Priatel ma šokoval...

Príspevok v téme: Priatel ma šokoval...
martinka 75

Začala som chodiť z jedným chalanom z našej dediny . Vždy sa ma páčil, stále som hádzala nanho očkom, ked bola príležitosť.:D Registrujem ho už dávno, ale do kontaktu s ním som sa dostala len nedávno. On ma teraz 24 rokov, vyšportovaný, slušny, velmi dobre zarába /no nie som zlatokopka/. Prve naše rande prebehlo ok, dobre sme si pokecali, niečo vypili. On ma pozval von cez fb. Ale na našej tretej schôdzke mi povedal niečo, čo ma uplne zaskočilo a neviem to rozdýchať- povedal mi, že trpí social. fobiou a ma problem chodiť do spoločnosti a nadväzovať nové kontakty. Vraj to už ma velmi dlho, začalo sa to už na zakladke. Nevedela som, čo to znamena, tak mi vysvetlil, že ked sa dostane do nejakej pre neho zlej situácie /u ostatných ludí beznej/, tak mu je zle, strasne mu buši srdce a trasie sa a nevie to ovládať. A povedal mi, že aj pred našim prvým stretnutím si musel niečo vypiť, lebo inak by neprišiel. Vraj s ludmi, ktorých pozná dlhšie nemá až taký problém, ale pri cudzich je to katastrofa. Vraj ho táto fobia dosť obmedzuje. Povedal mi, že nechce aby nás vztah bol zalozeny na klamstve a mám sa rozhodnuť, či chcem byť s ním. Neviem, neviem... Nie je na nom vidieť, že by mu niečo bolo, ale ak ho človek spozná, tak to zistí aj sám. Dal mi čas na rozmyslenie, či to chcem s ním skúsiť alebo nie. Ja fakt neviem, čo mam robiť. Vždy mi pripadal ako sympaťak, možno trochu tichší, ale toto by som o nom nepovedala. Mali ste uz niekedy vztah s človekom, ktorý mal takéto problémy? Ako to dopadlo? Bojim sa, že by nam tou fobiou obmedzoval životy...ach, čo robiť ?

Messje

Martinka,napisala si o nom,ale nic o sebe.
Ak si spolocensky typ,ktory ma rad zabavu,chodenie do kina,plesy,diskoteky,kavicky v podnikoch...tak musis vediet,ze ta to pravdepodobne caka,ze budes musiet chodit sama,alebo sa obetovat a byt s nim.
Ak ti ale tieto akcie pre zivot nie su dolezite,,,a tebe staci ist von,do prirody,len tak na navstevu na kavu ku rodicom,kamoske,,,nebude ti vadit jeho fobia.
Ver ale,ze zivot po plesoch,zabavach,baroch...nebude ta bavit cely zivot,raz to prejde.
On ale,,,bude stale tym istym clovekom "dobry,uprimny,priamy,budes sa moct na neho spolahnut,pretoze podla tvojho opisu o nom mne taky pride.
Tu si mala opisat v prvom rade seba,aky typ si ty.

tiež mám fóbiu

Ahoj, ja tiež trpím sociálnou fóbiou a som v takmer rovnakom veku. Vieš, človek so sociálnou fóbiou, hlavne tou ťažkou formou, síce ide do mesta, vybaví na úrade, ide do kaviarne, možno si dá tabletku na úzkosť a pozve dievča na rande, ale je preňho v tejto fáze dosť ťažké pracovať, ja osobne si neviem predstaviť robiť 8 hodín a viac niekde, je to tak, ako hovorí, niekedy ti začne búšiť srdce, je ti zle a podobne. Celý problém je len jediný, v adaptácii, keď človek v takom ´´vonkajšom´´ svet dokáže fungovať (kaviareň, reštaurácia, kde nie je dlho), ale v tom ´´vnútornom´´ ako sú kolektív v práci, škola a podobne, kde musí byť dlhé hodiny, je to dosť obtiažne. Ale osobne si myslím, že sa z toho dá vyliečiť, ale naozaj, je to na dlhšie pri ťažkých formách, plus treba totálne zmeniť a zresetovať myslenie, odstrániť nejaké bloky, spracovať zlé zážitky, alebo nejaké vysmievanie a všetko to s niekým skúseným prebrať.

