Cítim sa doma ako cudzinec

Príspevok v téme: Cítim sa doma ako cudzinec
Tá Ňa

Dobrý večer,
možno mám problém, ktorý by som asi mala riešiť sama so sebou, ale jednoducho už neviem ako.
Mám 22 rokov a môj brat má 35. Niečo vyše 2 rokov chodí s mojou budúcou švagrinou a práve ona je kameňom môjho úrazu. Proti nej osobne nemám nič, lebo je naozaj v pohode, ale problém je v mojich rodičoch. Moji rodičia ju poznali skôr ako brat a pre otca bola vždy niečo viac ako ostatní. Pracuje na takom mieste, kde sa cez deň otočí množstvo ľudí a tam spoznal aj moju budúcu švagrinú. Dodnes mám pocit, že ich dal dokopy on, ale to je nepodstatné.
O pár týždňov sa vezmú a ja sa už teraz vyše roka cítim doma ako cudzinec. Pre môjho otca je ona viac ako ja, spieva o nej ódy, vlastne už to celému okoliu bije do očí, aká je pre neho "výnimočná". Keď bol otec chorý cez leto, starali sa o neho brat so snúbenicou. Veľakrát bolo dobré len to, čo vymyslela ona, nikto dokonalejšie nič nevedel. Mama s nami nežije, rodičia sú rozvedení, ale ona ju má rada tiež, hoci nie až tak ako otec.
Ja ešte študujem na VŠ, ale lásky sa mi od otca nedostáva, max. len peniaze.
Zatiaľ u nás nebýva, ale je u nás takmer vždy a neviem si predstaviť ako to bude po svadbe. Oni s nami bývať pôvodne nechceli, ale otec ich presvedčil.
Nepáči sa mi vôbec jeho postoj, nepáči sa mi, že hocikto príde k nám, tak "spieva" len o svojej neveste (hoci ešte nie je jeho nevesta), nepáči sa mi, že hocikde ideme, nevesta je prednejšia.
Myslím, že až príliš je na ňu naviazaný a to nielen citovo. Pre neho nie je cudzie (nebolo ani pred rokom), aby ju poobjímal pred návštevou, ale sa pritúlil k nej.
Mám to prijať, alebo? Je to vôbec normálne, aby bol svokor tak naviazaný na nevestu?

Mariana_1

Mnoho žien by ocenilo keby mali takého svokra. Nevidím na tom nič zlého, že si rozumejú a lipne na budúcej neveste, však sama si napísala, že sa starala o neho ona keď bol chorý. On má ich vždy nablízku, žijú s ním, ty máš ešte VŠ a zrejme ani nie si doma tak často.
To, že k nej prejavuje city je podľa mňa O.K., však sú ľudia a má ju rád. Skús sa zamyslieť nad tým, čo ty robíš pre otca a čo tvoja švagriná. Za tým ak niekto prejaví city netreba vždy hľadať "niečo viac".

Messje

Ja som mala svinu svokra a dala by som vtedy vsetko na svete keby bol taky dobry ako pises.Na objati nic nie je.Berie nevestu ako dceru.Ma ju proste rad.Ved to je pekné. Skust neziarlit,ty to mozno vnímaš intenzivnejsie,lebo ku tebe sa tak nechova.Ked si s otcom,bud mu dcerou,najdi si aj ty k nemu cestu.Uvar mu oblubene jedlo,zavolaj ho do kina,divadla.Najdite si cas pre seba.

lolinka

Tiež mi nepríde normálne že sa svokor túli k svojej neveste a objíma ju. To už normálne nie je. Zrejme v nej vidí príťažlivú ženu a užíva si ten pocit, že ju môže objímať a stískať. Nevesta by niečo také nemala dovoliť, každý vzťah by mal mať určité hranice.

