviete co pomoze? Nejaka psychoterapia? A cim to moze byt? Zmeni sa to? Lebo naozaj aj keby zomriem ja, alebo niekto z rodiny. Neda nijako nic najavo a bude sa tvarit ze je vsetko ok..

Fleur de lis

píše sa to ľahko, v realite je to ale tvrdá práca ;) Nie je to ľahké, v tom zakladateľke úplne rozumiem. Zraňuje to. Pre ženu (asi aj pre muža, to musia oni povedať :)) to tiež vytvára priepasť, necíti prepojenie. Postaviť sa tomuto rozhodnutím je niekedy nad ľudské sily. Ešte že je tu Pán Boh :)

Fleur de lis

aj sa správa necitlivo? Alebo berie ohľad na druhých?
Nie každý vie a chce prejavovať city. Možno má vnútorný blok, možno sa to potrebuje naučiť... Zrejme na to potrebuje bezpečné prostredie (k tomu môžeš prispieť), čas a správny prístup. A možno aj tebe by pomohlo učiť sa. Heh, niekedy rozumiem môjmu manželovi lepšie než on sám ;) Ale vyžadovalo si to ho spoznávať. Tiež je s prejavmi citov zdržanlivejší, ale zlepšuje sa to. A zároveň som to prijala, že je taký.
Či pomôže terapia neviem. Pokiaľ by jej bol otvorený, možno.
Ale k tomu aby si mu ty lepšie porozumela a vedela si lepšie predstaviť čo možno prežíva a vytvoriť mu prostredie kde by sa mohol otvoriť,sa dá pomôcť. Ak vieš po anglicky nechaj tu nejaký mail na seba a niečo ti pošlem. Časť z toho sa dá aj po slovensky ak je angličtina príliš zlá. Nie je to ale náročné čítanie.

Mesačný princ

Presne, súhlasím s....... :D Nemusí byť necitlivý alebo emočne chladný skôr naopak. Ja tiež neprejavujem emócie a je u mňa veľmi ťažké zistiť či som smutný alebo šťastný. A taktiež sa nedokážem s ľuďmi rozprávať. No tým, že to tak je to spracovanie nejakej takejto udalosti trvá podstatne dlhšie, pretože človek na toto všetko ostáva sám. Je to tak napríklad aj s plačom.
Mnohým sa uľaví, spracujú, ale tým, ktorí cítia oveľa viac to niekedy trvá roky a niekedy nespracujú danú emočne vypätú udalosť nikdy. V minulosti mi zomrela spolužiačka. Mal som ju celkom rád a jej manžel bol môj kamarát. Všetci na pohrebe plakali a ja som nedokázal v tom danom momente ani plakať a ani prejaviť nič iné. No prešlo 7 rokov a ke´d si na to spomeniem tak mi je asi tak, ako tým ľuďom vtedy. Je to na dlhú debatu ale myslím si, že je to skôr opačne a tvoj priateľ je až príliš citlivý.

.jkldsvafbhlshfvuklsahfglv

čo ak je citlivý ale proste mu robí problem to ukazovať? prečo by mal byť ako dieťa ked to niekto nedá najavo neznamená že je necitlivý a je mu to jedno