Ja tiež hľadám dievča a je to náročné, lebo každá má požiadavky, prácu, automaticky vodičák, byt niekedy, a to mnoho soc. fobikov nemá, sú rady, že fungujú, ako fungujú. Proste je to na tebe, môže ti dať oveľa viac tento človek, ako všetci tí frajeri, čo majú na prvý pohľad všetko, možno sú sebavedomí a tým, ako sa prezentujú, vyzerajú oveľa lepšie, ako on, ale keď budete osamote a lepšie ho spoznáš, tak zistíš, že je možno o dosť lepší, ako oni, len nie je to ten typ, čo bude zo začiatku asi do všetkej zábavy chodiť. Ľudia sú v oblasti psychických chorôb, depresii, fóbii neinformovaný, nevedia presne, aké to je, a niekedy si myslia, že je to strašné, a pritom to tak nie je.

Ale podľa tvojho postoju to nevypadá, že by bol s tebou šťastný.

Gima

Podľa mna sa ten chlap zachoval ferovo. Ked očakávaš od partnera niečo viac, tak tento to asi nebude nejak extra rodinne založený a extravagantný, skôr sa asi utápa v sebaľútosti, nad nespokojnosťou zo života, no sám pre zmenu urobiť niečo výnimočmé a dôležité nie je schopný. No mohlo by sa z toho vykluť aspoň priateľstvo.

kafe

akože, ja som tiež chvíľu predýchavala, lebo som si predstavovala niečo STRAŠNÉ, ako že je bez nohy (má protézu), vážne chronicky chorý, na dialýze, má rád sex s fekáliami a podobne. Ale tak toto som nečakala.
Myslím, že je to jasné. Nechoď do toho, lebo na takéhoto chalana nemáš.

Moireal

Ja si tiez myslim, ze to beries prilis tragicky. Ty tiez niesi dokonala. Uprimne, kazdy clovek ma nejaky psychicky problem. Chapem tvoj strach, si asi mlada a chces sa zabavat. Ak je zabava pre teba priorita, tak nechaj chlapca tak. Ak uz si vyzretejsia a hladas v zivote nieco ine, skutocny pokoj duse alebo napredovanie, moze ta chlapec vela naucit. Je od neho velmi cestne, ze ti to povedal. Mne by padlo zatazko ho po takom priznani odkopnut ale to najdolezitejsie je, aby ste sa ani jeden netrapili v nefunkcnom vztahu. Popremyslaj teda nad tou zabavou.
Tiez si myslim, kolkych ludi v zivote stretavas a maju kadejake dusevne problemy a mozu chodit k psychiatrovi ale sa s tym boja priznat, lebo Slovensko je v tomto take ubohe a zaprdene. Tak mala krajina s tak obrovskou koncentraciou predsudkov, hlupych nazorov, zaprdenosti. Vitaj vo svete, kde ludia maju problemy. O tomto to totiz je. Nerodime sa, aby sme tu zili ako v raji, ale aby sme zapasili s nasimi problemami, ktorych ma vacsina ludi viac nez dost. Tak nad tym porozmyslaj a rozhodni sa spravne...

Biela.Kobra

Je to chlap na mieste, má gule a je čestný. Predstav si, koľko odvahy a vnútornej sily to chce, aby človek s takouto fóbiou pozval dievča na rande. A ešte to s tebou myslí seriózne, keď sa ti s tým hneď priznal. Na plesy spolu chodiť nebudete a keď bude treba dačo vybaviť na nejakom úrade, asi to ostane väčšinou na tebe, ale ja by som takéhoto chlapa brala.