Zdravim ta, zalozil som tuto temu, lebo chcem vediet aky pohlad maju ludia na toto spravanie. Pracujem v kolektive uz niekolko rokov. A co som si vsimol tak zeny strasne radi ohovaraju inych ludi a najma ine zeny. Velku cast dna napr. v nasom kolektive riesia spravanie a celkovo osobnost inych zien v kolektive. Ano, maju co na praci ale napriek tomu si stale najdu dost casu aby stihli ohodnotit, poohovarat a pospinit osobnost inej zeny. Napr. teraz k nam nastupila jedna slecna, vcelku sympaticke ziena, mila, ja s nou nemam problem vychadzat. Je este taka ticha, lebo je nova vsak takze sa len okukava ako kazdy novy zamestnanec. Alebo je jednoducho taka povaha. Ved napokon kazdy sme nejaky. Jeden sa potrebuje ukazovat pred ostatnymi, upozornovat na seba a byt v centre inych a su ludia ktori si nepotrpia natom a venuju sa praci. No a samozrejme ona mojim klebetnym kolegyniam, strigam ako ja ich s kolegom volam neda "spavat" Riesia ju ako vyzera, ako sa sprava, co urobila, resp. neurobila, co povedala, proste vsetko. Oni sa poznaju a ona je nova, tak sa proti nej spikli vsetke. Take strigy miestne :-D Staci ze urobi nejaku chybicku, hned nato poukazuju a rozoberaju to ale nikdy ju nepochvalia aj ked si to zasluzi. Neviem co im vadi, je mlada a sympaticka tak asi toto ale oni vlastne riesia skoro kazdu ktora s nimi nebija bandu ako sa vravi. Ako nechapem toto spravanie zien ze vam niekto nepadne do oka tak ho musite permanentne rozoberat. Preco to robite, preco to zeny robia? Medzi nami muzmi sa toto nedeje. Ako utahujeme si zo seba, ale taketo pletky, klebety, klamstva sirit o niekom. A keby si tolko aspon taketo zenske nevymyslali o druhych, neprekrucali pravdu o druhych. Ju riesia preco sa rozviedla, preco nikoho teraz nema, preco nema deti, kde predtym pracovala, a toto, a tamto, proste co ich napadne. A kolko si len tak z hlavy dohovarate co mozno ani pravdou o danom cloveku nieje. Tie druhe strigy ktore to pocuvaju samozrejme tomu uveria. Take su naivne a dychtive po pospineny konkretnej osoby ze uverite kazdemu klamstvu. To davam ludom chut do zivota ze riesia zivot inych zien?
Kolko klamstiev sa takto siri o zenach ktore si toto nezasluzia. Kolko polopravd a vymyslov sa takto nepravom vypusti z hub tychto klebetnych zenskych.
A ja sa pytam, preco su zeny take? Preco radi spinia povest inej zeny? Nehovorim o zenach, o ktorych je verejne jasne ze vedu nejaky bujary zivot, striedaju chlapov, spijaju sa a pod. Ale casto su tercom takychto klebetnych papul zeny ktore si to nezasluzia. A co som si tiez vsimol ze radi spinia osobu zeny pred muzmi. A naivni muzi uveria.
Ako nechapem, co sa skryva za takymto spravanim zien? Zavist? Nenavist? Tuzba ublizit? Tuzba zbavit sa danej zeny ktora inej zene "lezi" v zaludku?
No co ma zaraza, ze casto su to zeny ktore su veriace. Chodia do kostolov, na spovede, na rozne duchovne podujatia, nosia kriziky, svate obrazky, ale ich spravanie vypoveda o niecom inom. O tom ze neziju zivot aky im kaze biblia, cirkev, nabozenstvo. Tak potom ocom to vsetko je? No aby som nespinil len tzv. krestanky samozrejme medzi klebetnice patria aj ateistky. To ta prva skupina ma zaraza.
Ďakujem, že si si našiel čas toto prečítať a ďakujem aj za prípadnú reakciu :-)
Veríte takýmto rečiam?
