Exzém na tvári - nevedia mi pomôcť

Príspevok v téme: Exzém na tvári - nevedia mi pomôcť
Yuki

Zdravím,
chodím ku kožnej lekárke, ale zatiaľ mi nepomohla. Neustále sa mi objavuje na tvári exzém? alebo čo to vôbec je. Kožná mi predpísala krém Advantan, obsahuje kortikoidy, po jeho užívaní všetko zmizne, ale akonáhle ho vysadím mám všetko späť a neustále sa to zhoršuje. Ak ste sa s tým niekto stretli, poprosím radu. ďakujem

DankaVranka

Zdravím,
ja som mala pred rokmi presne taký istý ekzém okolo nosa a úst a kožná lekárka, ktorá mi tiež predpísala Advantan, ma odporučila ku gastroenterológovi. Gastrofibroskopia /sonda cez ústa/ nakoniec ukázala pozit. HP /Helicobacter pylori/, lekár mi predpísal 3-kombináciu ATB /antibiotiká+proti kyseline/ a po mesiaci kontrolná "sonda" bola OK. Samozrejme, že ekzém nezmizol hneď, ale postupne bledol a celkom zmizol približne do pol roka. Test na HP sa dá urobiť aj zo stolice. Počas liečby ATB odporúčam užívať aj probiotiká 3x1 /napr. chladničkové Dophilius Adults/, ale nie spolu s ATB, ale medzi. Probiotiká užívam doteraz 1x denne. HP "nemá rád" zeleninu červenej a zelenej farby, napr. brokolicu. Myslím si, že pri ekzémoch všeobecne pomáha detoxikácia - sypané bylinkové čaje /napr. praslička, žihľava, breza, púpava/, rastlinné výťažky /napr. Yucca Shidigera/ a probiotiká s dostatočným množstvom tekutín. Kožné yyrážky sú len dôsledkom vnútorného "neporiadku" v ktorejkoľvek časti tráviaceho traktu a kortikoidné masti - krémy neriešia základný problém, len krátkodobo ovplyvňujú vonkajšie prejavy a z dlhodobého hľadiska majú nepriaznivý vplyv na stav pokožky..

mgasparova

Dobrý deň, čo sa týka ekzémov tak vám viem poradiť. Aj táto ťažkosť sa dá vyriešiť-jednoducho, ľahko a účinne. Viem povedať, že na to funguje zatiaľ jediná vec, čo poznám a čo sa ku mne dostalo pred nedávnom. Ľudia s ekzémom a všeobecne s kožnými chorobami sa z toho dostali a neboli potrebné žiadne lieky a pod. Rada pomôžem a poskytnem ďalšie info. Pekný deň

Mona 24

Ahoj , mam rovnaky problem ako ty uz asi rok. Tiez si neviem rady. Zaujimalo by ma, ci si nejak pokrocila s liecbou, pripadne ci ti nezistli nejake alergie. Dakujem

Mesačný princ

Inak byť tebou tak ku kožnej nejdem ale navštívim rovno nejakého naozaj kvalitného imunológa. Predsa len to môže byť spôsobené aj niečím iným ak ti kožná nevie pomôcť.

Mesačný princ

Skús ísť k moru na dlhšie ako na týždeň a aspoň párkrát do roka. Alebo ak nie, tak by možno pomohla soľná jaskyňa. No ja som mal tiež niečo podobné a jedného dňa som išiel k moru a keď som sa vrátil, tak som už kortikoidy nepotreboval.

Nozdra

Ja to mam tiez...uz niekolko rokov, je to horsie v zime...dokonca v lete (napr. na dovolenke ked nemam stres a som dost na slnku mi to aj na chvilu takmer zmizne...). Je pravda, ze jem dost sladkosti - nevedela som, ze to moze mat vplyv. Pasty pouzivam striedavo fluoridove a bezfluoridove, v tom som rozdiel nezaznamenala...Advantan som na to mala tiez, ale mam rovnaku skusenost - po vysadeni je to okamzite naspat a aj pri dlhsom uzivani sa ten flak akoby staval imunnym a uz nan ani nereaguje. Skusala som aj konopne masti na ekzem - bez vysledku, este to tusim aj viac ocervenie... tiez som bezradna.

zuzi74

Ja by som to urcite riesila aj vnutorne. Priatelova znama mala dlhodoby problem s atopickou dermatitidou. Uzivala kombinovane spirulinu a chlorellu a problemu sa zbavila. Trvalo to vsak 7 mesiacov, takze netreba cakat zazraky po par dnoch.

cogito

Kortikosteroidy sú veľmi účinné, avšak neriešia problém ekzému, ale len symptómy (čiže príznaky tohto ochorenia - potláčajú zápalové a alergické kožné reakcie) a môžu sa užívať len krátkodobo. Typickým znakom pre alergiu je vysoká hladina IgE (imunoglobulín E) protilátok.
Je potrebné hľadať alergén, ktorý spôsobuje túto kožnú reakciu (ekzém).

Najčastejšie alergény: inhalačné alergény (prítomné vo vzduchu), potravinové alergény a alergény z domácich zvierat.

Evca01

Dobrý večer. Ráda bych Vám doporučila přírodní doplněk stravy - Glandincaps. Jedná se o pupalkový olej v kapslích. Více se dozvíte přimo u popisku preparátu (niže poté i recenze preparátu ).

www.finclub.cz