Som s priateľom už 6 rokov,z toho 3 roky spolu bývame. Keď snlme spolu išli bývať( hypotéka),tak som chodila externe na výšku. Sľuboval,že keď ju urobím,bude svadba aj dieťa. Lenže ja som ju nezvládla. Strašne ma to mrzi,ale cesta na opravu nie je. Nezvladnem študovať ďalšie 3 roky a čakať na čas mať rodinu. Necítim to tak. Sklamala som ho. Svoje sľuby nesplnil. Ale ja teraz neviem ,či škola na jeho odkladanie rodiny nebola len vyhorka a či mu moje zlyhanie nehrá do kariet,vyhovára sa,že on chcel odomňa školu a nemá,tak prečo chcem dieťa. Niektore jeho vyhovorky su naozaj až detinské. Naor. Že chcem dieťa len kvoli tomu,aby som niekoho s tym predbehla,alebo že chcem formou kočikovania nadväzovať nove vztahy, že chcem dietatom ublizit jeho krsnej,ktora ma nema rada a nerozpravame sa s ňou. Mam 23 rokov. Snažim sa,staram sa oňho ..o byt..o domacnosť....stale mi varim..nehadame sa pre nič...len o tuto zavažnu temu. Trpím. Milujrm ho,chcem,aby bol otcom mojich detí...viem,že by sme sa mali dobre,je pracovity..ja tiez pracujem...neviem ako ho zlomit. Ked som sa ho dnes opytala,či si ma chce vziat za ženu niekedy,povedal,že ešte nevie. Cítim sa hrozne. Poraďte,čo robiť. Ako v ňom vzbudiť túzbu mat rodinu..ach
Priateľ ešte stále nechce dieťa ani svadbu
prosím ťa, ty konečne pochop, že on deti NECHCE. Schválne sa ho to spýtaj, jeho odpoveď ťa určite šokuje, ako keby ti to už nehovoril xkrát.
Nedokončila som ju.ani nemirnim. Nikdy som ju nechcela z vlastneho presvedčenia,preto to możno dopadlo tak ako to je. No pochopil to a netlači uz na mna. Lenze ani o dieťati nehovorí...
Srdiecko kolko mas rokov???
A ako nesplnil sluby ked slubil ze ked dokoncis skolu a ty si ju nedokoncila???
Poznam 2 holky, ktore mali partnerov viac ako 4 roky, a ked zacali viac tlacit na pilu ohladom dietata, rozchod prisiel velmi rychlo, zo strany partnerov. Takze z toho jednoducho vyplyva to, ze alebo neplanovali s nimi "zit na veky" alebo nechceli mat vo svojom v zivote potomka.
Jedna z nich dala partnerovi ultimatum 3 mesiace, po mesiaci uz neboli spolu.
Takze holka zlata, tento tvoj vztah moze viest casom k rodicovstvu, k rozchodu alebo spoluzitiu bez dietata. Skus sa o neho menej "starat",
Venuj sa sama sebe, svojej skole, konickom. Po case si vsimne, ze nieco sa deje a sa rozhybe uz akymkolvek smerom, a po case pride nejaly vysledok, pre teba, pozitivny alebo negativny.
Neviem preco tolko stresujes ked si este tak mladucka. No zas je to ponaucenie pre teba do buducnosti aby si neplytvala zbytocne tolkym drahocennym casom a rokmi na niekoho, kto nechce to co ty.
