Dobrý večer,
asi sa to velmi nehodí do tejto témy..ale v podstate je to problém ktorý spôsobuje záťaž na moju "psychyku" lebo už ma oficálne tlačí čas.
Tento rok maturujem na gymnáziu a hoci si už pár rokov prezerám fakulty a vš ,,žiadna ma uplne neoslovila a začínam byť bezradná lebo neviem čo by sa oplatilo, ma bavilo a aby som po skončení neostala na ÚP.
Fyziku, chémiu naozaj nenávidím. Matematiku by som možno 1 rok vydržala ale nemám ju rada a na gympli som znej mávala 3-ky. Ostatné predmety som sa vedela naučiť ale nejako extra ma nebavili...Moja taká najväčšia zaluba čo pozorujem je umenie, kreslenie a sledovanie mody, umenia- ale zas nie som umelecký fanatik, bola som na dod na Všvu a zistila som že hoci prostredie bolo krásne ale žiaci boli ako v tranze podaktorý. Uvažovala som nad grafickymi odbormi ale zas..nehcem tráviť celé dni nad počítačom a mať plat ako niektorý čo si spravia len kurz grafiky.
Baví ma aj psychologia ale od tej ma odhováraju a na druhej strane nahovaraju..no neviem nakolko to ma perspektívu.
Dakujem za rady
poraďte mi , neviem kam na vš
A ja Ti poradím úplné niečo iné. Choď si za svojím cieľom, nedaj sa nikým a ani ničím odradiť! Čo budeš a kde budeš v živote robiť, sa ukáže časom. Načo Ti budú veľké prachy, ak nebudeš vo svojej práci šťastná? Tá psychológia Ti pomôže v mnohom, naučí Ťa nazerať na ľudí inak, inak vyhodnocovať jednotlivé situácie, pochopiť seba, svoje okolie...Ale ak by si ju mala študovať nasilu, tak to nerob. Učenie Ti pôjde oveľa ľahšie, ak si zvolíš taký odbor, kt. Ťa bude baviť. Tak si vyber správne!
Tuto ujo Jefitto ti dobre píše. Dokonca sú ľudia bez domova, ktorí majú aj 4 tituly. Minule takého ukazovali. Dnes ti pomôže len jediné - dostatok šikovnosti a pracovať sama na seba, čiže podnikať. No ak nemáš peniaze a známosti, tak sa budeš pravdepodobne musieť zmieriť s nejakým podradnejším miestom alebo UP.
A ešte jedna veľmi dôležitá vec - asertivita - egoizmus - a ísť za svojím aj cez mŕtvoly. Nebrať ohľad na iných ľudí aj napriek tomu, že im ublížiš.
Poznám veľa ľudí čo majú dobré miesta ale nikto sa k tomu svojmu nedostal len s červeným diplomom!
Alebo ti ostával ešte jedna možnosť a to vysúložiť si bohatého manžela a prácu.
VŠ ti je v dnešnej dobe už len na smiech. Môj otec má veľký a malý doktorát a tri roboty, aby zarobil dokopy o stovku menej, ako ja - luzer iba s gymnáziom, ktorý programuje... takže tak
Dneska už VŠ nikoho nezaujíma, ak vieš niečo robiť a vieš to robiť dobre, si prijatá.
Zober si to tak. Vlastníš firmu a prídu ti na pohovor dvaja ľudia. Jeden, ktorý v tomto obore pracoval, vidíš, čo všetko už urobil, má referencie a vidíš, že sa vyzná do svojho remesla. Naproti tomu ti príde ucho, ktoré práve vyliezlo z VŠ s červeným diplomom, v živote nerobil to, čo potrebuješ... koho si vyberieš?
Išlo dievča do poľa, do poľa, zočilo tam sokola, sokola.
Chytilo tam motýľa, motýľa, čo si lietal dokola, dokola.
Prišiel ku nej švárny junák ´by jej niečo povedal, povedal.
Dievča sa naň usmialo, ´by ju veľmi miloval, miloval.
Už je lásky plná lúka a aj plná dedinka.
Už sa tešia obaja, lebo budú rodinka.
-----------------------
Leitmotív: tetku Betku a ujka vynechám:-)
Regarding your studying possibilieties at the university I would recommend you first of all to concentrate on your real knowledge.
At the UNI you´ll study mainly the theory, in life you will not need it.
It is to be aware that a paper can mean nothing in a real life.
The road to success is hard and tough:-)
Sorry for my bad English and for the mistakes I´ve made in the previous sentences but I don´t care:-)
You can email me and we can talk about everything. But it is a MAIL on my assistent, not directly on me.