Ja robim v muzsko - zenskom kolektive a u nas sa toto nedeje. Ani sa v pracovnom case nerozoberaju serialy, politika ani futbal. Asi to bude tym, ze mame dost prace a kazdy ma svoju agendu, do ktorej sa ini nestareju. Travime spolu vela casu, a tak pozname navzajom svoje rodinne pomery, priatelime sa aj s rodinnymi prislusnikmi, pomahame si, ak treba. Pokecat si chodime po praci na pivo ci na futbal, ale aj to sa bavime o praci, o rodinach alebo o veciach medzi nebom a zemou, nemame potrebu pitvat niekoho, kto tam nie je. Samozrejme, obcas sa ponatahujeme, obcas pohadame, ale berieme to tak, ze kazdy je nejaky a obcas ma kazdy svoj den. Mali sme kolegynu, ktora nasla sebarealizaciu v ohovarani, osocovani, vnasala zlu krv a tazke ovzdusie. Nastastie sla za lepsim, a tak sa vzduch zasa precistil.
Ja mám skúsenosti že chlapi sú klebetnejsi ako ženy.A čo ty pocuvas tieto klebety o svojej kolegyni a nič ,nelubi sa ti ,alebo keď tu nová kolegyňa nerobila tak čo klebety neboli.A ináč ty na fóre tiež určitým spôsobom klebetis .Napíš co si o tom myslíš.
presne tak vypichol by som zopar bodov
nezovseobecnujte lebo ohovarania sa dopusta alebo dopustil snad azdy ale nie kazdy rovnakeho typu a rovnako casto
dalej ano je to aj obava z konkurencie, muzi maju svoje sposoby ako superit jeden s druhym a zeny zase svoje, su to rozne prejavy agresivity, pretekania sa, ale moze to byt aj potreba ulavit si ked je niekto nespokojny s vlastnym zivotom
a ano zalezi na povahe, zalezi ako ma clovek rozvinutu emocionalnu inteligenciu
okrem ineho si myslim ze tie impulzy veduce k ohovaraniu su viac instinktivne a podvedome nez uvedomene a racionalne, tie zeny tak vytvaraju taky vlastny spolok a to robia ludia stale
hej hej hej! niektore, nie vsetky! a zase poznam muzov, ktori tiez rozoberaju ostatnych viac, ako je zdrave, negeneralizujte problem na zeny vs. muzi, voci tym, ktore take nie su, je to nespravodlive, a preco to robia? lebo kazdy ma pravo volby, co robi a aky je, tak je to sucast povahy jednotlivcov, nie skupiny zvanej zeny, niektore povahove crty su rozsirenejsie, ale vzdy je to o rozhodnuti jednotlivca
Lebo sú d-r-b-nuté na hlavu, povedzme si pravdu, robia to aj chlapi, ale menej. Ženy proste v sebe vidia konkurenciu. Tie tvoje kolegyne sú obyčajné zakomplexované kravy, kt. potrebujú niekoho ponižovať, aby sa ony cítili nadradene, normálne mi prišlo zle, ako som to čítala, aj ja mám s takými totiž skúsenosti, špiny jedny, prečo nevedia takéto jednoducho skapať, akoby ich spoločnosť potrebovala!! Na tvojom mieste by som sa s tou novou mladou určite kamarátila, povzbudila ju a hlavne tým harpyám aj vulgárne vynadala, že čo si to dovoľujú. Pamätajte si, že vyrovnaný človek sa nepotrebuje do slabšieho obúvať, ani sa nad niekým vyvršovať, naschvál ho kritizovať či vysmievať. Ver, že toto robia len zakomplexované harpye, nespokojné samy so sebou, ako napr. tvoje kolegyne. Navyše je v tom aj závisť. A asi majú dobrých mužov, kt. im všetko zabezpečia, vydali sa najpravdepodobnejšie z rozumu a teraz si užívajú, že im mužíčkovia behajú okolo rite, nemajú čo iné na robote, nudia sa a tak riešia tých, kt. nemajú nudné životy a majú skutočné problémy. A už by im to mal konečne niekto vyšplechnúť do ksichtu, hlavne tým s krížikmi!!!
Neries. Zas sa tu zacnu zvady uvahy co bolo skor. Vajce ci kurca) Zi a nechaj zit. Ja tiez zeny prilis nemusim. Ale zas poznam aj takychto muzov :D Toto nevyriesis takze strata casu))
Tak ženy toto majú v povahe, s tým nič nenarobíš :D
pre lepšiu ilustráciu si pozri toto video www.youtube.com