Závislosť na jedle?

Príspevok v téme: Závislosť na jedle?
blueberry1706

Mám 16 a som tučná - trefný začiatok. V rodine obezitu nemám (nemalo by to byť dedičné), ale ak sa človek zamyslí nad tým, koľko toho do seba za deň napchám a že sa hanbím ísť cvičiť medzi ľudí, lebo by sa mi triaslo sadlo a fučala by som ako kôň, nie je prekvapivé, že som naozaj veľká. Meriam 1.73m a vážim asi 90kg. Pás 85cm, boky 111cm. Môj problém je, že nejem len vtedy, keď som hladná. Ja jem vždy, keď mám na to chuť - aj sedemkrát denne, a najviac mi "chutia" tie nezdravé veci. Jedenie je moja vášeň, dá sa povedať. Väčšinou nad následkami ani nemyslím, proste zoberiem lyžičku a pustím sa do Nutelly alebo zbaštím na jedno sedenie porciu sushi, dva banány a veľký plnotučný jogurt/100g čokolády a potom to zalejem Fantou alebo niečím podobným. Naozaj sa potrebujem z tohto seba-deštruovania dostať. Prosím vás, pomôžte.

mam56

Ja som bol jeden čas tiež závislý na jedle. Bol som s tým aj u lekára, on mi len povedal, že výdaj musí byť menší ako príjem, tak som dal na jeho radu a odvtedy som už pomaly v pluse, čo sa týka účtu.
Potom mi vypísal recept, síce na meno jeho mami, ale keďže lieky neberiem, tak mi to bolo jedno.
A ešte čosi spomínal, že mám vynechať 4. a 5. večeru. Skúšal som to, ale nedá sa to vydržať. Odvtedy však na to musím myslieť, je to pre mňa ako obsesia, ktorá sa mi stále prehráva v mojej hlave ako obohraná platňa. Kvôli tomu stresu som schudol pol kila:-(
Ak chceš schudnúť, tak treba hlavne rozmýšľať, že čo nejesť a nie že čo jesť:-) Ja keby som pojedol všetky vami odporúčané zdravé jedlá, tak by som začal isto trpieť už tzv. morbídnou obezitou a dostal by som zákaz vychádzania von, aby som nestrašil ľudí:-)