Neviem ako dalej

Príspevok v téme: Neviem ako dalej
nestastna:/

Neviem ako dalej...Mam 25 priatel 31..sme spolu 6a pol roka z toho 2 roky v spolocnej domacnosti s jeho rodicmy! Mame pristavbu kde si zijeme v podstate samy ..len s tym ze kazdy den sa na chodbe stretavame s rodicmy plus vsetko pocuju kedze steny nie su hluche :D
Problem je v tom ze citim ze sme k sebe chladnejsi..Neni to to co byvalo..castejsie sa hadame..sme nervozni viac.. Lezie mi na nervy to ze nemame svoj klud.. Do podnajmu ist nemozme nakolko priatel splaca auto ktore mu ukradli davnejsie.. Ma este dost splatok poerne vysokych.. Robotu za minimalku.. Rodina je tiez z biednejsich pomerov.. ALe so vsetkym som sa zmierila,ved nejde o peniaze ide predsa o lasku ci nie? marne som dufala ze ten chlap co pred 6 rokmi by ma na rukach nosil ze by to robil do dnes..
Lezie mi na nervy to ze nikam nechodime sme doma kazdy vikend,lebo on nema rad zabavy,on neni spolocensky neni nic... Na vylety nemame peniaze,ked niekde ideme vacsinou platim ja.. Aj toto by som prekusla nevadilo mi to ,vsak nejde len o peniaze a nie kazdy je z rovnakyh pomerov a predsa sa lubime...
Vadi mi to ze si zvykol na dobre.,,Staram sa onho doslova ako odecko vsetko co mu vidim na ociach spravila by som pren... vidim ze sa zmenil,prv sa mi venoval ,prejavoval viac zaujmu teraz nic,,, ako keby vedel ze ma ma a viac sa snazit nemusi,,
Dalsi problem je ten ze uz by som brala ale dieta a svadbu...ale o tom moc nechce pocut jednak ze nemame na to peniaze a ani byvanie...o sexe ani nehovorim neviem ci ho mame raz za mesiac :D
Neviem co dalej,mam chut odist...nikam sa neposuvame ,len prezivame... nici ma to... boli ste nikto v podobnej situacii? ako to vyriesit?
PS sry za to pisanie chcela som to vsetko zklbit do jedneho :)

matyo

no tak máš chlapa lenivca a neschopáka! takého si si vybrala, tak sa teraz nesťažuj, buď si zvykni alebo hľadaj druhého...

Fleur-de-lis

Celkom sa mi páči čo napísala potopa.

Čo robiť, no, ty sama potrebuješ prísť na to, či v tom chceš pokračovať. Dali ste sa dokopy keď si mala 19? Je možné, že to bolo priskoro, v zmysle, že si ešte nevedela čo je pre vzťah dôležité a čo si všímať na mužovi... A možno si sa ty sama správala ešte dosť nevyzreto a pokazila všeličo.

Ja by som neostávalo vo vzťahu bez toho, aby som vedela, že môj partner plánuje so mnou budúcnosť vo všetkej zodpovednosti - teda nie bez záväzkov a nie o 10 rokov...
My sme tiež so svadbou počkali kvôli financiám. Tiež ma to istý čas trápilo, že to trvá dlhšie než by som si priala, ale vedela som, že svadbu chce, ale nie tak, že po nej budeme na mizine... Chcel si najprv našetriť. Možnosť je samozrejme aj malá jednoduchá svadba. Keď človek nemá perspektívu na "peniaze nazvyš" v najbližšom čase, tak prečo to nevyriešiť aj takto...
Ja som typ človeka čo nepotrebuje mať všetko perfektne finančne naplánované ale naučila som sa rešpektovať, že môj partner má v tom iné zmýšľanie. Jednak ako muž - chce vedieť, že sa dokáže postarať, a tiež ako človek, ktorý proste chce mať určité veci pod kontrolou a zmýšľa prakticky.

