problem

Príspevok v téme: problem
mlieko8888

Kedy ste mali prvú hádku s partnerom? Čo bolo predmetom hádky?

S priatelom som sa pohadala po 2 mesiacoch krasnej zamilovanosti. Pohadali sme sa kvoli jeho byvalej zene. Su priatelia, chodia spolu sem tam na kavu. Od seba su uz 6 rokov, my sa pozname dva roky kym sme sa dali dokopy a viem, ze odkedy su rozvedeni, nebolo uz medzi nimi nic, cize nikdy by som ho nepodozrievala, ze by s nou este nieco niekedy chcel mat. Problem je ten, ze ona je na neho dost citovo naviazana, vlastne si za tych 6 rokov co su od seba uz ineho nenasla. On casto akoby z povinnosti, z lutosti velakrat jej vyhovie, zrusi nas plan aby jej mohol pomoct naposledy to bolo stahovanie skrine a ine take veci..Druha vec ze, ze nechce aby vedela, ze niekoho ma. Povedal, ze na to nie je pripravena, ze je na tom zle psychicky a ze raz jej to istotne povie, ale teraz ze este nie je ten spravny cas. Povedala som priatelovi naposledy k tej skrini tolko, ze si myslim, ze je na nom citovo zavisla a on tiez na nej. Ze vela veci jej prekusne aj na ukor seba. Dost sme sa pohadali, povedal mi, ze mu nerozumiem, ze tomu nerozumiem, ze to tak nie je. Neviem co si o tom mam mysliet. Neziarlim ani nic, ale stve ma, ze sme sa pohadali kvoli niekomu, ze sa dokazal so mnou pohadat, kvoli byvalej zene a to ozaj kruto. Celu noc som preplakala. Povedala som mu, ze bola chyba ze sme zacali spolu chodit lebo mu to komplikuje zivot. On to samozrejme pochopil zle a ze sa mu vyhrazam rozchodom. Tiez to velmi zle vzal, mala som pocit, ze sa tym nieco narusilo, ze tu istotu co sme medzi sebou budovali, tym ze ma zle rozumel sme stratili. Co si o tom myslite

mlieko8888

blueberry
dakujem musim to skusit takto aj ked nemam ani paru ake to je byt v manzelstve tolko rokov ako boli oni. 9 rokov. myslis ze by vzal moj nazor?

tasty

tento chlap nemá gule

on a tá bývalka sú na betón rovnakí, obaja sa nechajú ľutovať, že akí sú len úbožiaci, fakt smutné. Bývalka sa ľutuje preto, aby ju ľutoval každí, teda hlavne bývalý, a bývalý sa ľutuje preto, že musí ľutovať bývalku, lebo sa rozviedli.

Škoda, že Teba nikto neľutuje, čo je fakt zľutovania hodné

s takým to mužom, ale skôr nemužom, by som si vzťah nevedela predstaviť

mlieko8888

jax

no to si vedla. ani by ma nenapadlo ze by ma s nou alebo s niekym inym podviedol. Poznam ho velmi dobre za cias kamaratstva on nie je ten typ absolutne. Viem co ano u neho a co nie.
Tu je problem, ze on citi zodpovednost za nu, ze ho manipuluje a ze sa aj casto kvoli nej citi zle, lebo sa mu stazuje, naklada mu. A kvoli nej som sa s nim pohadala, lebo si ani nechcel zamysliet ci to nahodou nie je pravda. Nikdy som mu ju nevytkla, ani nikdy som nerypla do neho v tom zmysle aby sa k nej vratil alebo ine kraviny.

blueberryNN

Jax vidis iba co chces vidiet alebo nevies citat? Majetnicke baby? Problem je v jeho naviazanosti na byvalu, to, ze jej isiel skrinu prenasat, iba nastartovalo hadku, ale problem visel vo vzduchu a na vine je nevyriesena minulost jej partnera. Takze brzdi v obvinovani a radsej si dva-trikrat precitaj prispevok, nez zareagujes, lebo unahlenym osocovanim mozes viac ublizit ako pomoct.

