Nafúknuté brucho hneď po prebudení

Príspevok v téme: Nafúknuté brucho hneď po prebudení
MIMA0809

Ahojte, mám taký problém, že už skoro týždeň mám vkuse nafúknuté brucho, aj ráno hneď ako sa prebudím v spodnej časti, bolesti však nemám. Mávam problémy s dvanástnikom ( mala som zápal a mávam ho opuchnutý), na čo mi gastroenterologička predpísala diétu a lieky na žaludočnú kyselinu, ktoré som užívala mesiac, a potom kázala, ak sa vyskytnú znova bolesti. Robili mi vyšetrenia na helicobaktera, ale ten nebol zistený. Snažím sa stravovať zdravo - jogurty, ryby, chudé mäso, kefír, pohánkové, ovsené kaše varené doma, nie polotovary, ľanové semienka, namiesto cukru používam med alebo agávový sirup, snažím sa piť iba čaje bez cukru alebo s medom a citrónom a čistú vodu, jem veľa ovocia a zeleniny v surovom aj varenom stave - každý deň aspoň 200-300g. Problém mám aj so stolicou za posledný týždeň - je nepravidelná. Probiotiká neberiem, iba občas beriem Nolpazu na žalúdočnú kyselinu, pokiaľ mám bolesti, tak ako kázal lekár. Žiadne iné lieky neužívam, iba vitamín B, kvôli kútiku, ktorý viem že môže mať súvis s gastro problémom. Tiež sa chystám vyskúšať probiotiká. Viem, že musím navštíviť gastroenterológa a hneď zajtra sa tam chystám, problém však je, že na vyšetrenie budem čakať minimálne 3 týždne, lebo skôr voľné miesto nemáva, a to sú tam 3, a v mojom meste je gastroenterológia hotová márnica, tak jazdím 30 km k inému. Preto sa chcem spýtať či niekto neviete, čo by to mohlo byť a čo by aspoň trochu mohlo pomôcť, lebo to nafúknuté brucho vyzerá hrozne. Ďakujem za každú pomoc.

Veronika3991

probiotika za mna odporucam Bipron Ib-symbio. Tie pomahaju na syndrom drazdiveho creva, ktory sa prejavuje tak, ako si opisovala... Okrem toho si trea strazit stravu, tieto problemy moze spustat hocico, aj na prvy pohlad co vyzera ako zdrave... nappriklad mne robi problem i brokolica, co som si hovorila, ze ved ako je to mozne, brokolica je zdrava predsa... a ak mam hovorit za seba, tak tieto problemy s travenima vyprazdnovanim maju casto pricinu v strese.... sa ti telo snazi povedat, ze spomal.. tak fakt treba spomalit...

Siab

nafuknute brucho moze byt aj syndromom IBS – syndromu drazdiveho creva. okrem upravy stravy pomozu aj probiotika s enzymami...

Rut

Pozor na zeleninu v surovom stave, hovoria, že je zdravá, ale nikdy nevieme čo kúpime a koľko ju striekajú chemikáliami. Ja mávam podobné problémy a riešim ich tak, že užívam, ale kvalitný Acidofilus a kapsuly zelený čaj s Acai Berry od značky vitaking. Ak ťa to zaujme viac si môžeš pozrieť na -odkaz odstránený- Stolica sa upravý a črievka budú pekne pracovať.

blueberryNN

Mozno ti problem robia niektore potraviny. Skus vylucit mliecne vyrobky, ci sa to zmeni. Alebo skus vylucit obilniny, mozno to pomoze.