Jedalny listok

Príspevok v téme: Jedalny listok
Zdravicko7199

Prosiiim vas,
Napiste mi niekto, aky mate jedalny listok, lebo ja 19 rocne dievca sa snazim jest hlavne zeleninu, ryby, syry, mäso,tvaroh (sacharidom sa vyhybam,co je asi chyba)..ale vzdy VZDY poobede ma prepadne taka riadna chut na sladke, ze sa snazim si dat napr. Tvaroh s medom ale potom si poviem ze mi to nestaci tak aj tu dobošku co najdem spapam :/ alebo rozok ..Chcem to zmenit ale neviem ako.

Prikladam moj jedalny listok:

R: mrkva a jablko 6:30
D: nic
O: zelenina/ryby/mäso 12:30
Ol.: VSETKO MOZNE sladke
V: nic lebo som prejedena z olovrantu

Ako to zmenit,aby som mala vyvazenu a pravidelnu stravu?
Dakujem.!

0vecka

ranajky

dve zemle popripade dva chlebiky s nejakou pomazankou alebo lekvarom zapijem to protakom

na obed nieco kuracie s ryzou zemiakmi alebo quinoa-ou

prva vecera dva chlebiky alebo nejaky salat zapijem protakom

druha vecera zeleninova polievka zapijem nocnym protakom...

Panda Helps :)

Zalezi to hlavne podla tvojej vysky, vahy a aktivity. 1 rozok neni vela ale ako pre koho - niekomu staci jeden, niekto potrebuje aj dva. Biele pecivo ti neodporucam konzumovat lebo je obrane o vyzivne latky, kt. ma prave celozrnne pecivo. Ak zjes celozrnne pecivo, budes sa po nom citit nasytena po dlhsiu dobu ako po bielom, z kt. budes este viacej hladna. Vsak vyskusaj zjest jeden a uvidis ako sa budes potom citit a ci ti to vystaci do obeda popripade desiaty.

Zdravicko7199

Dakujem za radu. Kolko peciva mozem zjest? Jeden rozok sa mi zda vela ..ci?
Je to vtipne ze jeden rozok sa mi zda vela ale sladkosti s tvarohom nie.

Panda Helps :)

Dolezite je mat vyvazenu stravu a ty ju teda rozhodne nemas. Treba jest aj sacharidy kedze su zdrojom energie pre tvoje telo a ak sa cez ranajky aj obed na ne obmedzujes, samozrejme ze ti cez olovrant ,,sibne" a zacnes jest sladkosti. Moja rada znie, aby si si dopriala na ranajky nejake celozrnne pecivo so zeleninou, sunkou alebe nejakym syrom. To by ti malo postacit do obeda. Na obed nejake maso napr. s ryzou a so zeleninou. Zeleninu by si mala mat v kazdom jedle aspon trochu. Proste si dopraj viacej sacharidov (hlavne na ranajky) potom by si nemala mat az taku chut na sladke. Vacsie zlo je jest sladkosti ako jest viacej zdravych sacharidov.