Musíš ty sama vedieť, aké má on priority, akú predstavu...
Ak to nevieš, možno je problém v tom, že má problém byť k tebe úprimný a otvorený. To sa stáva najmä vtedy, keď žena rýchlo zaujme negatívny či kritický postoj k niečomu. Muž potom stratí chuť o týchto veciach hovoriť... V tomto je ženina slabosť. Vyžaduje si čas naučiť sa počúvať bez predsudkov, bez okamžitého vytvárania si názoru na danú vec. Proste len sa snažiť pochopiť. Nebrať veci hneď osobne, nedomýšľať si...

Že sa nechá obsluhovať, no tvoja chyba... Ja viem, že si to myslela dobre, z lásky. Ale je to ako s deťmi. Niekedy rodičia z lásky rozmaznajú dieťa až strach... a to je pre dieťa zlé. Ak vnímaš, že si tvoju službu neváži, nie je dobré v tom pokračovať. Že sa nezdohadá sám, to je bežné... Prehltni to, že ti je to nepríjemné, a vždy ho o pomoc popros. Keď varíš, nech sa on postará o riady... a podobne... Nezabudni vyjadriť potom vďaku aj v tom zmysle, že mu povieš, ako ti tým pomohol. Mužov motivuje keď vedia, že to čo spravili malo význam. Pokiaľ to nijako neokomentuješ, o čo horšie ak ešte náhodou skritizuješ, že to neurobil dosť dobre, nabudúce do toho pôjde s odporom ak vôbec... Domáce práce vníma mnoho mužov podvedome ako niečo bezvýznamné a muži nerobia radi bezvýznamné veci. Preto im musíš dať význam ty ;) Tvoje ocenenie môže postačiť...

Že nikam nechodíte. Pokiaľ sú financie problém, dá sa to riešiť aj lacnými alternatívami... Túra po okolí, bicykel, geocaching... Zisti ty sama, či reštaurácia a kino sú pre teba priorita a je ti zaťažko sa toho vzdať....

Pokiaľ je uňho vážne problém to, že nechce byť s ľuďmi, no opäť, ty musíš vedieť, či sa spoločenských akcií vieš vzdať a byť spokojná aj bez nich...

Že ťa už nenosí na rukách, no že prvotná zamilovanosť je preč, je normálne. Láska sa mení, mala by dospievať. Jej romantickosť sa mení, no nemusí vyprchať. Pred tým sa prejavovala možno v tom, že ste sa jeden druhého nevedeli dočkať... teraz možno v niečom inom, len treba otvoriť oči a neprehliadať veci len preto, že nie sú presne také aké by sme očakávali.

Neviem na čom ste stavali základy vášho vzťahu. Aj kvalitné vzťahy majú svoje náročné obdobia kedy je dôležité aby sa partneri vedeli pochopiť a podporiť... Raz to jeden potrebuje viac, inokedy druhý...

Ak je problém u tvojho partnera výrazná lenivosť a nezodpovednosť, to je ťažšie. Do toho by som asi nemala odvahu. Neviem či sa s takým človekom dá mať fungujúci vzťah.

A k tomu bývaniu. No akože chápem. Nie je jednoduché bývať bez súkromia. Na druhej strane, v minulosti to bolo bežné.

Celkovo je dobré mať v živote postoj vďačnosti a nie sa večne zameriavať na to, čo sa nám nepáči. Hľadaj aj dobré stránky veci a skús si ich častejšie pripomínať.

Inak ak vieš po anglicky mohla by si si prečítať knihu Queens code od A.Armstrong. Dosť pomôže porozumieť ako fungujú muži... a ako sa žena môže vyhnúť tomu, že vzťah nechtiac blokuje. Takých kníh som prečítala zopár a túto vnímam ako najrozumnejšiu.

potopa

* ze zas potrebujem vediet a CITIT ze to so mnou mysli vazne, lebo od toho zas neni nic horsie.
malo tam byt neni nic horsie od toho, ak to zena (alebo partner) takto neciti.

