Zamilovaná do černocha

Príspevok v téme: Zamilovaná do černocha
Amina1

Ahojte,
bezhlavo som sa zamilovala do černocha. Sme spolu takmer 3 roky, dennodenne a študujeme aj na rovnakej VŠ. Rozumieme si, ale na nátlak môjho okolia začínam váhať. On ma už v lete volá k nim do Egyptu, ale moje okolie sa búri, že ho nechcú medzi sebou a už tobôž by nevedeli prijať dieťa tmavšej pleti.
Ja ho mám rada, on by už chcel rodinu. Tento rok končíme VŠ, takže sa naše cesty buď rozídu, alebo .... Čo robiť?

0vecka

Amina1 nechcu ho tolerovat lebo je cernoch alebo pre nieco ine?? ja by som si to dobre na tvojom mieste rozmyslel uz len pre reakcie okolia a tiez asi budu aj ine problemy... ono neni lahke si vztah udrzat so Slovakom ale imho si uz rozhodnuta..

nejakeho unosu by som sa az tak nebal ale porozpravaj sa z jeho rodinou najme ak budes mat pocit ze tam zeny neberu vazne ze si to tak nepredstavujes a uvidis ako zareaguju

adr1a.

Ahoj Amina. Vidis ze to ide ked chces.
Takze:
1. Pochadza z krestanskej rodiny. Tak ak si aj ty krestanka, v tom by problem nemal byt.
2. Uvidis sama ako co bude, ked spoznas osobne jeho rodinu. No aj tak pre istotu vzdy maj pas pri sebe a nechaj adresu kontakt jeho rodiny kam idete ai k dispozicii vasim doma. Najlepsie by bolo keby si tam este s niekym z rodiny sla) brat rodicia) tu je to mozno na smiech no moja znama takto sli prvy raz tiez k jeho rodine)) no zas nemusis. Je to na tebe a na vas
3. Pisala si, ze keby ste zostali spolu, chcete odist do CR, kde mate uz na 75% obaja iste pracovne miesta. Predpokladam ze ste medici. To nie je zla volba pre zaciatok. CR je ako SR takze pre teba lepsie aj kvoli zivot.podmienkam kulture mentalite ai. A ani "domov" to nebudes mat daleko
4. Pises ze najvacsi problem mas s blizkou rodinou priatelmi. Viesco? Nech ta a vas kazdy boza vies asi kam. Vy z nich a u nich zit nebudete. Aj tak mate plany zit pracovat v CR. Takze aj tak sem budete chodit sporadicky. A tam si spolocne ci kazdy zvlast vybudujete svoj vlastny okruh znamych priatelov. Dievca. Nezi podla inych ale podla seba. Po 3r by uz to prvotne pobluznenie zalubenost ruzove okuliare mali byt niekde v uzadi, kde uz ma prevahu skor rozum a tvoje skusenosti s nim ako s partnerom (aky co je. Ci si rozumiete a ste si oporou podporou pomocou. Ci pri sebe pevne stojite v dobrom/zlom. Aky je ked sa nahneva ked smuti zuri ai a zas opacne. Urcite ho poznas a ak nie, mas stale cas ho spoznavat).
Pises ze rodicia ho toleruju. To je zaklad. Slusnost tolerancia. Zas necakaj ze budu z neho skakat od stastia 5m od zeme ale zrejme ti doveruju a veria, ze ta ok vychovali, ze mas rozum srdce dusu na spravnom mieste. Nesklam ich a hlavne nesklam seba. A svojho partnera. Nikam sa nezen. Vsak ta nikto nenahana ani do svadby ani do tehotenstva ai. Cas ukaze co a ako ohladne tvojej volby rozhodnutia.
Ked nejde o zivot nejde o nic) Takze pianko)

Amina1

Pochádza z kresťanskej rodiny. Nepatria medzi miestnu chudobu, žijú na dosť vysokej úrovni. Jeho rodinu poznám zatiaľ len z fotiek, nič viac.
On študuje u nás na SK a vlastne sme sa tu aj spoznali. Kebyže zostaneme spolu, chceli by sme odísť do ČR, kde máme už na 75% obaja isté pracovné miesta.
Moja rodičia ho poznajú, nie sú nadšení, ale tolerujú. Najväčší problém mám s blízkou rodinou a priateľmi, tí ho nechcú vôbec tolerovať.

adr1a.

