Sme starým rodičmi 14 mesačnej vnučky o ktorú by sme sa chceli starať, nakoľko rodičia odchádzajú pracovať do jedného ázijského štátu. Obaja tam majú pracovné miesto, ale aj rodičia a aj my sme názoru, že dieťa tam nepatrí. O vnučku sa budeme starať my, ale už máme obaja vyše 60 rokov. Zaujímalo by ma, či to môžeme riešiť len medzi sebou, alebo by bolo vhodné to dať aj na papier?!
Dieťa a starý rodičia
Jednoznacne je dolezite aby dieta, vychovavali rodicia pre zdravy vyvin dietata.Je dolezite prve 3 roky veku dietata aby malo vazbu s matkou a otcom, bohuzial vy stary rodicia mu to nahradit neviete je tam generacny rozdiel atd.Preto hladajte ine riesenia ak chcete aby z vasho vnuka vyrasol zdravy jedinec.
No a vyriesene...
Ja by som ale ako matka navštívila doktora,pod ktoreho dieťatko patrí. Len oznamit,ze v pripade choroby,pride s nim jeden z rodicov.
Nie je to lahke vo vasom veku zobrat si na krk taku zodpovednost.
Drzim palce,aby ste to zvladli v zdravicku :-)
My sme takto zverili nášho synčeka starým rodičom na 6 mesiacov. Riešili sme podobný problém, s tým rozdielom, že sa jednalo o dosť chladnú Kanadu a malý mal 2 roky, takže sme ho na zimu nechceli zobrať a kým sme nemali všetko vyriešené ohľadom nášho pobytu.
Na súde sme neriešili nič, advokát nám poradil, že je to zbytočné vyhadzovanie peňazí. Nechali sme doma: pas dieťaťa, kartu poistenca, plnomocenstvo a to bolo všetko. Každý mesiac z nás priletel domov aspoň jeden z nás, ale obaja - kedy ako, aby sme mali kontakt s malým. Každý deň sme skypovali, takže sme vedeli o všetkom čo sa doma deje.
Bezpodmienečné je dať Ti do rúk kartičku poistenca, ak má dieťa nejaké alergie, nech ich pripoja k nej. Dobré by bolo, ak by dieťaťu vybavili aj pas, potrebný pri prekročení hraníc,...Nutné je vyhlásenie rodičov, že dieťa ostáva v Tvojej dočasnej opatere a nech si dajú svoje podpisy overiť! Ak nie sú manželmi, tak potrebuješ takýto súhlas od každého z nich. Ale nie je to najšťastnejšie riešenie, najlepšie by bolo, ak by si to mala rozhodnuté súdom, to je však na dlho.
preco by dieta nepatrilo do azije? imho dieta patri k rodicom a ak nejdu do nejakej bojovej alebo nejakou chorobou postihnute miesto tak fakt nevidim dovod aby neslo s nimi
Ja by som to nechala pisomne dat aby bolo ciernw na bielom kvoli socialke a keby dieta ochorelo. Nech majte obaja kopiu pre istoru s podpismi takze rozmyslate dobre
V zahraničí budú zatiaľ 4 mesiace. Ak sa rozhodnú tam zostať, tak zoberú aj dieťa, zrejme.
Áno, hlavne kvôli úradom a v prípade, že by dieťa ochorelo a pod..
Majolenka...tu sa skor kladie otazka,preco nemoze dieta ist s rodicmi...vy ste stari rodicia,mate svoj vek,vy mate rozmaznavat a nie vychovavat.Tak malinke dieta potrebuje mamu a otca.To rodicom nevadi,ze opustia svoje dieta?
Ale aby som nesudila...co mate na mysli?
Vy myslite,aby ich neriesila socialka,ze rodicia opustili dieta,aj ked on starate vy?