Da sa najst vztah na cely zivot?

Príspevok v téme: Da sa najst vztah na cely zivot?
Courage

Dobry den, je mi 17 a som taka, ze chcem mat len jedneho partnera, proste ze keby sa rozidene, tak uz nikoho nechcem. S tym partnerom budem predsa robit vsetko a vsetko z lasky, nedokazem si preto predstavit robit toto vsetko s niekym inym. Pripominalo by mi to predchadzajuceho partnera, vsetky tie dotyky, bozky... Cize by som chcela chalana dlho spoznavat a byt s nim navzdy, ale to v tomto svete nejde, ze? Je to vzdy tak, ze pocase si zacnu liezt na nervy a laska vyprcha :/
Pred casom som stratila najlepsieho kamarata, boli sme sice kamarati len cez net kvoli dialke a moze sa to zdat smiesne, ale myslim ze to bolo prave kamaratsvo ktore trvalo 2 a pol roka. Takze v podstate je to tak, ze nic netrva vecne, ani kamaratsvo :( ukoncili sme to preto, pretoze nemalo buducnist, ja sa stale ucim a chcem ist na dost tazku vysoku, kde budem len v knihach. On zase chce ist do Ameriky, preto nemalo buducnost. Tym chcem povedat, ze mi je luto, ze nemozem mat oartnera na cely zivot :/

Courage

Ahoj, a mozem vediet dovod rozchodu?
Som rada ze nie som sama :) ale ak ziaden vztah nevydrzi vecne, ostanem radsej navzdy sama, ani to nieje zle :)

Weirdo

Ahoj.
Myslela som ze len ja mam podobne predstavy.. teda mala som. Mala som trojrocny vztah, vsetko bolo skvele, mali sme rovnake hodnoty, nazory a priority, bol to pre nas oboch prvy vztah. Myslela som (vtedy este vedela a bola som o tom presvedcena) ze spolu budeme navzdy. Nakoniec to jednoducho nevyslo, nie preto, ze by vyprchala laska alebo nieco podobne.
Je to dost tazke po tom vsetkom, co sme spolu zazili a tiez si nedokazem predstavit ze by som si nasla niekoho ineho. Je to smutne aky je tento svet a to vedomie, ze vacsina z nasich planov ani nevyjde, pokial sa odvijaju od cloveka. Kazdopadne ti to velmi prajem. Skutocnost, ze to niekomu nevyslo neznamena ze sa to nepodari nikomu :)

DontWorry

Stastny vztah maju vytvarat obaja v nom, nie len ty. A nepoddavaj sa vztahu az tak, vedela by si na to skaredo doplatit. To znamena, ze mat chlapa nie je vsetko. A keby si si nasla ineho tak ver mi, ze na byvaleho by si nemyslela :D to su take reci co si povie kazdy, ale ak pre nieco vztah skonci a pride dalsi, tak naozaj myslienka na byvaleho zväcsa raz vyprcha.

Courage

Ale to by som nedokazala. Vztah nechcem este v 17 ale ked budem starsia. A nechcela by som ho udrziavat nasilu, ale robit vsetko pre to, aby sme v nom boli obaja stastni a tak. Neviem, asi som divna ale nedokazem si to predstavit, lebo stale by som myslela na toho prveho..
m.youtube.com

DontWorry

Partnera na cely zivot mozes mat aj ked si pred nim chodila s troma chalanmi. Niekedy vztah nevyjde, ludia na zaciatku su zamilovani, vsetko si idealizuju, ale rozchody prichadzaju bud kvoli rozdielnym ocakavaniam alebo kvôli inym zivotnym prioritam a predstavam atd atd atd. Rozist sa s partnerom nie je nic zle, pretoze ak tam raz je nejaky problem a vo vztahu ste nekompatibilni tak preco by si mala vztah udrziavat nasilu?
Navyse ani nepoznam par, ktory ked zacal chodit spolu pred svojou 18tkou tak by im to vydrzalo navzdy. Jasne su take, ale väcsinou to na niecom krachne. A aj ked to vydrzi viac ako styri roky, po dlhom chodeni a nerieseni spolocnej buducnosti sa väcsina vztahov rozpada. Bohuzial. Ty sa absolutne takouto myslienkou netrap, no tak by si sa rozisla, ved si mlada, nikde sa neponahlas. Niekedy mat aj dvoch troch partnerov nie je zle. Clovek sa cely zivot uci, spoznava sa a zistuje co mu vyhovuje a co nie.