Začala som chodiť z jedným chalanom z našej dediny . Vždy sa ma páčil, stále som hádzala nanho očkom, ked bola príležitosť.:D Registrujem ho už dávno, ale do kontaktu s ním som sa dostala len nedávno. On ma teraz 24 rokov, vyšportovaný, slušny, velmi dobre zarába /no nie som zlatokopka/. Prve naše rande prebehlo ok, dobre sme si pokecali, niečo vypili. On ma pozval von cez fb. Ale na našej tretej schôdzke mi povedal niečo, čo ma uplne zaskočilo a neviem to rozdýchať- povedal mi, že trpí social. fobiou a ma problem chodiť do spoločnosti a nadväzovať nové kontakty. Vraj to už ma velmi dlho, začalo sa to už na zakladke. Nevedela som, čo to znamena, tak mi vysvetlil, že ked sa dostane do nejakej pre neho zlej situácie /u ostatných ludí beznej/, tak mu je zle, strasne mu buši srdce a trasie sa a nevie to ovládať. A povedal mi, že aj pred našim prvým stretnutím si musel niečo vypiť, lebo inak by neprišiel. Vraj s ludmi, ktorých pozná dlhšie nemá až taký problém, ale pri cudzich je to katastrofa. Vraj ho táto fobia dosť obmedzuje. Povedal mi, že nechce aby nás vztah bol zalozeny na klamstve a mám sa rozhodnuť, či chcem byť s ním. Neviem, neviem... Nie je na nom vidieť, že by mu niečo bolo, ale ak ho človek spozná, tak to zistí aj sám. Dal mi čas na rozmyslenie, či to chcem s ním skúsiť alebo nie. Ja fakt neviem, čo mam robiť. Vždy mi pripadal ako sympaťak, možno trochu tichší, ale toto by som o nom nepovedala. Mali ste uz niekedy vztah s človekom, ktorý mal takéto problémy? Ako to dopadlo? Bojim sa, že by nam tou fobiou obmedzoval životy...ach, čo robiť ?
Priatel ma šokoval...
Ked ta oslovil a isiel s tebou na rande, tak to nema taku silnu fobiu. Vztah s tebou moze byt pre neho liekom.
Ja som mal nieco podobne, nebola to sice priamo fobia ale skrz to som sa bal stretavat a komunikovat s ludmi. A prave vztah s teraz uz mojou manzelkou ma z toho dostal. Vo vztahu, ktory som mal pred tym som mal neskutocnu tremu pred kazdym rande a na prve som ani neprisiel - cakala na mna zbytocne.