Baby, ako to stíhate? A stíhate vôbec?

Príspevok v téme: Baby, ako to stíhate? A stíhate vôbec?
absencia

Ahojte, mám taký problémik, od januára som začala pracovať po dlhšom čase konečne. Problémik je v tom že ja ráno nestíham včas prísť do práce. Začínam pracovať o ôsmej a mala by som už byť v práci cca o trištvrte na osem. A ja príchádzam tesne o ôsmej až po ôsmej. Už na mňa kolegovia pozerajú že čoto. Ako mám ráno sa chystať aby som stihala. Nestíham si nachystať veci do kabelky, kým tam nahádžem všetko čo treba zaberie mi to cca sedem minút, kým sa osprchujem, osuším, vyberiem si oblečenie, uvarím čaj, pripravím raňajky, umyjem zuby, nalíčim sa,upravím vlasy, vyberiem topánky, bundu či kabát, to sa fakt nedá stihnúť za hodinu a pol. Vstávam o šiestej. Z domu by som mala výjsť cca za päť minút pol ôsmej aby som prišla vhod kedže mi cesta do práce trvá cca dvadsať minút. Chodím do práce peši lebo máme jedno auto a otec chodí skôr do práce. Na vlastné auto nemám našetrené.
Ako sa mám zariadiť aby som to stíhala? Poviete si vstávaj skôr ale mne sa nechce. Chodím spávať tak o 23.30 lebo skajpujem a facebukujem po večeroch, pozerám telku a tak. Takže kým sa dostanem do postele je aj pol noc.
Takže prosím o radu, ako sa zariadiť aby som to ráno v pohodičke stíhala? Ako to vy babenky stíhate? Čo mám zmeniť? Ako sa to dá urýchliť? Ako je to u vás?
Ďakujem za rady, lebo už fakt neviem, nechcem kvôli tomu stratiť prácu.

Baby01

absencia, nie FB a Skype nám ničí život, život si ničia iba tí, ktorí majú seba menej radi ako tie hlúpe príspevky na FB a Skype. Sústreď sa na seba. Život môže byť náramne krásny a stretko s priateľmi naživo ti nič nenahradí, žiadny FB. Na svete je veľa nádherných vecí a zážitkov, ty sama sa o ne ukracuješ. Je to len tvoja vina, nikoho iného. Tvoja rodina to vie, preto ich to trápi a okrikujú ťa. Kým to nepochopíš, nebude ti lepšie.

Baby01

Ja si neviem predstaviť že by som sa ráno neosprchovala, hlavne ísť do práce iba s umytou tvárou, to akože intímne miesta nepotrebujú hygienu? Myslím že práve tie najmä. Takže ranná sprcha - s tým s tebou súhlasím, tiež to tak robím. Ale trvá mi to iba pár minút. Oblečenie si tiež pripravujem večer, najmenej dve variatny, podľa počasia. Večer viem aj to čo budem na druhý deň jesť a čo si beriem na desiatu. Raňajky mám tzv. "zdravé" a mám to už dosť zautomatizované.
Celý postup mám takýto: zazvoní mi budík, už v posteli urobím pár naťahovacích cvikov, potom idem na toaletu. Po toalete si dám veľký pohár vody, potom cvičím cca 15 minút, potom si dám raňajky, hneď na to idem na WC vrátane stolice - funguje mi to ideálne aj vďaka životospráve. Potom sprcha, desiata, oblečenie, make-up. A vyrážam do práce. Celé mi to trvá asi hodinu, maximálne hdinu a štvrť. Ale nie som závislá na FB ani inernete. Môj život a zdravie je pre mňa vzácnejší ako zbytočné tliachanie o hlúpostiach bez ktorých sa zaobídem. Po práci chodím von, športovať, alebo sa stretnúť s priateľmi, na návštevu, kultúru a pod. Večer sa znova osprchujem, ale na pokožku tela to nepreháňam s mydlom, viem že to nie je zdravé. Intímne časti tela ale umyť podľa mňa treba. Určite je múdrejšie byť čistá ako striekať na seba celý deň spray. Pred spaním ešte čítam alebo študujem si niečo - ak treba napr. do práce a pod. Prípadne pripravujem jedlo pre mňa a priateľa, venujem sa domácnosti. Zatiaľ nemám deti, tak toľko starostí nie je, ale aj tak si všetko treba správne zadeliť a zorganizovať, inak človek zbytočne premárni čas. A život máme len jeden, bolo by škoda ním takto mrhať.
Všetko je to o organizácii. Akonáhle budeš jednotlivé činnosti robiť pravidelne za sebou, aj tvoje telo si na to zvykne a začne podľa toho fungovať. A ty nebudeš bezradne stáť pred problémom čo urobiť skôr, lebo to budeš robiť jedno po druhom bez rozmýšľania a bez straty času. Ja som začínala tým, že som si najskôr večer všetko napísala čo treba urobiť. Potom som to odškrtávala a išla jedno po druhom. Po týždni to už išlo ako po masle, úplne automaticky, bez zapisovania. A tak to mám stále. Radšej venujem pozornosť tomu čo ma baví, než by som mala strácať čas nad tým čo kedy urobiť a ako to stihnúť.

absencia

Ja viem že zabíjam ale ako s tým prestať? Neviem mám stále nutkanie kontrolovať ho. Aj rodičia majú na mňa nervy že keď jem tak prečo sa bavím s mobilom, pozerám telku a to isté, kričia na mňa že buď vypni telku alebo mobil odlož, idem na návštevu k starým rodičom a zase na mňa krik že už zas máš mobil v ruke, viem mám ho stále so sebou a stále mám nutkanie kukať čo kto pridal a čo kto označil, čo kto píše. Viem že sa oberám o spánok a potom som cez deň strašne unavená aj oči ma bolia. Ten fejsbuk nám ničí život :-D A skype tiež :-D

absencia

Jéééj, ďakujem ľudkovia že ste sa mi do témy zapojili. Vidím podľa toho čo píšete že mám asi fakt blbý systém plánovania. Skúsim sa riadiť tým čo mi radíte.
Len na vysvetlenie fejsbukujem a skyjpujem lebo priznám sa som závisláčka na fb a keď som v práci tak nemôžem a zase večer po robote tiež som na fb ale to s prestávkami a večer som tak asi tak dve hodky na fb v kuse. Proste neviem nebyť na fb keď sú tam asi všetci v takom čase a najmä priatelia žijúci v zahraničí.
A dievčatá ako si viete čo obliecť na druhý deň keď neviete aké počasie bude ráno? Ako viete čo si vybrať zo skrine? Ak si pripravím hrubý sveter lebo večer je dosť chladno a cez deň bude svietiť slnko aj ráno a bude teplo a ja s hrubým svetrom?

0vecka

ja som do prace chodil na 10 00 lebo sa mi nechcelo vstavat... odkedy som ale pochopil ze ak pojdem skor tak mi cesta trva ovela kratsie tak chodim na 7 30 a uplne v pohode imho vyrok ze neviem vstat je len vyhovorka. Daj si budik tak aby si nanho nedociahla z postele v zimnych mesiacoch si daj aj nejaky budik typu svetlo a je to...inak nemyslis vazne ze namiesto 20min pesi by si radsej isla autom..... preco nejdes na bicykli btw?