A teraz k teme. Nie je v poriadku, ako to ma zariadene. Urcite nie je v poriadku, ze pred byvalou manzelkou, s ktorou sa rozviedol pred 6 rokmi, taji, ze ma partnerku. Prva hadka a strach, ze ste tym nieco znicili. Nie, neznicili. Pockaj par dni a uvidis, ze ak tam ta laska skutocne je, postupne sa zase budete citit obaja rovnako ako pred hadkou. A nabuduce si das viac pozor na to, ako sa spolu rozpravate. Takze si nevycitaj, ze ste sa pohadali. Ina vec je, ze nutne potrebujete vy dvaja rozhovor. On MUSI riesit svoju situaciu. Vysvetli mu v klude a bez obvinovania, preco jeho vztah medzi nim a byvalou nie je zdravy. Myslim, ze dovody vies. Vie ich kazdy nezainteresovany. Rozpravaj sa s nim nie z pozicie partnerky, ale z pozicie cloveka, ktory chce pomoct jemu, ale aj jeho sucasnej partnerke, ktorou si ty. V rozhovore uplne uprednostni jeho, pocuvaj ho a pozeraj sa na veci z jeho pohladu. A snaz sa jeho myslienky naviest na normalnu cestu. Ak uvidis, ze k tomu nema ani len sklony, tak potom ma to mrzi, ale riesenie jeho problemu moze byt nadlho, pretoze ho riesit nechce, ani si ho nemusi priznat. Ak uvidis, ze ma sklony sa pohnut dalej, potom ho v tom podporuj, chap, pomahaj mu. Musi mat pocit, ze si na jeho strane a ze spolu riesite nieco, s cim on potrebuje pomoct.

nlieko8888

kaffe, skor by som mu chcela v tom pomoct, leboje v poiadku ich vztah, verim mu nie na 100% na 1000000% ze ma miluje, ze by sa k nej nevratil, ze by ma neopustil. Ako si pisala je to prehnany dobracisko. Chcela by som, aby otvoril oci, aby prestal citit vinu a zodpovednost za nu. Neviem ako mu to mam vysvetlit. Pravdepodobne si mysli, ze keby sa od nej odtrhol ze by bol zodpovedny za jej zrutenie choroby a v starobe aj smrt aj keby bola prirodzena :/

Jax

Oooo tak toto poznam :-)
Ruku na srdce, keby pomahal kolegyni, susede, svagrinej, komukolvek, stale by si mu to vycitala a vadilo by ti to.
Ja tiez pomaham komukolvek byvalky nevynimajuc. A partnerke to vadi. A keby sa rozideme pomaham aj jej, tak ako jej pomahaju jej byvali. No to uz je ok :-P

Majetnicke, ziarlive, nedovercive baby. Zbytocne si nicite vztahy a zdravie. Ked ta bude chciet podviest, tak to spravi a ty sa mozes aj na hlavu postavit. Alebo ta podviest nechce a nikdy to nespravi. Ty mozes akurat tak pomahat budovat alebo nicit vas vztah.

Ja osobne mam taku filozofiu, ze do vsetkeho idem naplno. Milujem naplno a ma to jednu vyhodu - nikdy si nemusim nic vycitat. Neziarlim a preto je to cisto na partnerke, ci ma podvedie. Ja jej na to dovod nedam a ona to moc dobre vie.

kafe

toto mi vôbec nepríde kóšer: nechce, aby vedela, že niekoho má? 6 ROKOV po rozvode??? a z ľútosti zruší vaše plány, aby pomohol bývalke?
Dievča, radšej brzdi, lebo to vôbec nevyzerá dobre. To je horšie, ako keď je chlap naviazaný na mamičku. Pomôcť niekomu, hocikomu - fajn. A že ublíži tebe, to mu nevadí? Neni mu to ľúto? Má s bývalkou deti?
Kľudne môžu s bývalkou dobre vychádzať. Ale tá naviazanosť mi príde vadná, jasne dáva najavo, že prvoradá je pre neho minulosť a nie ty. Nevie sa odpútať a žiť ďalej, chce nejakým spôsobom odčiniť vinu ktorú cíti za to, že im to nevyšlo. Klasický až chorobný dobráčisko, ktorý sa ide potrhať aby pomohol druhým, len "doma" nechá ženu, deti samé a na seba kašle detto.
.
Podľa mňa, kým neprerušia spolu kontakt úplne, tak sa chlapec nepohne ďalej (a ona už dupľom nie). Nestroskotal mu aj iný vzťah kvôli tomuto? To dospelá ženská nemôže chvíľu počkať? Skriňa neni urgentná vec, kľudne jej mohol pomôcť až po programe ktorý ste spolu mali. Keby chcel. Ale on nechcel, nebolo mu ani trochu ľúto sa na teba vysrať a utekať k bývalke.
Takéto veci by som netolerovala. Ak chlap neni vyrovnaný s rozchodom, alebo je takto naviazaný na bývalku, radšej dovi dopo. Vy ste traja v tom vzťahu. To by asi nikomu nevyhovovalo. On asi tiež nechápe, ako ubližuje. Smutné.