Jedalny listok

Príspevok v téme: Jedalny listok
Zdravicko7199

Prosiiim vas,
Napiste mi niekto, aky mate jedalny listok, lebo ja 19 rocne dievca sa snazim jest hlavne zeleninu, ryby, syry, mäso,tvaroh (sacharidom sa vyhybam,co je asi chyba)..ale vzdy VZDY poobede ma prepadne taka riadna chut na sladke, ze sa snazim si dat napr. Tvaroh s medom ale potom si poviem ze mi to nestaci tak aj tu dobošku co najdem spapam :/ alebo rozok ..Chcem to zmenit ale neviem ako.

Prikladam moj jedalny listok:

R: mrkva a jablko 6:30
D: nic
O: zelenina/ryby/mäso 12:30
Ol.: VSETKO MOZNE sladke
V: nic lebo som prejedena z olovrantu

Ako to zmenit,aby som mala vyvazenu a pravidelnu stravu?
Dakujem.!

muladhara

Preco si nedas ovocie ked mas chut na sladke. To je najlepsi sposob ako zjest nieco sladke a este to je aj zdrave, doda to vitaminy, enzymy ak je surove. Preco si davat kokosovy olej ked mas chut na sladke? Preco nedat telu tu najslastnejsiu chut aka existuje, ked ju pyta? Lebo niekto vymyslel ze ovocie je zle? Ze sa dokonca od ovocia pribera? Od ovocia nepriberie nikto, kto ho nekombinuje s inym jedlom a je ho nalacno a potom si mozes dat aj kilo hrozna naraz alebo kilo bananov a nepriberies. Teda ludia co maju zdravy organizmus nepriberu. Keby si napr do obeda jedla len ovocie tak urobis pre svoje zdravie vela a nebudu ta honit chute na sladke neskor.

Mädel

A ďalšia možnosť je zaradiť sacharidy správne pripravené. Počula si o Weston Price? Martin Chudý má tiež publikáciu inšpirovanú touto štúdiou. A aj články www.martinchudy.blogspot.de

Mädel

Paleo sa mi páči a mám s ním dobrú skúsenosť. Možno si naňho zle nabehla. A zo sacharidov zase nerobiť netvora, správne sacharidy si kľudne daj. Ženy by to aj tak s tou nízkosacharidovou stravou preháňať nemali.
Ja som na paleu chuť na sladké nemala a ak prišla tak mi stačilo neičo menej sladké, lebo klasické sladkosti, ktoré som pred tým zbožňovala, mi teraz vôbec nechutia, sú mi prisladké.
Napeč si nejaké paleo cookies bez cukru a maškrť týmto...
Treba hľadať rovnováhu. Prísne si zakazovať všetko len tvorí stres.

Zdravicko9791

Mädel, neuveris ale prave kvoli tomuto som sa "zblaznila". Jedavala som pekne pravidelne 6-7 krat do dna a bola som happy. Potom som pocula o paleo a keto diete, malo sacharidov vela tukov a odvtedy to ide somnou dole vodou. Mala som chut na sladke dala som si kokosovy olej,potom zas prisla chut dala som si med,nestacilo tak si vravim dobre dam si banan, ale citala som ze banan by sa nemal jest sam lebo je to rychly sacharid tak som si ho dala s kokosovym olejom nech sa pomaly uvolnuje cukor do krvi, jasne ze ani to mi nestacilo, tak si vravim dam si avokado, ved to je zdrave a je to len tuk tak ma snad zasyti...no asi ma zasytilo..jasne ze nie .. a odvtedy sa neviem znormalizovat a mam v hlave protichodne myslienky co jest co nie a nakoniec aj tak zjem hocico lebo mam v hlave chaos..

Inak s tym cvicenim to ja zas potvrdit nemozem :-D cvicim kazdy den..cinky, pilates,kardio,joga vsetko mozne striedam ale mam pocit ze neuspesne lebo som z toho len viac hladna,narastli mi pevne nefunkcne(nefunkcne lebo nevladzem sa ani na hrazde zdvihmut) ruky a z mojej "uzasnej"stravy aj zadok cize ak cvicim na nohy vdaka mojej strave nechudnem ale rastie mi zadok a nohy.
Asi mam uplne rozhadzane telo lebo na jednej strane chcem zdravo zit ale na druhej to neviem ovladat/zvladat a vybrat si co je pre mna spravne..

Je to vtipne ze som uz pomaly dospela a neviem sa dat dokopy. :/

Xander

Ahoj, ziadna dieta na svete neexistuje :) ak ano bola by len jedna :) moja rada je: jedz pravidelne v mensich davkach aj 8 krat za den :) jedz vyvazene, nevyhybaj sa nicomu (teda vlastne McDonaldu :D ) samozrejme snaz sa aby to bolo co najmenej tukove jedlo :) ale co je najdolezitejsie je CVICENIE :) cim viac nezdraveho zjes tym viac sa musis hybat, ono plati pravidlo, ktore mozem potvrd aj z vlastnej skusenosti... podstate mozes jest hocico, ak cvicis, lebo cvicenim sa vsetko zle z tela vyplavi :) akvsak, je lepsie samozrejme jest zdravo :) ale sto pro najdi si cas na CVICENIE :)

Mädel

no raňajky máš sacharidove. vyskusaj namiesto toho vajicka, avokado alebo nieco z kokosu... uvidis ako bude telo reagovať. daj si aj nejaku desiatu.
ked ta chyti chut na sladké skus kokosovy olej (môžeš si z neho spravit aj zdravu horku cokoladu). celkovo nesetri zdravymi olejmi. zeleninu vzdy s olivovým, maslo je fajn, tuk aj spomínaný kokosovy. vyhni sa slnečnicovemu a margarinom.
pecivo si kup kvaskove (bez drozdia) idealne celozrnne. do tvarohu si skus pridávať vlákninu a orechy.