potopa

Ahoj,
podla mna je mozne, ze sa neciti dost ako muz a potom sa to nabaluje jedno na druhe.
Ved si vezmi, ze napr. ako zena, ked mas obdbie (teda ak take mavas), ze sa necitis atraktivna, citis sa tucna, nanic, cele zle...tak nemas chut ani na ten sex, pretoze sa necitis komfortne vo svojej role zeny zvodkyne, tej, co ju muz ulovi, lebo z nej salie. Ak sa sama necitis dobre, nedokazes fungovat vo svojej prirodzenej ulohe (nemyslim to nijako gender nekorektne samozrejme :D), akurat sa musis premahat.
A opacne, muz, ako ten, co hra o to, predcit vsetkch alfa samcov a jeho potesenie spociva v tom, byt pre teba najlepsi, ma problem - malo ohodnotenu pracu, dlzobu na krku a byvanie pod dohladom rodicov... tak toto robi vsetko, len to urcite nie ze roznecuje muzske sebavedomie a muzsku vasen. Preto je taky lahostajny, mozno aj podrazdeny a stresuje ho predstava, ze by sa tato jeho muzska uloha mala dalej rozvijat - ked sa teraz neciti dost muzne, dieta a svadba ho desia, skor kvoli strachu z vlastnej neschopnosti.
Takze si to skus predstavit, ze sa citis konstantne nezensky, ver tomu, ze by to tiez mohlo mat podobne nasledky na vztah.
Tu samozrejme ide o to, ze on by to mal reflektovat a snazit sa spracovat. ty si mu zas napomocna v tom, ze ho budes podporovat ako muza, nie tym, ze mu varis, ale ze ho pochvalis a nechas ho zas kus lovit (a nenechaj sa odradit, casom, kym sa rozhybe). Z vlastnej skusenosti viem, ze aj ked si to muzi su schopni uvedomovat, este to neznamena, ze to na nich nevplyva.
Kazdy radi porozpravat sa - od toho ale necakaj zazraky. On to mozno aj pochopi a uzna, zaroven mozno povie tebe nieco o tvojich chybach a prinosoch.. ale hned sa to nezmeni. Podla mna zvolni, nie si jeho mama, mozes si dovolit byt trocha rozmarna, trocha rozlietana. Raz navarit kralovsku veceru, inokedy mu nechat odkaz, ze spagety nech si navari sam, omacka je v chladnicke, a vybehnut s kamoskami. Nemyslim robit to na truc a zamerne... len vedome preniest pozornost z neho na seba alebo vas. On od teba mozno potrebuje ine veci nez mu davas. Urcite sa tesi veceri, ale nezabije ho, ked nebude, mozno mu ovela viac ulahodi, ked sam zozerie vifonku :D ale jeho priatelka sa vrati zo stretka s kamoskami a povie mu, ze zas zistila, ze ma toho najlepsieho muza na svete.
Peniaze vplyvaju na vztah, nemusime sa tvarit ze nie. Ale nemusi to byt hned zlatokopka alebo macho. Ked nie su peniaze poriadne ani na oddych, odrazi sa to na psychike. A podla mna to casto nesie tazko prave muz, pod natlakom spolocnosti, ako zivitel. Potom sa to premietne do libida, motivacie a zena zas toto nezvlada. Takze nesudte, ak sa niekto stazuje na love, neni to vzdy primarne o nich.
Mila zakladatelka temy, ak ho lubis, skus ho pochopit z tohoto hladiska, ale zaroven sa ho skus jemne snazit nakopnut, motivovat, ale aj trocha "zanedbavat" v tom najpozitivnejsom slova zmysle. Drzim palce, ked spolu chcete zostat, tak v najblizsich 40 rokoch este budu aj krasne aj podobne blbe obdobia,ale zvladnete to.
Co by som mu ale narovinu povedala, po velmi jemnom a motivacnom pochvalnom rozhovore, aky pre mna je super muz, ze zas potrebujem vediet a CITIT ze to so mnou mysli vazne, lebo od toho zas neni nic horsie.
Drz sa!