Amina. Tvoj postoj sa mi nepaci. Zalozis temu a cakas neviem naco?? a nereagujes vobec na otazky ai. Takto sa da tazko k niecomu dospiet. Akurat si zrejme len raz zareagovala a tym, ze je ozaj cernoch. Ak aj s nim takto "komunikujes" tak sa nedivim tvojej nevedomosti, ze tvoje okolie rodina na teba vyvija natlak a ze si nevies rady, tapes, mas strax. Ty mas skor strax z neznama. Co vlastne vies? Zhovaras sa s nim a zaujimas sa o vsetko ohladne neho zivota tam co a ako by to tam bolo? Poznas jeho nazory? Z akej je rodiny?-tam su velke enormne rozdiely chudoby a bohatstva. Ludia tam ziju ako v Beverly Hills no aj ako na Luniku9. Zalezi z akej vrstvy podmienok poxadza. Co vsetko o nom vies? Bola si uz vobec niekedy v Egypte? Poznas tuto krajinu? Ludi zvyky kulturu nabozenstvo navyky obycaje soc.postavenie jedla, moznosti oblecenia ake je akceptovane ai? Asi preto aj tie otazky na farbu jeho pleti tu boli. Pozri. Egyptania, myslim pravi egyptania nie su cernosi. Ano su tam aj cernosi ale tam maju aj ine, hlavne ine soc.postavenie ai.
V prvom rade vies, akeho vierovyznania je rodina tvojho priatela? Lebo ako uz pisal Filip, su tam hl.moslimovia a krestania-ale nemyl si ich s nasimi krestanmi. Je to tam ovela tvrdsie prisnejsie ortodoxnejsie. Ked som bola v ich chrame "katolickom" tak zeny tam tiez musia byt zahalenejsie ai. A to nehovorim ked som bola v mesite. Potom, ake postavenie ma jeho rodina? Ta viera je dolezita aj preto, ci raz nebude praktizovat mnohozenstvo ai. Inak Egypt je krasna krajina. Je tam vela zmiesanyx manzelstiev (cesky slovenky rusky ai). Ja som tam spoznala jednu co prv robila redaktorku v novom case. Podnika tam, maju 3deti, ona ma VS ale vsetko tam ma "ale". Bola si vedoma ze ak by doslo k odluceniu rozchodu ostala by bez deti. Jej rodina tam veselo smie chodit. Ona domov tiez moze, no bez deti (aby nahodou tu s nimi nechcela ostat natrvalo).
Tam ma zena uplne ine postavenie nez tu. Za mna tam chcel majitel jednej fabriky vymenit tak nenormalne mnozstvo tiav niekolko 10tisicok a ked videl ze na tavax sa akurat len tak dobre bavim tak uz tocil o peniazoch. No princip je v tom, ze "obchod" o mne riesil s muzmi ktorych som ani nepoznala))) stacilo mu ze boli muzi a boli v mojej blizkosti aj ked som ich nepoznala len boli tiez z mojho hotela so mnou na vylete a nejednal o mne so mnou :D Toto je princip. Inak on bol tiez riadne posadnuty a vysinuty)))
K rozhodnutiu - obzvlast k takemuto dolezitemu podstatnemu co moze aj natrvalo ovplyvnit tvoj dalsi zivot potrebujes mat k dispozicii velmi vela informacii a vedomosti. No zda sa ze ich nemas

Biela.Kobra

Viacerí ti tu naznačili, že ani tak nezáleží na tom, či je černoch či arab, ale v akej rodine bol vychovaný, akej je kultúry a náboženstva a ako si predstavuje vašu budúcnosť. A ty na to nijako nereaguješ.
Poviem ti z iného súdka. Môj kamarát, Afričan, kresťan, tu vyštudoval, spravil si dva tituly. Zoznámil sa s našou dievčinou a jej rodina ho prijala za svojho - prečo nie, bol vzdelaný, šikovný, mal svoje muchy, ale v podstate dobrý chlapec. Keď aj ona doštudovala, vzali sa a mali spolu dieťa a všetko bolo v najlepšom poriadku - do chvíle, kým si on nenašiel dobrú robotu v zahraničí. V Európe, v katolíckej krajine. Dohodli sa, že všetko pripraví, aby manželka so synom mohli prísť za ním, vybaví potom adekvátne zamestnanie aj jej, a tak aj urobil. Ale kým on pracoval na tom, aby jeho mladá rodina mala o všetko postarané, jej rodina začala dcére vymývať mozog. A tak nešla nikam. Skončilo to rozvodom a súdom, aby sa mohol s dieťaťom stýkať aspoň niekoľkokrát do roka. Mulatčiatko zostalo na Slovensku a jeho otec je nešťastný a aj po rokoch ťahá za kratší povraz - nosí bývalej žene peniaze a dary, ale to je všetko, čo smie.
Zváž dobre, čo chceš ty, čo chce on, či si zrelá na takýto vzťah a či to nie je len poblúznenie niečím, čo nemá každý. Aby si raz netrpela ty alebo on.

:-)

Mať mulatčiatko je naozaj veľmi krásne, ale zároveň aj odvážne. Množstvo báb prišlo o svoje dieťa, kde nepomôže ani Centrum medzinárodnoprávnej ochrany detí, lebo s africkými štátmi nemajú zmluvu. Okrem toho poznám pár dievčat, čo majú dieťa s černochom, ale to je všetko. Spolu nežijú, navštevuje ich sporadicky.

Messje

Dievca zlate,nato si mala mysliet kym si s nim zacala.Co mu teraz chces povedat?Si cierny,koncim?Tolko zien bojuje o deti lebo boli unesene...aj jed ostanes na slovensku,co ti odporucujem aj ja,v pripade,ze s nim ostanes,vzdy budes musiet byt na pozore,pretoze...neposluchnes...raz moze prist den,kedy si dieta neuvidis.Nemusi sa stat,ale je to velka pravdepodobnosť. Neskor ta tak zmanipuluje,ze prejdes na vieru a budes poslusna manzelka cudzinca vo svojej krajine.Nech urobis cokolvek,raz budes ľutovať.

fixxi

Necitala ziadne prispevky, takze reagujem, co ma napadlo.
Pozrime sa na to prakticky a neberme do uvahy, ze aj on sa zamiloval.
Zobrat si bielu Europanku , to ma viacej vyhod. Zisk obcianstva a teda pohyb po celej Europe. Dalej je to uzasna predstiz, mat modrooku. A mat deti, ziaden problem pri rastucej populacii v Egypte a zakonoch o detoch s cudzinkami.
Takze dievca zlate, ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju a hlavne , ked sa to tyka chlapcov z moslimskej oblasti.