Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

problem

Príspevok v téme: problem
mlieko8888

Kedy ste mali prvú hádku s partnerom? Čo bolo predmetom hádky?

S priatelom som sa pohadala po 2 mesiacoch krasnej zamilovanosti. Pohadali sme sa kvoli jeho byvalej zene. Su priatelia, chodia spolu sem tam na kavu. Od seba su uz 6 rokov, my sa pozname dva roky kym sme sa dali dokopy a viem, ze odkedy su rozvedeni, nebolo uz medzi nimi nic, cize nikdy by som ho nepodozrievala, ze by s nou este nieco niekedy chcel mat. Problem je ten, ze ona je na neho dost citovo naviazana, vlastne si za tych 6 rokov co su od seba uz ineho nenasla. On casto akoby z povinnosti, z lutosti velakrat jej vyhovie, zrusi nas plan aby jej mohol pomoct naposledy to bolo stahovanie skrine a ine take veci..Druha vec ze, ze nechce aby vedela, ze niekoho ma. Povedal, ze na to nie je pripravena, ze je na tom zle psychicky a ze raz jej to istotne povie, ale teraz ze este nie je ten spravny cas. Povedala som priatelovi naposledy k tej skrini tolko, ze si myslim, ze je na nom citovo zavisla a on tiez na nej. Ze vela veci jej prekusne aj na ukor seba. Dost sme sa pohadali, povedal mi, ze mu nerozumiem, ze tomu nerozumiem, ze to tak nie je. Neviem co si o tom mam mysliet. Neziarlim ani nic, ale stve ma, ze sme sa pohadali kvoli niekomu, ze sa dokazal so mnou pohadat, kvoli byvalej zene a to ozaj kruto. Celu noc som preplakala. Povedala som mu, ze bola chyba ze sme zacali spolu chodit lebo mu to komplikuje zivot. On to samozrejme pochopil zle a ze sa mu vyhrazam rozchodom. Tiez to velmi zle vzal, mala som pocit, ze sa tym nieco narusilo, ze tu istotu co sme medzi sebou budovali, tym ze ma zle rozumel sme stratili. Co si o tom myslite

Jax

Tak mu to tak povedz. Keď bude ok a nie podráždený, inak z toho bude len ďalšia hádka. A neodpovedala si či majú deti.

mlieko8888

lenze ten moj drhay ani nevidi, ze ani ako kamaratka mu neostala. s priatelmi sa predsa mozes podelit aj o radosti. Plus vidim ako castokrat je z nej podrazdeny lebo mu naklada. Ma pocity viny a ze stale nieco musi odcinovat. Lebo to robi ona! Predsa aj ked mam nejake problemy, budem svojich priatelov takto trapit? Manipuluje nim a velmi dobre vie ako na neho, lebo je dobracisko.Nechava sa lutovat. Neslo o prenesenu skrinu. Nevadilo mi, ked s nou skocil na kavu pred vianocami, nevadi mi, ze si napisu sem tam, lebo viem o tom uz velmi dlho a mala som dost casu sa presvedcit, ze medzi nimi uz nikdy nic nebude. Viem ze k nej neciti nic ine nez len lutost, to ani nie je priatelstvo. Nie som majetnicka. Chcem aby sa moj priatel prestal citit zodpovedny a vinny.

blueberryNN

ah Jax, kludne nech jej pomoze. Ale bez toho, aby pritom musel zapierat, ze ma uz novu partnerku. Takisto spoliehanie sa aj 6 rokov po rozvode len na byvaleho a byvaly vzdy rusi ostatne plany a nakluse? To je skor majetnictvo zo strany niekoho ineho a nie sucasnej partnerky.

Jax

Maju aj deti?
Ak ho poznas tak musis tiez vediet, ze povedat "bola chyba ze sme spolu zacali chodit" je strasna blbost a nijak dobre sa to chapat neda. Taketo kraviny vedu k rozchodom, ak ho nechces tak to uz nikdy nehovor.

Blue - preniesol skrinu. Ona mu to vycita a pohafala sa s nim preto. Moze si ho majetnicky zavriet do pivnice a zabezpecit, aby nemal s byvalou ani inou kontakt...

Nerozumiem, ak sa s niekym rozidem musim sa s nim prestat stykat? Nemal by som pre istotu byvalu rovno zakopat v lese? Iste, berie to zle a asi nie je idealne stykat sa s nou, aj ked jej tym chce pomoct. Ale diskutovat o tom a hadat sa o tom su dve rozdielne veci. Skus sa druhykrat ovladnut a diskutovat...

mlieko8888

blueberry
dakujem, si ma povzbudil/a
nebudem naliehat ani tlacit. Pri vhodenj prilezitosti sa skusim s nim presne takto porozpravat

blueberryNN

Zalezi na tom, nakolko ti bude doverovat. Najskor ho musis presvedcit, ze ti skutocne zalezi na nom, ze mu chces pomoct. Ja myslim, ze moze zobrat tvoj nazor, aj ked jednoduchsie by to asi bolo, keby sa o tom rozpraval s nejakym dobrym kamaratom. No kazdopadne za pokus to stoji, lebo aj tak inu moznost podla mna nemas. Proste vas vztah daj bokom pri rozhovore. Rozpravajte sa o nom, ako sa citi, skuste najst spolu povod tych pocitov viny a dost spolu k nejakemu zaveru, co s tym je mozne urobit. Daj mu najavo aj to, ze ho uplne chapes. Pretoze ho podla mna aj skutocne chapes. Zalezi na tom, ci ti bude verit. Ak ano, ja myslim, ze sa mu mozu pootvorit oci a postupne to moze cele zacat vidiet objektivne. Mne sa to vidi tak, ze zije v akomsi zajati. A tymto ho mozes vyslobodit, Jeho, aj jeho byvalu manzelku.