:-))

Podľa mňa to normálne nie je. Určite medzi nimi nie je len čisto vzťah "svokor - nevesta", ale niečo viac. Svokor nemá čo objímať svoju budúcu nevestu a ani sa k nej túliť.
Môj sa ma sotva dotkne a ani nechcem, aby to bolo inak.

Sašena-N

Nehľadala by som za tým nejaký utajený vzťah, alebo niečo zákerného.
Ja som mala doma a vlastne aj mám niečo podobné a som si istá, že môj otec určite nikdy nič nemal s mojou švagrinou.
Ja som študovala na VŠ v zahraničí, ale domov som chodievala každé 2 týždne. Brat mal už vtedy vážnu známosť a môj otec bol medzi prvými, ktorý bol doslova nadšený zo svojej budúcej nevesty. Mama mala už v tom čase druhú rodinu a my sme žili s otcom.
Po takmer ročnej známosti sa brat oženil, otec zostal prakticky len s nimi. Ja som mala s ním pekný vzťah, ale nikdy nie taký ako brat, alebo teraz moja švagriná. Nevadilo mi to, vedela som a aj viem, že oni sa o neho starajú, sú s ním častejšie ako ja.
Mnoho ľudí bralo ich vzťah tiež ako niečo nezvyčajné, ale nebolo to tak. Dodnes sa pritúli ku švagrinej, vyobjíma ju, nemajú pred sebou tajomstvá, proste nič. Môj brat je spokojný, nevadí mu to a ani mne.
Žijú spolu, nemajú nezhody a dokonca sa otec skôr zastane mojej švagrinej ako brata.

lolinka

Chápem tvoje pocity, u mňa v rodine je to podobné. Mama má oveľa radšej môjho brata. Ja som podľa nej tá nepodarená, brat jej dal už vnúča a je naňho hrdá. Keď bolo u mamy v byte niečo pokazené a brat to mohol prísť opraviť, lebo sa v elektrike dobre vyzná, mama nechcela, že on teraz nemá čas, lebo stavajú dom, radšej zavolá niekoho cudzieho. Napriek tomu, že sa brat ponúkal, že kľudne môže prísť a spraviť to. Keď som ja zas potrebovala raz jedného-dvoch chlapov, aby mi pomohli preniesť ťažké veci, zavolala som brata, ktorý súhlasil, že mi pomôže, mama ho potom zrušila, že on má veľa práce so stavbou domu a nemôže mi prísť pomôcť. Pritom ja som potrebovala niekoho len jednorazovo na pomoc. A keď som ja potrebovala pomoc, lebo som toho mala v podnikaní pred Vianocami strašne veľa a nestíhala som, mama mi mohla pomôcť, ale nechcela. Pozerala, jak pracujem od rána do noci a nestíham a bolo jej to jedno. Mrzí ma to, že ma takto berie, ale s tým už nič neurobím. Chcem sa odsťahovať (podarilo sa mi získať dobrú prácu vo Viedni), budem od nej ďalej, nanajvýš občas prídem na návštevu a budem mať od nej pokoj. Nič viac tu bohužiaľ robiť nemôžem. Vždy som túžila po tom, aby ma mama mala rada, aby na mňa bola hrdá za to, čo som dokázala, ale nech dokážem hocičo, ona ma bude brať vždy rovnako. Nič s tým nespravím. Bolí to stále, ale ale nič iné ako brať to tak, ako to je mi neostáva.

tasty

ja by som povedala, že je alebo bola milenka tvojho otca, a takto si tvoj otec pripútal ju k sebe :D

zrelý chlap dobre vie, že s mladou funguje len milenecký vzťah, normálny zväčša stroskotá,,, a tiež zrelý muž, ak je dostatočne inteligentný, tak mladej život pokaziť nechce

ale takto si ju krásne pripúta ku sebe a zabezpečí peknú budúcnosť so svojim synom

pekná rozprávka čo? :D :D :D
ale mohlo by to byť napríklad takto :D :D :D