Ja som poznala plno parov kde spolu boli roky rokuce a nic. Naco teda boli spolu? Potom sa rozisli po 10 a neviem kolkych rokoch a zrazu si nasli inych partnerov a s tymi mali ani nie do roka zasnuby svadbu rodinu a niekde uz aj dieta na ceste :D
Ja som pred rokmi vies co robila?)) ked mal niekto vazny zaujem o mna, ze ma poznali a chceli viac (uz by to malo prekrocit mieru kamaratstva do vztahu intimity ai), tak som zacala napoky o vaznych veciach tocit) Ako si predstavuje buducnost dalsi zivot so mnou zasnuby svadba deti rodina viera financie byvanie ai ai))) jasne ze som haluzila ani po tom kvazi netuzila. Ale vies co je zaujimave? Ze bud zdrhli alebo ostali a naozaj to vsetko so mnou chceli a mysleli to so mnou vazne. A bez podmienok ako ten tvoj. A on ma VS? Ma PhD? Ma docenturu? O profesure radsej nepotim)) alebo ty si si davala podmienky ze aby mal dom? Alebo ine?? Laska je bez podmienok. Co ste na trhu a vyjednavate o krave telati?))
Takze ti co u mna zdrhli po tych hlaskach tak dobre tak a bolo mi jedno ze si mysleli ze som sialena ci co)) ale ti co ostali vedela som ze to so mnou myslia vazne ai.
Je to mozno pritiahnute za usi ale ja som celkovo svojska))
Aj jedna priateľka mala 10 ročný vzťah bývali spolu 4 roky cca tiež sa nechcel ženiť a mať deti odkladal to, že nie sú dobre zabezpečený atd ale nič s tým nerobil nakoniec asi kvôli tlaku rodiny ju požiadal o ruku ale mesiac nato sa rozišli po viacerých hádkach nadobro a 10 ročné snaženie o rodiny vyšli nazmar pre ňu veľmi to ľutuje, že to neukončila skôr teraz sa jej už ťažšie bude hľadať partner.
Jak môžeš povedať že sľuby nesplnil, však ti sľúbil, že si ťa vezme, keď dokončíš školu a ty si ju nedokončila. Okrem toho keby si ďalej študovala, ešte teraz by si školu nemala skončenú. Čo na neho tak hrozne tlačíš, muži toto nemajú radi. Pochopila by som, keby si mala o 10 rokov viac, ale si ešte veľmi mladá. Viem, že ste spolu už relatívne dlho, ale on to na manželstvo a dieťa evidentne ešte necíti. Ak je vám spolu inak dobre, tak si to užívaj a prestaň na neho tlačiť. Úplne túto tému vypusti, vôbec ju už nespomínaj. Je možné, že keď na neho prestaneš tlačiť, sám ťa raz požiada o roku, lebo mu s tebou bude dobre a presvedčí sa o tom, že si tá pravá. Nečakaj to ale nejako skoro. Máte čas, zatiaľ si užívajte, cestujte, zažívajte také veci, ktoré už pri deťoch zažívať nebudete môcť.
homo sapiens: Z toho vyplýva, že len blázni nevymrú
nerozumiem, ty si si školu robila kvôli nemu? On predsa školu od teba nechcel, to bola len nejaká časová línia, ktorej sa chytil, alebo nie?
.
Prosím ťa dievča, otvor už konečne oči!! On sa nevyhovára, jasne ti dáva najavo, že deti nechce a ženiť sa tiež nie. Možno len tak kecá a nemyslí to vážne, možno časom deti bude chcieť... neviem. Ale toto sú vážne veci, v ktorých sa nezhodnete. Môže to byť fajn chlap, fajn partner, ale sama vidíš, že ti to ku šťastiu nestačí.
On sa vyjadril, teraz je rad na TEBE. Povedz mu jasne a stručne, že ty sa chceš raz vydať a mať deti. Či s ním alebo bez neho, to vie pán boh. Stoj si za tým!! Sú to úplne normálne túžby. Potom si stanov limit, pol roka, dva mesiace, rok... pokiaľ si ochotná čakať, či sa k niečomu chlapec rozhýbe. Ak nie..
Ja by som dala ruky preč od neho. Buď ťa nechce, alebo je strachopud. Ani jedno by mi nevyhovovalo. Áno, aj ja som chcela kedysi počuť od priateľa, že si ma chce raz vziať a mať so mnou dieťa, a aj som počula... Možno máte proste iné priority... Ste nekompatibilní...