Ako si ho ziskat?

Príspevok v téme: Ako si ho ziskat?
corobit

Ako ziskat muza, ktory s vami randi, je tam pritazlivost, rozumieme si, vieme sa cele hodiny rozpravat, mame vela spolocneho - spoznali sme sa v partii pri spolocnej zalube skrz kamaratov. Boli aj intimne veci, kde to medzi nami neskutocne iskrilo (nie sex), ale on sa po par schodzkach vyjadril, ze nechce vztah, ze chce randit a uvidi sa, kam sa to vyvinie. Mam dojem, ze sa zlakol vztahu a ze si testuje, ci by to stalo za to. Co by mi nevadilo viem si pockat, ale problem je, ze odvtedy zmenil styl komunikacie. Predtym sme boli v kontakte denne, teraz sa aj par dni neozve, co ma zneistuje. Stretnutia su zriedkave, tak je to tazke - nemam tym padom vela priestoru nieco urobit. Nechcem ich ale ja iniciovat, kedze zrejme potrebuje svoj priestor. Ked sa aj stretneme, posunul to viac na rovinu kamaratstva (ziadne dotyky, len pohlady a flirt). Ked som sa pytala, ci to s nami nejde dolu vodou vyjadril sa, ze vsetko je v poriadku - viac sa pytat urcite nebudem, nech neciti natlak. Ale bojim sa, ze to takto uplne upadne. Ako si ho nenapadne ziskat? Urcite by ma zaujimal aj nazor muzov. Ja mam 27, on 28, cize co to uz mame za sebou.

elisssia

Mesačný princ dakujem za odpoved :-) celkom ma potesila. Nie ze by bolo pozitivne ked muz po par stretnutiach "zuteka" :-) ale je celkom fajn vediet ze to nie je vzdy o tom, ze chcel zenu len vyuzit... ale ze mozno je to proste zodpovedny muz, ktory si uvedomuje aj vaznost vztahov (co dnes vela ludi nerobi, len si proste randia a robia vo vztahoch hluposti :D) a ze mozno mal nie najlepsie skusenosti v minulosti tak sa boji. Ale ak sa budes bat to opat skusit vybudovat, tak budes navzdy sam. Ci si s tym zmiereny? Podla mna nikto nechce byt sam :-) Ja len dufam, ze sa este najde na tejto planete muz, ktory bude zodpovedny, rozumny, hodny zalozenia rodiny a neutecie mi po par stretnutiach aj ked budu prijemne :D lebo aj z okolia vidim, ze naozaj sa to casto stava.

rovnovaha - ja neviem odpovedat, ja som to este neurobila. :-) Viac to pozorujem na muzoch aj z okolia. Ale jasne, ze neda sa nic hadzat do jedneho vreca, isto to robia aj zeny, len napr. mne sa zda ze skor muzi.

corobit

A ano, sklamania z minulosti vedia narobit zlo do buducna. Aj ja som bola sklamana, aj ja som mala vztah, ktoremu som verila a potom som sa sklamala a roky budovania su fuc. Ale takto sa zit neda so strachom. Podla mna treba vzdy nanovo doverovat a jedine, co si zobrat z minuleho vztahu je poucenie, co zmenit / zlepsit na sebe a zaroven nemat take ruzove okuliare pri pohlade na partnera. Ale strach je velky nepriatel a ja sa strachu snazim vyhybat.

corobit

Mesačný princ a ako si moze teba, alebo muza tvojej povahy a zmyslania zena ziskat? Samozrejme hovorime o pripade, ze sa ti ta zena paci, pritahuje ta a vsetko okolo je ako ma byt. :) Je vhodna cesta (po tom co zaradis obranny mechanizmus) priatelstvo? Ze cez priatelstvo lepsie danu zenu spoznas, spoznas viac jej pohavu, nazor na zivot, ako sa chova v istych situaciach a pod., ze je to napr. zena, ktora je samostatna a nepotrebuje v zivote muza pre jeho financie - ze chce muza preto, lebo ho naozaj lubi a citi sa s nim dobre, chce partnera s ktorym bude zdielat svoj zivot, mozno raz neskor aj rodinu. Ziadne vyzadovanie dacekov, ziadne ze ty vsetko platis. :-) Zena ktora je sebavedoma na tolko, ze neziarli, nerobi sceny, nerada sa hada, je kludna a vyrovnana. Pristupil by si nakoniec na vztah napriek sklamaniam z minulosti a obavam, alebo ako si to nazval svojej obrane? Alebo proste treba to nechat tak, lebo sanca nie je?
Otazka v podstate smeruje k tomu, ze uvazujem, ci moze muz, ktory zaradil spiatocku (a dajme tomu zmysla podobne ako ty), mysliet navrh na randenie v style - uvidime, uprimne. Ze naozaj si chce len danu zenu "otestovat" skor, nez bude vztah a tym padom aj mozno isty zavazok a staranie sa o to, budovanie. A ze je zbytocne sa lakat a robit unahlene uzavery - ze ved on nema zaujem a stiahnut sa, alebo hrat nedostupnu.

rovnovaha

ahojte, ja vam polozim tu istu otazku, tak skuste najprv vy odpovedat :) Lebo sa to deje na obidvoch stranach!
Preco to takto robite? hmm?
Nemyslim to v zlom ale mozno by sme mali zahodit stare predsudky a pozerania na svet "lebo muz, lebo zeny" ... svet sa zmenil, mne sa to paci ale treba sa prisposobit.

