Socialna fobia navzdy?

Príspevok v téme: Socialna fobia navzdy?
Moli876

ahoj,neviem ako zacat,mam soc.fobiu,nemam pracu,ani ziadnu skolu pretoze som s toho dovodu vzdala ,bolo to utrpenie,tazka trat,ktora trva doteraz,nechodim nikde lebo ta choroba by to zakazuje,velmi casto mam uskost,neviem ako z toho kolotoca von.Je to hrozne tazke a ten priserny strach co pocitujem neprajem ani tomu najvacsiemu neprajnikovi.Je to vazenie vo vlastnom tele.Mohlaby som napisat knihu,toto som len zhruba opisala o co ide ale to co som prezila to sa tu nehodi,lebo je to dost zle a trauatizujuce.Mam pocit ze nas je viac takych ,ale urcite ja som ta medzi top prva naj najhorsia tomu verte,tolko smoly a nestatia za moj kratky zivot co som tu nezajize len tak niekto.naozaj ja uz neviem kde hladat pomoc.Verte aj odbornu pomoc som hladala a nepomohlo.Asi to je karma z minuleho zivota alebo co.Viem ze by som to dotiahla daleko keby som nemala tuto chorobu a niekedy my to tak pripada ci my niekto v zivote neprial a takto som dopadla.neviem si pomoct.co by ste robili na mojom mieste ak smiem vediet?poznate niekoho kto to preziva cele roky a stale nic?nemam ukoncenu stredn.skolu,cize zakladna ,a s pracou to je velmi tazke,ti ludia my ublizuju a ponizuju aj ked som im nic nespravila ,uz odmaleho decka v skole my hovorili ze som ticha tak ma nemaju radi..vsetko je to nahlavu a neviem sa posunut vpred,lebo ten strach z ludi je neskutocne velky ,srdce my tiez uz nefunguje tak ako ma tych nervov,vsetko do seba zapada,psychika ,stres,srdce..ako nadobudnut v dnesnej dobe to pprave sebavedomie ,ked aspon to ,bojim sa reakcie od druhych ze ma budu zase sudit aj ked nerobim nic zle.ach jajzivot je krasny ale aj velmi tazky...vdaka za pochopenie a precitanie.

Hhah

Keita, mi je ľúto čo si zažívala, ver ale že viacej ľudí to tak má. A veľmi veľa ľudí trpí, ale to nevidíme.

Nevieš brať minulosť ako minulosť? Ber ju tak. Keď sa Ti pripomenie, tak sa pripomenie, ale proste jebto minulosť. Ak Ti ohplyvňuje zdravotný psychický stav, tak nech. Veľa ľudí žije s chorobou. Život nie je o tom, čo chceme.

Baby, sa modlite ku Kristovi, ak ste veriace, alebo proste uverte v Krista. Nie nadarmo sa teraz spomína, čo urobil pre ľudí, ako obetu. A on naše životy chápe, akurát, že mi z vlastnej sily nedokážeme prekonávať prekážky.

Keita

Ahoj si tu este? Ja trpim uz 10 rokov. Neviem presne co mi je. SF, PP, uzkostna porucha...Nici ma to. Nie som schopna pracovat na plny uvazok. Ako barlicku mam posledny rok aj Lexaurin. Snazila som sa liecit prirodne. Nejde to. Rodicia ma opustili, vyrastala som v neprijemnom prostredi, viem co je sikana, sexualne zneuzitie, psychicke tyranie, nemam nic a nikoho a vela krat som skoncila s muzom, ktory sa ku mne zle spraval, tym, ze som nechcela byt sama, asi to citili a zametali so mnou. V 33 nevidim vychodisko. Do toho choroba a bolesti kazdy den. Vraj geneticke, asi jedine co mi rodicia dali. Moj zivot je jedno nestastie.

jeanValjean

Máš to ťažké, toľko sklamaní, strachu, klamstva atď. Zožeň si niečo po čom zabudneš a niečo po čom túžiš.Všetko zmaž minulosť a nevracaj sa ku tomu,bude to ťažké ale keď to prekonáš budeš mať o to väčšiu silu.

dobra_rada

Socialna fobia je velmi dobre liecitelna aj medikamentozne. Je tu liek INDERAL (ucinna latka propranolol). Je to liek na srdce na znizenie krvneho tlaku a odstranenie trasu ruk, hlavy, celkovo skludnenie. U nas sa nepredava. Najblizsie sa da zohnat v Rakusku a Nemecku. Myslim ze aj v Polsku je k dispozicii ale pod nazvom PROPRANOLOL. Ja som ho kupil v lekarni v KITTSEE na lekarsky predpis od mojej kardiologicky. 4 balenia kazde po 50tabletiek stali dokopy necelych 15 EUR. Predaju Vam to aj bez lekarskeho predpisu. Pracuje tam aj slovenska predavacka, takze sa dohovorite. Inderal funguje vyborne - odstranuje vsetky symptomy sprevadzajuce socialnu fobiu, cize tras, zrychlene dychanie, potenie. Vedlajsie efekty uzivania som si zatial nevsimol a to som uz bral vsetko mozne, vratane psychofarmak. Funguje uz po prvej alebo druhej davke a zhruba do hodiny dochadza k skludneniu. Mam ho este len kratko, tiez sa liecim zo socialnej fobie. Treba mat vsak na pamati ze je to len barlicka a sucasne s liekom treba zacat pracovat s dychom,myslienkami - davat si postupne vyzvy. Velmi dobre funguje dychove cvicenie WIM HOF - pozrite si na youtube ako sa spravne vykonava. Funguje tiez okamzite a pozitivne ucinky su vedecky dolozene. Ak mate otazky napiste mi na dobra_rada@centrum.sk

Poui

Na začiatok sa hlavne prestaň ľutovať a podcenovať a považovať za ducha, pretože to je TO, vďaka čomu ti budu druhí ubližovať. Vlastne si len o tebe budú myslieť to, čo si o sebe myslíš ty. Čiže skoncuj s negatívnymi myšlienkami. A asi ťa sklamem, ale socfóbie sa zbavíš len a len prekonávaním sa a rozhodnutím, že sa zmeníš a začneš na sebe makať. Áno, existujú rôzne farmaceutiká na zmiernenie úzkosti (s vedľajším účinkom úzkosť, častokrát). Lieky ti môžu pomôcť, ale problém ti nevyriešia, pokiaľ sa na ne extrémne spoliehaš a hovno robíš, len sa ľutuješ a ľutuješ. A vyhľadaj nejakého odborníka. Každopádne, držím palce.

65483912L

No, neviem, koho si predstavuješ pod normálnymi ľuďmi, ale myslím, že ich neexistuje veľa. A taktiež podotknem, že ľutovaním samého seba sa ešte nikto nikam nedostal. Treba sa zdvihnúť, nie sadnúť. Len pokiaľ do toho nechceš dať nejaké úsilie, tak si nepomôžeš.

moli876

keby to bolo take lahke a to vela znesiem..ale toto ma ubija po kazdej strane mojho zivota,ziadnu vychodiskovu cestu z kola von nemozem najst a nie niesom paranoidna,proste je to tak ,ked ma clovek takuto poruchu tak to tak vnima ..obycajnym vam ludom to pride ze v pohode ze to nemoze byt take zle,ale opak je pravdou..uz aj city my chladnu kvoli tej hnusnej chorobe!to nikto neuveri toto ..nejdem vas otravovat aj tak mate dost svojich problemou ..naco som tu vobec pisala ,mohla som vediet a tusit ze zase budem ta posledna a ako duch.dovi.