V súčasnosti pracujem v jednej nemenovanej firme ,fabrike nejdem konkrétne menovať čo robím kde robím ale som proste pracovník vo výrobnej linke ,dookola sa opakujúca činnosť, 8 hodín stáť na nohách v smrade a v hluku (predstavte si že máte celú zmenu pri uchu cinkulár) v lete keď sú horúčavy je tam aj 40 stupnou ,štvorzmenná nepretržitá prevádzka, sviatok -piatok to znamená ráno, poobede ,noc 2 dni voľna kde pol dňa prespím po nočnej zmene .A ešte nás nútia robiť 16ky .Trošku som premýšľal a prišiel som na to že vlastne človek je tu platený 70% podielom za to že tu proste "je" ,márni tu svoj čas a ničí si zdravie ,ale konkrétny druh činnosti sa zvládne naučiť aj mentálne retardovaný jedinec. V Máji to bude rok ako tam pracujem .S celej duše to tam nenávidím a nemám sa tam ani ským porozprávať lebo väčšina ľudí sú kreténi ktorý za týždeň preserú výplatu na chľast a bývajú u rodičov . Myslíte že je čas sa na to vykašlať a nájsť si niečo duchaplnejšie aj keď možno za menší plat .A vôbec čo hovoríte na takú robotu kde ste stroj a nie mysliaci tvor .
človek stroj
ak mozes urcite odid;)
joe, ak sa ti dá a máš možnosť inej práce, utekaj..
jebulka, tebe sa to hovorí, keď ťa živí štát, joe sa musí živiť sám.
Joe, ak je len práca primitívna, Ty ju zvládaš, dobre zarobíš a už máš niečo vo vyhliadke, tak prečo nie? Veď po takejto práci máš svoje záujmy, a tie dávajú hlbší zmysel, posúvajú Ťa ďalej, nedegradujú...Ak si pracoval v horších podmienkach a zvládol to, tak ešte rok zvládneš ľavou zadnou! A potom nie si len "človek - stroj", ale aj človek - cit, teda dva v jednom!
Dik ,za rady .Predĺžili mi zmluvu do konca roka ,tak rozmýšľam či to podpísať .Ešte trochu keby som sa vrátil k téme ,na to všetko čo som menoval ,nie je to zas také úmorné ,fyzicky .Pracoval som aj v horších podmienkach ,pod väčším nátlakom ale celá podstata môjho odporu k tej práci je tá primitívnosť ,nič so seba do toho nedávam a v pohode by ma mohlo zastúpiť robotické rameno.Jediné prečo som tam je ten príjem ktorí je vzhľadom k slovenským platom relatívne uspokojiví. Mám 25 ,bývam ešte s rodičmi v jednej domácnosti a tak nemusím všetok svoj plat vraziť na bývanie ,preto sa snažím aj niečo odložiť a investovať do svojho hobby .Pohltila ma výroba hudobných nástrojov konkrétne strunových ,vkladám do toho nádej že by som sa raz tým mohol živiť ale potrebujem ešte min. rok na osvojenie si zručností a samozrejme vyriešiť byrokratické záležitosti .Preto rozmýšľam či to tam ešte vydržať alebo si nájsť inú konvenčnú robotu v ktorej síce možno zarobím menej ale aspoň to plynutie času v práci mi nebude tak degradovať myseľ ako toď tam v tej mašinérii .
Joe, klobúk dole, že si tam toľko vydžal. A úctu majú všetci tí, kt. za pásom pracujú. Po práci majú síce pokoj, nemusia riešiť pracovné veci, ale stojí to zato? Takže moje odporúčanie znie, odíď odtiaľ a prácu hľadaj niekde inde. Vymeň človeka - stroj, za človeka - cit! Veľa šťastia!
na takovou práci bych se vysrala na to šup ! U nás je práce dost a už i o něco více platí.To jen tak mimochodem. Staré pořekadlo říká, řemeslo má zlaté dno, já žádné řemeslo neovládá, ale co neumím a zajímá mě se naučím.Jsem doma ve svém a vyrábím sýry.Baví mě to, je tu zpětná vazba od zákazníků.Až mě to bavit nebude, najdu si něco jiného ... Rozhodně sebou nenechám vláčet touhle šílenou dobou !
coraz vyssie naroky su na takychto ludi :/
Treba odísť! Svoj príspevok si napísal bez gramatickej chyby, tzn. že si na danú prácu prekvalifikovaný a máš na viac. Ak nič lepšie nenájdeš doma, treba sa zbaliť sa odísť, lebo iba budeš mrhať časom a svojím životom
poloz si otazku: naozaj tych par susnov mesacne tak nevyhnutne potrebujem???
imho u mna by nebolo o com a hladam nieconove