Nikkie222

Ja by som mu na tvojom mieste povedala nech sa zobudi. Je fajn mat peniaze, ale uprimne, da sa byt vo vztahu stastni aj bez penazi. A ked vo vsetkom vidi problem len to ze nema peniaze, tak potom preco si nehlada lepsie platenu pracu? Ja viem ze dnesna situacia je dost onicom, ale ked ste dvaja zdravi mladi ludia, bez zavazkov, tak tych moznosti mate ovela viac. Porozpravaj sa s nim, povedz mu ze tebe takyto zivot nestaci, ved si este mlada baba, nech sa uvedomi. A ked mate proste ine priority, ciele, tak naco sa dalej trapit?

ivobrick

"isla som do toho vztahu s tym ze som vedela ze to nebude jednoduche ked 3/4 vyplaty ide niekde na uver"
"sme spolu 6a pol roka"
- prepac ale tomuto trochu nerozumiem

Ja by som to riesil tak ze;
A.,
- doplatit to auto
- vziat sa
- dieta
B.,
- doplatit to auto
- vziat sa
- svoj vlastny byt/dom
- dieta
C.,
- rozchod

Medzi A/B mas rozdiel to byvanie, nepoznam situaciu tak neviem co ti tam vadi, neviem co by vam vadilo keby ste byvali u starych a mali deti. Alebo starym na vas. Ze aj tak budes musiet cakat ti je asi jasne. Sama pises ze ste spolu 6 a 1/2 roka, to si neviete normalne sadnut a naplanovat? Presnejsie ty hej on nie?! Potom moja otazka je aky to mate vlastne vztah.

A hej, na pozornost/sex a zmenu prace sa staci snazit, to peniaze ti tam nepomozu.. aj ked na tej praci nezavisi iba na osobe ktora sa ju rozhodla zmenit.

Mesačný princ

Len jedno vám napíšem, nič som nevytrhol z kontextu. Ale možno píšem z jeho pohľadu. Skúsili ste sa niekto na toto všetko pozrieť jeho očami? Je to nadlho a nebudem to sem písať, pretože aj tak mi napíšete, že sa mýlim, tak načo? Ale napíšem len jedno, váš vzťah neexistuje a nikdy ani neexistoval! Možno to bola zamilovanosť a teraz je všetko preč a obaja idete inou cestou. On nevidí východisko a ty mu hovoríš, aby ho čím skôr našiel.

A čo sa týka detí. Priviesť dieťa na tento svet je jedno z najsebeckejších rozhodnutí, aké môže človek spraviť. A priviesť ho do tohoto sveta a tejto doby je....

Áno, naši spoluobčania, ktorí berú podporu na 12 detí v tom nevidia problém ale peniaze sú hybnou silou a budem tvrdiť, že ak ich človek nemá, tak má len problémy. netvrdím, že s nimi je to ružové ale zbaví sa 85% problémov, ktoré mal ako chudobný!

Takže nech je ako chce, vidím tu jedno. On vidí únik v svojom koníčku a ty vidíš, že je tu nejaký problém. On uteká pred tebou!!!
Ja som presne toto isté prežil a preto viem, že všetko čo chceš, nechce on a čím viac to od neho žiadaš, tak tým viac uteká. Aj my sme sa s manželkou vzali po 9 rokoch, pretože ,,patrilo by sa,,
a do 2 rokov sme sa rozviedli. netlač na niečo, čo sa ti môže vypomstiť. očividne ho nepoznáš ale ak si nesedíte, tak si hľadaj iného. Je predsa ľahšie vymeniť, ako opravovať :)

Nikkie222

Ja by som mu na tvojom mieste povedala nech sa zobudi. Je fajn mat peniaze, ale uprimne, da sa byt vo vztahu stastni aj bez penazi. A ked vo vsetkom vidi problem len to ze nema peniaze, tak potom preco si nehlada lepsie platenu pracu? Ja viem ze dnesna situacia je dost onicom, ale ked ste dvaja zdravi mladi ludia, bez zavazkov, tak tych moznosti mate ovela viac. Porozpravaj sa s nim, povedz mu ze tebe takyto zivot nestaci, ved si este mlada baba, nech sa uvedomi. A ked mate proste ine priority, ciele, tak naco sa dalej trapit?