Stále nad vecou

Príspevok v téme: Stále nad vecou
STFCK

Takže takto , dlho som sa odhodlával niekde niečo napísať , vyjadriť svoje znepokojenie nad mojou situáciou, a hľa som tu a píšem svoj príbeh :)
Huliť som začal asi niekedy v 14-15tich , iba občas , nejaké tie "prásky" od kamaráta ktorý stým mal viac skúseností , experimentovali sme z chlastom tak prečo neskusiť nejakú ľahku drogu :) pamatam sa na ten den ako keby to bolo včera :) myslel som že som lietadlo, z rukamy ako kridla som brazdil po ihrisku a krical som :) bolo to strašne super , to bol asi ten okamih kedy sa mi to zapáčilo , postupom času som fajčil viac a viac , stále suché bongá a jointy ,potom takzvane vedrá, neskor ked som nastupil na SŠ sa to rapidne zhoršilo , fajčil som každý deň , samozrejme som si to musel kupovať , ruinoval som svojich rodičov , za čo mam doteraz nenormalne vyčitky , celu strednu školu sme z "bandou" fajčili , chodili poza školu , ale nikdy sme sa nevydali na kriminalnu cestu , niečo nás asi brzdilo a za to som vdačný :)
Ako začiatok tohto všetkeho si stale pripisujem odmietnutie na vztah od mojej spolužiačky ešte na zakladnej škole , vybrala si ineho , chalana čo huli a pije denodenne , asi som bol vtom že ked budem ako on tak ma bude chcieť , žial som sa mýlil , a stiahlo ma to.
Prave vdaka tomu neviem nadviazať žiadny vztah z opačnym pohlavim od svojich 15rokov , som tichý ale rád sa porozprávam ak je potreba a je očom , pripadam si tolerantny a mily , ustretovy , rad vsetkym vyhoviem pokial je to v norme, ale mojou najvacsou slabinou je to že som silny introvert uzavrety do seba zo svojimy problemamy. Ludia naokolo mi pridu strasne jednoduchy , blabosia o vareni a o tom ako kto dnes vyzera a tom kto aky skandal sposobil , namiesto riešenia svojich problemov ich vešaju na inych a toto ma neskutočne irituje . Niekedy si pripadam že sem nepatrim , som ja vobec človek ?
Zamyšlam sa nad historiou , nad tým ako znamy manipaluju , nad tym prečo musia slovenske rodiny žiť z ruky do ust , a hlavne sa zamyslam nad buducnostou , čo nás čaká , ako sa viac zaradit do spoločnosti , ako si najst ženu ktora ma bude chapat , z ktorou sa budem moct porozpravat o všetkom možnom aj nemožnom . Ale vždy sa to niekde stratí , a ja , a ja si o5 zase zahulím , a opustím sa od týchto problemov , marihuana sa od mojich 18tich stala nastrojom ktory mi umožni svet nevidiet tak sivo , ked si zahulim nemyslim na zle veci okolo , netrapia ma politicke kauzy :D , netrapi ma vobec nič , iba to čo zjem :D
Avšak v poslednej dobe sa somnou deju čudne veci , ked si zahulim , myslim na veci ktore som robil v triezvom stave , pripadaju mi strašne trapne a hanbim sa za ne , a potom ked som triezvy tak sa mi to deje naopak , pripada mi choré že stále myslím aky som trápny ked som triezvy .
Ešte minulý rok som prestal na mesiac fajčiť , neviem presne , myslim že v novembri , vydržalo mi to mesiac a to len vdaka mojim super kamaratom ktory ma každy , ale každy jeden den nutili si snimi opat dat (toto im neodpustim nikdy) .
Najradsej by som snimi prerusil kontakty , ale poznam sa snimi už od školky a nikoho iného na trávenie volneho času nepoznám , nechcem tráviť všetky svoje volne dni doma a preto sa snimy stretavam ešte doteraz :)
Dalši problem je že viacero mojich znamych FETUJE , čo už moja hlava nedokaže pochopiť ako ich to čo ilen mohlo napadnuť , dokonca ked im poviem že by stym mali okamžite prestať tak to začnu obhajovať ake je to super ... no chápete to ???
No to je asi jadro celej veci , možem doplniť že som hulil denne , fajcil som po každej zmene v praci niekedy aj dvakrat , niekedy dokonca aj v praci , pred pracou , ešte aj po nočnej ráno aby sa mi lepšie spalo.
Teraz mám 22rokov , a chcem sa už konečne zbaviť tohto hnusneho zlozvyku . Abstinujem dnes už siedmy den , vybral som si 1.februar ako odrazovy mostik . Dokonca skušam aj prestať fajčiť cigarety , je to už tretí deň čo nefajčím , ale stým si celkom verím kedže som už raz na rok prestal :)

