Ahojte, mám taký problémik, od januára som začala pracovať po dlhšom čase konečne. Problémik je v tom že ja ráno nestíham včas prísť do práce. Začínam pracovať o ôsmej a mala by som už byť v práci cca o trištvrte na osem. A ja príchádzam tesne o ôsmej až po ôsmej. Už na mňa kolegovia pozerajú že čoto. Ako mám ráno sa chystať aby som stihala. Nestíham si nachystať veci do kabelky, kým tam nahádžem všetko čo treba zaberie mi to cca sedem minút, kým sa osprchujem, osuším, vyberiem si oblečenie, uvarím čaj, pripravím raňajky, umyjem zuby, nalíčim sa,upravím vlasy, vyberiem topánky, bundu či kabát, to sa fakt nedá stihnúť za hodinu a pol. Vstávam o šiestej. Z domu by som mala výjsť cca za päť minút pol ôsmej aby som prišla vhod kedže mi cesta do práce trvá cca dvadsať minút. Chodím do práce peši lebo máme jedno auto a otec chodí skôr do práce. Na vlastné auto nemám našetrené.
Ako sa mám zariadiť aby som to stíhala? Poviete si vstávaj skôr ale mne sa nechce. Chodím spávať tak o 23.30 lebo skajpujem a facebukujem po večeroch, pozerám telku a tak. Takže kým sa dostanem do postele je aj pol noc.
Takže prosím o radu, ako sa zariadiť aby som to ráno v pohodičke stíhala? Ako to vy babenky stíhate? Čo mám zmeniť? Ako sa to dá urýchliť? Ako je to u vás?
Ďakujem za rady, lebo už fakt neviem, nechcem kvôli tomu stratiť prácu.
Baby, ako to stíhate? A stíhate vôbec?
tak nefejsbukuj.-.
Nachystaj si veci vecer ;) ja to tak robim stale vecer si nachystam ozehlim oblecenie dam si vsetko blizko seba nech to mam poruke a rano sa uz len umyjem najem nalicim a utekam ;)
Ja robim od 5:00 rana do 4:30 poobede 3-4 dni v tyzdni. Vstavam o 3:45 rano, spravim si rychle ranajky, a medzitym odbieham do spalne spravit si rychly makeup (5-7 min), obliect sa (oblecenie mam pripravene uz vecer pred tym nez idem spat) a zaroven hadzem do lunchboxu veci na jedenie na cely den. Odchadzam z domu 4:15, kedy su prazdne dialnice a 4:45 som v praci. V pohode stiham briefing a nikto sa na mna skaredo nepozera. Ked som mala pracu 5 minut cesty autom a robila som poobede, tak som vacsinou prisla LTT/o par minut neskor. Okolnosti ma naucili time managementu. Sprchu si urcite nedavam skoro rano, lebo je to obrovska strata casu. Na sprchu mam vzdy cas, ked pridem domov po celom dni a chcem zo seba zmyt vsetok stres a celodenne nahananie.
Pri tvojich rannajsich cinnostiach by som nestihla vyrazit ani za hodinu a pol. Ja si premyslim oblecenie uz vecer, ak menim kabelku, tak vecer prehadzujem veci a sprchujem sa tiez vecer. Rano si len umyjem tvar, dam do seba par dcl tekutiny, obleciem, nalicim a vyrazam do prace. Teply caj si dam az v praci a jogurt s ovocim detto.
Ja na tom fakt nevidim nic zlozite.
A co keby si sa sprchovala po robote a nie rano? A co keby si si pripravila veci na dalsi den este vecer predtym? Co keby si nefejsbukovala a namiesto toho by si pripravovala veci do roboty? Vela veci robis zbytocne rano zeochu premyslaj a zmen to cele a potom budes stihatbyt v robote aj pol h predtym. Ja zacinam 6:45 niekedy 7:00 s autom do roboty 5 m niekedy som uz o 6:30 v robote takže všetko sa da len treba vedieť
To sa vobec necudujem ked po veceroch stracas cas po FB a skypovani.Treba sa pripravit do prace vecer a ked ostane cas,potom socialne siete.Ten FB vas vsetkych pohltí.
rano vykonavas zbytocne vela cinnosti... niektore mozes urobit uz vecer a rano si dlhsie pospat.. preco si veci do kabelky nenachystas uz vecer? osprchovat sa mozes vecer alebo ked prides z prace, nemusis sa predsa sprchovat rano, takisto oblecenie si mozes nachystat vecer... do 45 minut musis byt pochystana aj nalicena... vstavas prehnane skoro a vykonavas vela zbytocnych ukonov :)