Zdravim ta, zalozil som tuto temu, lebo chcem vediet aky pohlad maju ludia na toto spravanie. Pracujem v kolektive uz niekolko rokov. A co som si vsimol tak zeny strasne radi ohovaraju inych ludi a najma ine zeny. Velku cast dna napr. v nasom kolektive riesia spravanie a celkovo osobnost inych zien v kolektive. Ano, maju co na praci ale napriek tomu si stale najdu dost casu aby stihli ohodnotit, poohovarat a pospinit osobnost inej zeny. Napr. teraz k nam nastupila jedna slecna, vcelku sympaticke ziena, mila, ja s nou nemam problem vychadzat. Je este taka ticha, lebo je nova vsak takze sa len okukava ako kazdy novy zamestnanec. Alebo je jednoducho taka povaha. Ved napokon kazdy sme nejaky. Jeden sa potrebuje ukazovat pred ostatnymi, upozornovat na seba a byt v centre inych a su ludia ktori si nepotrpia natom a venuju sa praci. No a samozrejme ona mojim klebetnym kolegyniam, strigam ako ja ich s kolegom volam neda "spavat" Riesia ju ako vyzera, ako sa sprava, co urobila, resp. neurobila, co povedala, proste vsetko. Oni sa poznaju a ona je nova, tak sa proti nej spikli vsetke. Take strigy miestne :-D Staci ze urobi nejaku chybicku, hned nato poukazuju a rozoberaju to ale nikdy ju nepochvalia aj ked si to zasluzi. Neviem co im vadi, je mlada a sympaticka tak asi toto ale oni vlastne riesia skoro kazdu ktora s nimi nebija bandu ako sa vravi. Ako nechapem toto spravanie zien ze vam niekto nepadne do oka tak ho musite permanentne rozoberat. Preco to robite, preco to zeny robia? Medzi nami muzmi sa toto nedeje. Ako utahujeme si zo seba, ale taketo pletky, klebety, klamstva sirit o niekom. A keby si tolko aspon taketo zenske nevymyslali o druhych, neprekrucali pravdu o druhych. Ju riesia preco sa rozviedla, preco nikoho teraz nema, preco nema deti, kde predtym pracovala, a toto, a tamto, proste co ich napadne. A kolko si len tak z hlavy dohovarate co mozno ani pravdou o danom cloveku nieje. Tie druhe strigy ktore to pocuvaju samozrejme tomu uveria. Take su naivne a dychtive po pospineny konkretnej osoby ze uverite kazdemu klamstvu. To davam ludom chut do zivota ze riesia zivot inych zien?
Kolko klamstiev sa takto siri o zenach ktore si toto nezasluzia. Kolko polopravd a vymyslov sa takto nepravom vypusti z hub tychto klebetnych zenskych.
A ja sa pytam, preco su zeny take? Preco radi spinia povest inej zeny? Nehovorim o zenach, o ktorych je verejne jasne ze vedu nejaky bujary zivot, striedaju chlapov, spijaju sa a pod. Ale casto su tercom takychto klebetnych papul zeny ktore si to nezasluzia. A co som si tiez vsimol ze radi spinia osobu zeny pred muzmi. A naivni muzi uveria.
Ako nechapem, co sa skryva za takymto spravanim zien? Zavist? Nenavist? Tuzba ublizit? Tuzba zbavit sa danej zeny ktora inej zene "lezi" v zaludku?
No co ma zaraza, ze casto su to zeny ktore su veriace. Chodia do kostolov, na spovede, na rozne duchovne podujatia, nosia kriziky, svate obrazky, ale ich spravanie vypoveda o niecom inom. O tom ze neziju zivot aky im kaze biblia, cirkev, nabozenstvo. Tak potom ocom to vsetko je? No aby som nespinil len tzv. krestanky samozrejme medzi klebetnice patria aj ateistky. To ta prva skupina ma zaraza.
Ďakujem, že si si našiel čas toto prečítať a ďakujem aj za prípadnú reakciu :-)
Veríte takýmto rečiam?
ahoj,je to uplna bezna ludska vlastnost,niekto ohovara viac niekto menej,a je to vsade aj v zahranici,ty si si nasiel dost casu na ohovorenie tych tvojich strig,az moc,preco odcudzujes co sam robis,ak sa ty kolegyna paci pozvy ju niekam,kolegyne budu mat temu a ty mozno priatelku
A potom ci sa da verit ludom. Neda, pred tebou sa tvaria ako krotke jahniatka a len co sa zabuchnu dvere za tebou uz ta ohovoria. A tie takzvane silene usmevy co niektori ludia nahadzuju od ucha k uchu akoze su radi ze ta vidia. Tu plati asi jedine a tiez tu prispejem obrazkom ato
fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net
Klebety su zaobstarane neprajnikmi, rozsirovane hlupakmi a akceptovane idiotmi. Klebety vznikaju zo zavisti, ktora je najvyssou formou uznania, pretoze najviac vas odsudzuju za to, co vam zavidia...