Mesačný princ

elisssia - tak ja ti odpoviem z môjho pohľadu. Je príliš rýchla doba a vzťahy sú presne také, ako tá doba. No ľudia ako napríklad ja sú trošku inej povahy a do tejto doby nie celkom zapadáme. Teraz si predstav vzťahy. O vzťah sa treba starať, plniť očakávania druhej strany, neustále na ňom pracovať. Lenže to vyžaduje obrovské množstvo energie, ktorú ja osobne nemám. Prečo? Po všetkých životných sklamaniach je to jednoducho taký obranný mechanizmus. Neviem či je to o úteku ale skôr o uvedomení si zodpovednosti a niečoho zaväzujúceho, čo po tom všetkom nie sme schopní splniť. Je v tom obrovský strach ale nie ten, že sklameme seba ale, že sklameme druhú stranu a nám to veľmi ublíži.

Ono to nie je z môjho pohľadu ,,útek,, ale obrana.

Sú ľudia a ľudia. Niekto iný ti možno napíše, že to vidí inak ale ja to vidím a beriem takto. A ak nemám čo druhej strane ponúknuť okrem seba, tak veľmi často sa tento mechanizmus spustí. Veď život je závislý na peniazoch a kto ich nemá, tak jednoducho nemá ani možnosti. Tak načo zbytočne strácať čas a oberať o tento čas aj partnera? veď ak nemá človek prácu, majetok, ako chce fungovať?

Je toho ešte veľa ale všetko sem písať nebudem.

Inak ešte napíšem jednu premennú a to podobnosť nejakej situácie ( z predchádzajúceho vzťahu) nejakej veľmi podobnej, ktorá je hlboko zafixovaná a ktorá nesie nejakú emóciu. Či už tú pozitívnu, alebo negatívnu, tak sa z nej vytvoril návod a je veľmi nebezpečná. Človek sa vďaka nej síce učí ale vždy sa môže stať, že obranný mechanizmus a nepochopenie danej veci mu zaradia do mysle stopku.

elisssia

Toto by aj mna zaujimalo lebo myslim, ze podobne skusenosti mame viacere. :-) Nie je tu nejaky muz, ktory nieco podobne urobil a vie odpovedat preco? :D Preco sa zlaknete zeny, ked sa vam paci, pritahuje vas, aj si rozumiete, proste vsetko je super, este aj zena ma zaujem o vas, a vy zdupkate :D naozaj dnes uz nie je doba vhodna na vztahy? :-) Ked nemate priatelku chceli by ste a ked stretnete zenu a vsetko medzi vami funguje zrazu sa bojite. :D chcela by som tomu aj ja rozumiet.

corobit

Dakujem vam, skusim ten nezaujem. Dufam, ze to nebude mat opacny efekt. Ale pomalicky ma to uz aj tak unavuje a ja tieto hry nemusim. Skoda, ze na muzov sa niekedy asi inak ako hrou neda. Keby sa choval normalne nemuseli sme vobec ziadne natahovanie a hry riesit, pride mi to nedospele. Napriek tomu celkom nerozumiem, aky dovod na spiatocku z nicoho nic moze muz mat, ked sa mu zena paci, pritahuje ho a dokonca sam povie, ze mu vyhovuje aj jej povaha, nazor na zivot a pod ... Ina v tom isto nie je.

0vecka

corobit co by si nemohla? kolkokrat sa stane ze najdes niekoho kto sa ti paci a potom najdes niekoho kto sa ti paci viac? kludne s amozes tvarit ze mas inu znamost.

bacula

Corobit ahoj. Ja som trochu v podobnej situacii. Spoznala som jedneho muza a od zaciatku prejavoval o mna velky zaujem. Bol velmi iniciativny. Zacinal so mnou den. Koncil ho. Kazdu chvilu mi pisal, volal. Pacila som sa mu. Pritahovala som ho. A zrazu z nicoho nic sa odmlciava. Neviem co je za tym. Co je toho dovodom. Rozumeli sme si. On mi prvy povedal a casto hovori lubim ta. A zrazu obrat. Inokedy sa mi vkuse ozyval, bol aktivny - ja som mu tiez vzdy reagovala, bola aktivna a zrazu z jeho strany ochladnutie, utlm.

corobit

Prave to je najhorie, ze uz sme spolu nieco mali. Ja som sa netajila tym, ze mam o neho zaujem, pretoze vsetky prve kroky (rande, bozky, zblizenie) vychadzali z jeho iniciativy a ja som to brala ako zacinajuci vztah, kym to zrazu nestopol. Cize teraz uz tazko "hrat" nedostupnu ked on vedel, ze ma moze mat. Je pre mna celkom dilema, ci skusit nezaujem (ziadne spravy, odvolat stretnutie, prist az na dalsiu jeho snahu stretnut sa), alebo ho prave dostat na otvorenost, prejavovanie zaujmu, moju iniciativu. Lebo asi na kazdeho plati nieco ine. Mne sa uz stalo, ze ma muz dostal tym, ze sa o mna velmi snazil aj ked som este nemala zaujem. Na druhej strane ja som zena a on je muz a bojim sa, ze zaujmom ho viac vyplasim a urychlim koniec. Takze najist spravnu cestu je pre mna teraz naozaj tazke, aj preto som sa obratila na radu sem.