A vas odbornikov ale aj laikov sa chcem opytat na nejake rady , ako prekonat abstinecne priznaky (hlavne post-akutny syndrom), ako sa zbavit kamaratov ktory ma tahaju dole ale zaroven travit zmysluplne svoj volny cas niekde v spolocnosti , liecit sa urcite nikde nejdem , kedže na to nemam čas , a musim sa starat spoločne z rodičmy o domacnost a chodit do prace (a čo by vravelo okolie keby zistili že som zavisly na to ani nemyslim ) :) za vyjadrene nazory dakujem

nika82

najdi si konicka a cez tohto konicka si najdes aj novych kamaratov a na tych starych sa vkasli. drzi vas spolu len travenie. keby si mal ine zaujmy tak uz sa s nimi nemas o com bavit. zacni tancovat hip-hop, sportovat, hrat na gitare, skejtovat, ja neviem hocico
osobne som za sport, prihlasit sa na nejake sutaze napr. devinsk beh je o 2 mesiace, mozes zacat trenovat na to :)

mam56

Ak nechceš mať stále pochybnosti o tom, že do toho znovu spadneš, tak musíš užívať napr. Seroquel, ktorý ti posilní vôľu a tvoje šialené správanie sa dá do poriadku.
Podľa mňa závislosť na tráve nie je tak silná ako napr. na cigaretách alebo na alkohole. Možno dokáže tráva viac zruinovať psychiku, čo som mal možnosť zažiť na liečení, kde jeden chlapec opisoval svoje suicidálne myslenie a pod.
Čo sa týka fetovania, s tým nemám skúsenosť, ale taký toluén ti rozožerie mozog a všetko ostatné, dokonale. Okrem toho o vzniku rakoviny ani nehovorím.
Inak, neviem, prečo tak rapídne zvýšili cenu za tabakové výrobky??? Však na to už nemá pomaly nikto.
Podľa mňa zisk z predaja t. výrobkov klesne na minimum. Uvidíte.
Do, what you want:-)

Rut

Ahoj, môj názor je, že keď si raz prestal fajčiť a húliť tak to dokážeš znova,ale musíš mať silnú vôľu a chcieť dokázať v živote aj iné veci ako fajčenie a húlenie. Stretanie sa s tými istými kamarátmi či určite nedodá silu vydržať v tvojej abstinencií. Tie stavy,ktoré mávaš sú výsledkom tých rokov čo si húlil a fajčil a pil alkohol. Môj názor môžeš a nemusíš brať do úvahy. Ja na tvojom mieste,keďže sa chceš vzdať fajčenia a húlenia by som si hľadala nových kamarátov, ktorí ma podporia až kým nebudem silná a potom sa stretnem aj so starými kamarátmi lebo si budem istá, že odolám ich pokušeniam. Môj známy mal podobné stavy ako ty, lebo telo húlením a alkoholom a fajčením je ochudobnené o hlavné minerály a vitamíny. Začal brať predovšetkým na nervovú sústavu a mozog nie lieky, ale výživové doplnky, ktoré mu veľmi pomohli.Dnes je z toho von a žije kvalitnejší život. Ak by ťa zaujímalo bral Calcium-magnezium-D3,Stess B-komplex a Lecitín od značky Vitaking. Viac nájdeš na stránke -odkaz odstránený-. Dúfam, že aspoň niečo z toho čo som ti napísala ti pomôže, tak sa drž.