Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tyranie zo strany matky

Príspevok v téme: Tyranie zo strany matky
Mim2

Dobrý den, mam 16 rokov a mama ma psychicky týra. Včera sa nahnevala pretože som volala s otcom a babkou ohľadom brata a ona vybuchla a začala ma udierat. Všade . Začala mi tiecť krv z hlavy a rozplakala som sa. Nevedela som dýchať keď ma držala a udierala ale kričala som ako to šlo . Moja sestra bola úplne bez seba aj s ďalším bratom, ktorí hneď potom začali kričať tiež a prestala. No hneď potom mi hneď začala hnusne nadávať. Vraj som kur*a a pi*a aj so svojou sestrou. Hneď ako som sa postavila za seba tak odo mna požadovala telefón a ďalšie veci ktoré som od nej dostala. Viem sa s tým úprimne zmieriť nebola to prvá taká situácia keď ma začala bit, no tentokrát to uz presiahlo hranice. Pomáham jej s pranim, zehlenim, varením, nakupmy, deťmi, pracem vlastne ja so sestrou kedže otec na nás stále kričí a nemám uňho žiadnu podporu :) aj včera som mu povedala co sa stalo a on ani neprišiel ma skontrolovať. Co mam robit ?

Kimmy

Súhlasím s blueberryNN. Keby tvoja matka takto napadla niekoho cudzieho (alebo aj známeho) na ulici, bolo by to na trestné oznámenie s ublížením na zdraví. Ak ti tiekla z hlavy krv tak sa ti môže poškodiť fyzické zdravie a mozog (to psychické už určite) a to nepotrebuješ. Tvoja matka si musí uvedomiť, že nemá právo na tebe beztrestne robiť to čo by si na cudzieho nedovolila len preto, že ty si jej dieťa. Deti nie sú ani doplnok ani boxovací pytel ale bytosti ktoré majú (alebo aspoň mali by mať) rovnaké práva na ochranu ako ostatní dospelí. Bohužiaľ niekedy musia nastúpiť na ich ochranu úrady, pretože sú aj silne psychicko chorí rodičia, ktorí sú schopní svoje deti aj zabiť (také prípady sa stali ale dúfam, že tebe to nehrozí). Každopádne nenechaj si od nikoho nahovoriť že preto že ty si jej dieťa a ona je tvoja matka, tak má právo sa takto správať a že je to určite len preto, lebo neposlúchaš a podobné nezmysly. Veľa šťastia ti želám, nech sa to vyrieši v tvoj prospech a skús zavolať na tú linku podpory alebo sa poradiť napríklad v škole, so školskou poradkyňou, ak také niečo máte.

kafe

neviem, či na takéto niečo máš gule. Ale mame by som povedala: ak sa ma ešte niekedy dotkneš, pôjdem rovno na políciu.
Bije aj súrodencov? Má nejaké ps. problémy? Užíva lieky? To ako sa chová neni normálne. Volaj na hocijakú detskú linku aj keby si sa tam len vyrevala, zavolaj tam! Požičaj si telefón od kámošky, hlavne ROB NIEČO. A nenechaj to zapadnúť prachom. Potrebuješ sa pevne rozhodnúť, že takéto čosi už nebudeš tolerovať. Viac nie. Držím ti palce.
Máš možnosť presťahovať sa k babke? Čo súrodenci? Podporujete sa?

blueberryNN

hovorim o tomto

Sorry. Ja to zas vidim inak ale radsej budem ticho lebo vzdy bud rozducham vasne alebo tema zanikne zmlkne)

Blueberry, lebo vidiac uz prve komentare mi bolo jasne, akym smerom sa to bude zas cele uberat

Pomohlo velmi. Diky. Have a nice day.

adr1a.

Blueberry. Nezvyknem podcenovat ludi aj ked vseobecne o ludoch ako takych nemam prilis vysoku mienku. Nepodcenujem preto ani teba no nemyslim si, vlastne to viem, ze ty si malo kompetentna hodnotit a sudit, ci moje prispevky na tomto forume maju nulovu hodnotu :D
Prispievam na tejto stranke www.zdravie.sk lebo to zatial chcem a je to moje vlastne rozhodnutie ako aj to, kde prispejem a ako-k comu sama uznam za vhodne a primerane) Ak mas s niecim ohladne mna problem, je to iba tvoj problem. Ja s tebou problem nemam ako ani s inymi tu)) Ak nieco porusujem, obrat sa kludne na admina) ale nech to riesi niekto kompetentny. A ak som tu na F coby len 1cloveku poradila pomohla ai, tak mi bolo potesenim a ctou)

blueberryNN

adr1a informacna hodnota tvojich prispevkov je nulova, skutocne si myslis, ze niekoho zaujima, ze "a ja mam iny nazor, ale ja ho tu nenapisem, lebo to uz poznam". Tak naco sa vobec ozyvas. Nechapem. Toto nie je chat, ak prispievas, tak to ma niekomu pomoct.

Messje

Presne to som chcela napisat co blueberry.Zavolaj si na linku a vsetko povedz co sa u vas deje.Maloktore dieta,aj to tyrane uda rodica socialke.Na linke ti poradia.Toto je velmi citliva téma...v kazdom pripade,musis sa niekomu vystazovat,pretoze to moze ist s tebou dalej a moze sa to dotknut tvojej buducnosti.