Vzdy som zastavala nazor, ze ludom, ktorych osobne nepoznam na roznych internetovych forach neodpisujem. V poslednej dobe vsak vaham, ci je moj postoj spravny a ci nie som prilis zasadova. Obcas sa mi stane, ze mi napise muz s ktorym nemame ani spolocnych znamych a snazi sa nadviazat kontakt. Je hlupe pustat sa do takejto konverzacie? Mne sa stale zda ze je :-) ale potom si vravim, co ak spoznam skveleho cloveka? Je mi jasne, ze taky muz asi pise roznym zenam a rozhadzuje si siete :D ale to tiez nemusi nic vypovedat o jeho povahe a spravani v konecnom dosledku. Aky je vas nazor? Drzat si odstup, alebo pristupit na taketo zoznamovanie sa?
Ako reagovat na muzov, ktorych osobne nepoznam?
Kludne si pokecaj, ale neprikladaj tomu ziadnu dolezitost.
Filip TT - áno, ak chceš niekoho s veľmi špecifickými záujmami, tak ho stretneš len vďaka netu. Alebo časovo zaneprázdnení muži, prípadne muži, ktorí nemajú vo svojom okolí vhodné objekty, necítia sa na oslovovanie v reále, nemyslím si, že sa cez net nedá dobre zoznámiť. Skôr od toho veľa nečakať, nenamotať sa hneď, komunikovať a hlavne sa stretnúť v reáli, niekde na verejnom mieste. Vtedy môže každý len získať. Môžeš svojmu šťastiu napomôcť.
No to bude asi najvacsia vyhoda netu - ze sa kontaktuju ludia, ktori sa inak pohybuju v uplne odlisnych komunitach. To funguje aj tu na tomto fore. Aj s tym suhlasim, ze tu komunikuju celkom Ok ludia, mam to tu celkom rad :)
ja som si tiež povedala, že v živote žiadne rande cez net (komunikácií cez soc.siete som sa ale nebránila) a dnes som už 7,5 roka šťastná s chlapom, ktorého som spoznala na azete a delilo nás cca 200 km :)
Filip TT - však áno, slečna nezažila jeden jediný negatívny prípad a už netové oslovenie paušálne odsudzuje. Častokrát dohodnutí cez spoločných známych, kamarátok sa ukážu ako najväčší looseri. Komunikácia cez net ju nič nestojí a má šancu zoznámiť sa s niekým, s kým by sa v reále nikdy nezoznámila.
Aj do tejto diskusie píšu normálni ľudia, net nie je len o úchyloch, je to len predsudok.
Vsetko je mozne .- aj to nepravdepodobne. Mam blizkych znamych, ktorych zoznamila ich kamaratka tak, ze im poslala ich emailove adresy, ze nech to spolu skusia, lebo mala dojem, ze by sa k sebe hodili.
No a ked jej on poslal prvy email, tak ona to ukazovala kamaratke - vsak to je nejaky debil. Ale kedze jej to dohodila ta kamaratka, tak pokracovala slusne v komunikacii (na vzdialenost vyse 400 km) a uz su vyse 10 rokov manzelia. On je inak perfektny chlap - zodpovedny, spolocensky robi manazera,
Takze naozaj sa moze stat, ze ten prvy dojem je nespravny.
Stale mam vsak pocit ze sanca, ze spoznam takymto sposobom naozaj zaujimaveho cloveka a ze z toho bude priatelstvo je asi naozaj velmi mala. :-) Takze asi by ma musel niekto extremne zaujat uz na zaciatku pisania. Co sa zatial vsak este nestalo a tak som to po par spravach nenapadne posunula do zabudnutia. :-) Odpisala som len preto, lebo som nechcela byt arogantna, tak ze vsak aspon zaregujem.
Filip TT ja nemam ziadnu znamost cez internet, pytala som sa len, ci reagovat, alebo nie na oslovenie cez internet. Zatial skor nereagujem, alebo odpisem zo slusnosti, ale snazim sa tu debatu nerozvyjat. A internetova siet o ktorej pisem nie je ziadna zoznamka, nikdy som na zoznamke nebola a dufam ze ani nebudem :-) je to obycajna socialna siet kde sme asi skoro vsetci :D a tam sa mi obcas stane, ze napise muz, s ktorym nemam ani spolocnych priatelov / znamych.
Zaujimal ma vas nazor, lebo niekedy som mozno prilis zasadova, uz som pocula aj nazor ze odmerana. :-) Pritom to nie je pravda, len si davam pozor komu co o sebe poviem a koho si pripustim blizsie. Inak som velmi otvorena osobka. No a na to odpisovanie na internete som uvazovala len preto, lebo som sa dostala do stadia, kedy moji kamarati uz zalozili rodiny a nemaju uz tolko casu na stretnutia ako ked mali "slobodny" zivot. Tak sa mi len vnukla takato myslienka, ze co ak nejaky fajn clovek mi prave pise a ja mu ani nedam sancu, lebo mam zasadu ze neznamemu neodpisem.
petra-radi - no je to mozne, ze zufali si davaju inzeraty ako poslednu moznost a je mozne, ze aj tato zakladelkyna znamost je taky pripad. Ale pravidlo to nie je. Pretoze poznam sebavedomych ludi, dokonca takych, o ktorych je zaujem a znacny, ze si dali inzerat. Proste skusili aj tuto moznost, co to spravi....