Viem, ake to je...moje kolegyne na cele s nadriadenou nepichopili, ze kamaratky sa hladaju v skole. Do prace chodim pracovat..stalo ma to skoro miesto. Vecny boj o prezitie iba kvoli zavisti a pocitu, ze som ina a neprisposobiva. Necitim potrebu viest stupidne debaty aku suknu ma ktora na sebe a co povedala na chodbe Anca Mare...ale zrejme sa to nosi..taketo spravanie dokaze jedincovi velmi poskodit. Ziska punc neprisposobiveho, konfliktneho, nerespektujuceho cudaka...a prva informacia je vzdy zarucene pravdiva. Nik to z vas nezmyje. To, ze mate okruh priatelov na patricnej urovni..ze si plnite pracovne povinnosti, pomozete inym, mate svoje zaluby a slusnu rodinu je vedlajsia. Drbny riesia kazdy den novy problem okolo vas...ktory vlastne nie je. Cele je to ICH problem...
Dakujem za reakcie a nazory. Ved praveze ani mne nejde do hlavy ako niekto moze vacsinu svojho zivota premrhat ohovaranim inych ludi. To aky su, ako vyzeraju, ako sa spravaju, ako su obleceny a pod. Namiesto toho aby zdokonalovali svoj zivot stracaju cast svojho zivota hodnotenim inych. Napriklad v zahranici som sa s tym takmer vobec nestretaval, tam sa kazdy venoval svojej praci, rodine a sebe. Nehodnotili kto ako vyzera, kto co ma oblecene, kto sa s kym rozisiel ci s kym sa dal dokopy, kto sa este neozenil, nevydal a podobne pic*vinky. Tie obrazky maju vystizny obsah.
ale ved ti normalni si nerobia z hlavy odpadkovy kos a taketo kraviny nepocuvaju, pockaju si, kym si budu moct spravit vlastny nazor. a ti co maju radi intrigy a nie su to len zeny, ale aj kopec chlapov takym sa vyhnut treba. ved taki ludia su smiesni. lutuj ich, lebo ani si neuvedomuju ako velmi ich to ponizuje. Tito ludia uz potrastani su, svojou hlupostou. Taky clovek nemoze byt uspesny, taky clovek sa uz nikam neposuva a pravdepodobne v zivote ani nic nedosiahol.
alebo este jedno vystizne vysvetlenie
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net
ta kolegyna tvoja nieje jedina ktora je ohovarana, tak to je v skoro kazdej praci, v mensom ci vacsom kolektive kde sa ludia nudia a nepracuju. A deje sa to aj mimo prac. prostredia, medzi susedmi atd. Ta tvoja kolegynka a jej podobne spolutrpitelky :-D by takymto sliepkam mali dat tento odkaz
fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net
Kritik
Aj ja nenavidim zenske tohto typu.Niekedy sa hanbim,ze som zena.Sme hnusne a zakerne miesto aby sme pomohli.Ja teda nie.Neznasam zeny typu su su su.
Ty ako chlap urob jednu vec...ked to pocujes a vidis,proste im to povedz,ci sa necitia blbo pri neustalom oklepavani.Kludne im povedz,ze by jej skor mohli pomoct dostat sa do kolektivu.Joooj ja keby bola chlap...ja by som si ich vedela vychutnat.Bud jej ty kamarat,ked sliepky vedia len kotkodakat.
ohovárajú lebo závidia a vidia v tej slečne konkurenciu a závidia krásu, mladosť, prácu, chlapa všetko. A ako sa hovorí,
AK STE ZAUJÍMAVÝ PRE INÝCH TAK VÁS OHOVÁRAJÚ
tu je téma kde sa tomu tiež venovalo
www.zdravie.sk
ináč bratku, vy tiež ohovárate aj keď menej. Ohováraniu žien sa často venujete aj najmä tie ženy ohovárate a rozoberate, ktoré vás buď odmietli alebo ktoré by ste radi dostali ale z nejakých dôvodov nemôžete mať.
Ja ti neviem povedat preco toto niektori robia, mna taki ludia tiez odpudzuju. Hovorim ludia, lebo nie vzdy ohovaraju zeny, hoci je pravda, ze zeny k tomuto maju urcite vacsie sklony. V prvej praci som mala kolegu, chlapa a ten toto robil. Kazdeho ohovaral. Ked bol s kolegom A, ohovaral kolegu B, ked bol s B, ohovaral A atd. Ohovaral jednu babu co k nam nastupila ako nova ale ked bol s nou, balil ju. Preco sa takto spraval, neda sa asi pochopit. Teraz mam pracu s troma kolegynami a dve z toho su taketo ohovaracky. Ja ked som tam nastupila, tiez ma ohovarali a snazili sa mi robit zle, konrektne hlavne jedna. Aj ony dve medzi sebou sa tiez pochytili a hadali sa tak, ze to musel ist riesit sef. Pri mne sa tiez snazili ohovarat jedna druhu, ja som sa do ich ohovaraciek nezapajala. Tiez take kraviny, ako ktora ma chlapa, ktora je sama, preco je sama, urcite je vadna a pod. Niekedy vedia byt riadne hnusne a zakarne. Ja som ich vacsinou ignorovala a teraz ma uz nechaju na pokoji.